| |
27 28 Şubat sistemi batı ve doğu Karadeniz sistemine benziyor
Marmara bölgesinden yüksek basınç doğuya atıyor Daha çok gün var inşallah Gem gibi gelir de iyi bir kar yağışı aliriz
(02-19-2026, 09:59 PM)snowözgür Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şaka bir Yana ocak-şubat-mart tahmini derken kış bitiyor , cemreler düşüyor ülkemiz adına hayırlısı olsun diyorum bana göre bu kış istanbul için söylüyorum kışlığını yaşatmadı bize USTA ÖMÜR BİTİYOR AMA NE KIŞ KIŞ GİBİ GEÇİYOR NE YAZ YAZ GİBİ YILLARDIR. YAZ ANORMAL SICAK KISDA MEVSİMİNE GÖRE SICAK. KÜRESEL ISINMA VS SAÇMALIĞINA BEN İNANMAYAN TARAFTAYIM. HERŞEY ALLAHIN KÜN FE YEKÜN EMRİ İLE OLUR. BİLİM SONRASINI İNCELER. BUNCA MASUM İNSANIN KANI DÖKÜLÜRKEN MÜSLÜMANLAR FIRAKALARA AYRILMIŞKEN ADALETSİZLİK HAKSIZLIK HUKUKSUZLUK DİZBOYU İKEN. AÇIKÇASI İNSANLARIN EKSERİYASI YANLIŞ YOLA SAPMIŞKEN RABBİMİZ ÇOK BİLE VERİYOR. ALLAH MUBAREK RAMAZAN HURMETİNE TÜM MÜSLÜMAN ALEMİ VE İNSANLIĞI DOĞRU İSTİKAMETE ÇEVİRSİN İMANDAN KUR ADANDAN AYIRMASIN DİYORUM. VE TABİ BEREKETİNİ BOLCA KAR İLE ÜZERİMZİE YAĞDIRSIN DİYEDE NİYAZ EDİYORUM. MEVLANAIN SÖZÜ AKLIMA GELİR GEL KİM OLURSAN OL GEL BİZİM YOLUMUZ ÜMİTSİLİK YOLUR DEĞİLDİR SÖZÜNÜDE HATIRLARIZ VE TABİ YARADAN RABBİMİZİN "De ki; Eğer duanız olmasa Rabbimin katında ne ehemmiyetiniz var. SÖZÜNÜDE DÜSTUR EDİNİR KULLUĞUN NİŞANESİ OLAN DUALARIMIZI NE ŞARTTA OLURSAK OLALIM RABBİMİZE İLETİRİZ.
22 Şubat sistemi Avrupa nerdeyse 30 lu değerleri yaşarken bizler buz gibi yağmur karlı rüzgarlı havalarda tuz
![]() Ha birde 26 Şubat'tı unutmayalım biraz daha batılarsa harika soğuklar gelecek
Beğenenler:
• adakar, akyekrem, Alp 1903, Burak1980, Çilingozlu, Eray, Erol Bıldırcın, Əspəranza34, Hasan_iSTANBUL, Kartutgun, Mustafa Torun 0834
(02-19-2026, 10:51 PM)akyekrem Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(02-19-2026, 09:59 PM)snowözgür Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şaka bir Yana ocak-şubat-mart tahmini derken kış bitiyor , cemreler düşüyor ülkemiz adına hayırlısı olsun diyorum bana göre bu kış istanbul için söylüyorum kışlığını yaşatmadı bize Dostum olayın Allah'tan geldiği zaten tartışılmaz. Ama yaşanan olaylar ile iklim kaosunu başka bir açıdan incelemek lazım.. Rabbim bize bu dünyayı ,bu ülkeyi ve hatta ailemizi emanet olarak veriyor ve bizi gözlüyor..Biz ise bu ülkeyi mahvetmek için elimizden geleni yapıyoruz. Madenler açıyoruz .. O madenler ağaçlar kesilerek doğanın dengesi bozularak açılıyor.. Su yollarını değiştiriyoruz..ürünümüzün hasatını bozuyoruz..GDO lu tohum kullanmayı mecbur kılıyoruz birilerinin cebi dolsun diye. Bunca olan karşı da yeterince sesimizi çıkarmıyoruz. Belki menfeatten belki partizanlıktan.. Sonra da çıkıp Allah bize vermiyor ya da elimizdekini de alıyor diyoruz.. Bugün büyük bir hevesle beklediğin kış Amerika yı kasıp kavuruyor.. Hem de bizim katil Amerika çığlıklarımızın arasında.. Dostum, Herkes yapması gerekeni yapmalı önce.. Hani derler ya önce kendi kapımızın önünü süpürmeliyiz.Bzi ses çıkarmamız gerekirken susarsak ya da susmamız gereken yerde çığlık atarsak asıl yanlışı o zaman yapmış oluruız.. Herkes yarınlarımız için yapması gerekeni yapmalı bence.. Kızılderili atasözünün dediği gibi BU DÜNYA BİZE TORUNLARIMIZIN EMANETİ !
Bu kış şu zamana kadar beklediğimiz mutluluğu bize vermedi. Payımıza düşen çoğunlukla beklemek ve maalesef son dakikalarda ya kaçan ya da eriyen rakım sistemine dönen sistemler oldu. Her yere örtü yapan en az bir karlı sistem almadan kış ile vedalaşırsak içimde çok ukte kalacak bu kış. Ramazan ay'ına kar yakışır. İnşallah mübarek ay bereketiyle hasretini çektiğimiz kar yağışını bize getirir. Cümleten hayırlı Ramazanlar.
(02-20-2026, 01:09 AM)realshadow Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(02-19-2026, 10:51 PM)akyekrem Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(02-19-2026, 09:59 PM)snowözgür Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şaka bir Yana ocak-şubat-mart tahmini derken kış bitiyor , cemreler düşüyor ülkemiz adına hayırlısı olsun diyorum bana göre bu kış istanbul için söylüyorum kışlığını yaşatmadı bize Çok güzel açıklamışsınız. İklimin yavaş yavaş değiştiği artık bir gerçek. Maalesef güzel İstanbul artık bir akdeniz şehri gibi hareket ediyor. Allah'a inancımız tam, insanların bencilleşmesi ekseriyetinde iyilikte azalmış olabilir ama bu iklim değişikliğini Allah'a bağlamak pek rasyonel değil. New York'ta da insanların kafasını Kur-an'dan kaldırmadığını pek sanmıyorum ama onlar çok güzel yağışlar alıyorlar. Madem yağış yok, biraz konu dışı yapalım.Aslında konu dışıda değil. İstanbul nasıl bu hale geldi? Ilıkçı değilim vallahi billahi. Şu mübarek Ramazan gününde yalan söylüyorsam yarını görmek nasip olmasın. İnsan bu konuları burada konuşmaya korkuyor vallahi. Bu iş terse döner mi yoksa giderek ısınma artacak mı dersiniz? Kutup hareketleri parçalandı diye sevindik biz yine bir şey alamadık.
İstanbul için son yıllarda en çok gerçekleşen senaryo...
Sistem girişine 24 saat kala bozulmaların başlaması... Yağmur'un deli gibi yağması ile başlayan sistem soğuk girişi ile kuşa dönüyor.... Kar kısa bir süre yağıyor ve soğuk çıkışı anında başlıyor... Soğuk kalıyorsa bu sefer yağış çıkıyor gidiyor... Çok kısır bir döngü içinde sıkıştık kaldık... Ve her sistemde aynı senaryo...
@quatroxx aslında burada biraz da coğrafya kaderdir devreye giriyor.. Ilıman kuşakta ve herşeyden birazcık alan 7 tepeli İstanbul un sevdamız olan güzel kar yağışlarına kavuşması için o kadar çok iklim denkleminin lehimize olması gerekiyor ki ... Yok azor yükselecek,yok kuzeyden kanal açılak,yok İzlendadaki basınç dizilimi güzel olacak,yok Girit - Yunanistan arasında AB oluşacak derken biz diğer tarafta günde 40 takla atan GFS ye ECMWF ye yapışıp kalıyoruz. Bir de zaten sınırda olan sistem tepemize geldiğinde Şehrin yaydığı ısıyla karşılaştığında kuşa döndüğünde bize kalan (varlığına şükretmemiz gereken ) yağmur oluyor. Bize mutlaka lazım olan 2 önemli şart şu : Tepemize çok iyi bir -20 derece civarında bir cephe gelecek ve o anda da karın yağmasını sağlayacak nem üstümüzde olacak. Belki biraz karışık oldu ama idare et artık
)
Ohhh, Ohh maaşALLAH..
ALLAH ILIK MUHABBETLERİNİZİ ARTTIRSIN.. Siteye bi giriyosun insan kendini Antalya sahillerinde gibi hissediyor..Kısa bir süre işlerim vardı, siteyle meşgul olamadım ama buna gerek kalmamış, sitemize ilkbahar, hatta yaz gelmiş bile.. Öyleyse hayırlı işler, bol güneşler.. Unutmayın ben hiç böyle düşünmüyorum..Bu konuda size muhalefetim..Ben Sabretmeyi çok severim..Bence sizde sevin..Bu aralar günde kırk takla atan modeller şimdilik birşey vermiyorsa, bu heran vermiyeceği anlamına gelmez..
Beğenenler:
• adakar, Barbegazi, Burak1980, Captmehmet, Ftherdem, Hasan_iSTANBUL, Mustafa Torun 0834, quatroxx, REALSHADOW, Yıldızı
(02-20-2026, 12:57 PM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ohhh, Ohh maaşALLAH.. Abi İnşallah beklediğin sistemi senin beklentinin de üstünde alırız. Ben genel bir durumdan bahsediyorum. Abi yaşın belki hepimizden büyük. Ben 45 yaşındayım. Çocukken her sene 3-4 sistem alırdık dört senede birde çok iyi büyük bir sistem alırdık. Yada ben cocuk aklımla öyle görürdüm. Şimdi yok. Yıllardır yok. Sebebini konuşmak lazım. Martta sistem bekliyoruz ama belki ne alaka diyeceksiniz. Ben martta gelen sistemi de sevmiyorum. Kar yağarken biliyorum bu yılın son sistemi. İçim buruk oluyor. Belki benim nankörlüğümden işler bu hale de gelmiş olabilir : ama ben istiyorum eskisi gibi kar aralıkta başlasın martta bitsin. Ama yok maalesef... İstanbul bıçaksırtı konumda -12C kritik bunun farkındayım ama artık niye alamıyoruz -12leri. El ninolarla nanolarla ilgili bir durum mu? 3-5 sene sonra akıntılar döner mi? Bunu merak ediyorum. Ya da belki bu sene kutup girdabı parçalandı dediniz etkileri seneye sarkar mı? Tamam modellere bakalım eyvallah ama daha makro ölçekte bir şeyler konuşalım.
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| snowserkan, 37 Ziyaretçi |

)