Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Tahminimiz belli, Beklentimiz belli, İsteğimiz bellidir.

Ölmek var dönmek yok. İstanbul'a gelecek o elli cm 50 cmSmile

Modeller bir verir bir vermez.

Şu an ne gösterdiğinin hiç bir önemi yok. isterse -30 indirsin İsterse +20 onunda bir bağlayıcılığı yok.

Vade uzun olduğu için çok önemli değil.

Önemli olan bu görüntüleri tahminimizin menziline son 1 hafta kala kararlı şekilde göstermesidir.

Beklediğimiz desen belli, atmasyonda yapmadık.
Seve seve gelecek rahat olun.

(Son Düzenleme: 12-24-2022, 12:24 AM, Düzenleyen: snowsnow.)

(12-23-2022, 10:40 PM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu sabah tüm veriler ve modeller sistemleri yok etti ve burası nerdeyse cenaze evine döndüğünde ben ortadan kaybolmadan sizlere paylaşım yaptım ve şunları söylemiştim..Bugün tüm modeller yazı getirdi, siz asla umutlarınızı kaybetmeyin, umutlarınızı başka baharlara bırakmayın, heran herşey değişecektir..Nasılki bir günde beklenen sistemleri yok ediyorlarsa, aynı şekilde heran kutuplarıda indirebilirler demiştim..Çünkü şu bir gerçekki, ne zamanki sıkıntılar had safhaya geldiyse ve umutlar herkesde tükenmişse işte o zaman değişimin başlayacağı zaman gelmiş demektir..Nitekim bugünde aynen öyle olmuştur..Bakın sabah herkes neler konuşuyorduki daha üzerinden gün bile henüz bitmeden şimdi kutupları, Sibirya'yı konuşuyoruz..Ne demişler Sabır acı bir ottur, önceleri çok can yaksada sonrasında tedavi edicidir...KISSADAN HİSSE... eye  Big Grin  Smile  thumbsup

eee abi söylemeye çalışıyoruz sana ama dinlemiyorsun ki :Big Grin Yanlış anlıyorsun sonra Smile buranın en önemli 5 tahmincisinden birisin .  Benim gibiler sadece kar sevdalısı .  Serkan abi 19 Aralık pazartesi günü söyledi ama sen tutturdun bi yılbaşı sistemi :Smile  gfs nin alıştık artık son yıllarda bu tarz vakalarına .   

Serkan abinin verdiği tarihleri de ilk olarak bu akşam 19 güncellemesi muhteşem verdi  ve hepimiz ayrı bir mutlu olduk. Vade uzun tabiki ama bu sefer umudumuz çok yüksek. 50 cm lere yer vermeye başladı çünkü Serkan abi . Big Grin
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin, Nazque, SinemSahin

(Son Düzenleme: 12-24-2022, 01:12 AM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

(12-24-2022, 12:23 AM)snowsnow Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(12-23-2022, 10:40 PM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu sabah tüm veriler ve modeller sistemleri yok etti ve burası nerdeyse cenaze evine döndüğünde ben ortadan kaybolmadan sizlere paylaşım yaptım ve şunları söylemiştim..Bugün tüm modeller yazı getirdi, siz asla umutlarınızı kaybetmeyin, umutlarınızı başka baharlara bırakmayın, heran herşey değişecektir..Nasılki bir günde beklenen sistemleri yok ediyorlarsa, aynı şekilde heran kutuplarıda indirebilirler demiştim..Çünkü şu bir gerçekki, ne zamanki sıkıntılar had safhaya geldiyse ve umutlar herkesde tükenmişse işte o zaman değişimin başlayacağı zaman gelmiş demektir..Nitekim bugünde aynen öyle olmuştur..Bakın sabah herkes neler konuşuyorduki daha üzerinden gün bile henüz bitmeden şimdi kutupları, Sibirya'yı konuşuyoruz..Ne demişler Sabır acı bir ottur, önceleri çok can yaksada sonrasında tedavi edicidir...KISSADAN HİSSE... eye  Big Grin  Smile  thumbsup

eee abi söylemeye çalışıyoruz sana ama dinlemiyorsun ki :Big Grin Yanlış anlıyorsun sonra Smile buranın en önemli 5 tahmincisinden birisin .  Benim gibiler sadece kar sevdalısı .  Serkan abi 19 Aralık pazartesi günü söyledi ama sen tutturdun bi yılbaşı sistemi :Smile  gfs nin alıştık artık son yıllarda bu tarz vakalarına .   

Serkan abinin verdiği tarihleri de ilk olarak bu akşam 19 güncellemesi muhteşem verdi  ve hepimiz ayrı bir mutlu olduk. Vade uzun tabiki ama bu sefer umudumuz çok yüksek. 50 cm lere yer vermeye başladı çünkü Serkan abi . Big Grin

Ben yıllardır kendime özgü bir KAR sevdalısıyım..Kimseyle yarış için burada değilim..Yaparım tahminimi, çekilirim köşeme..Beni bilen bilir, bilmeyende kendi bilir..Serkan bu forumun sahibidir ve saygı duyduğum değerli bir tahmincidir..Tahminlerimde kimseyle eşleşmeyede çalışmam, neyi görüyorsam onu yazarım..Alaycı bir edayla yılbaşı diye tutturduğumu söylüyorsun, evet ben yılbaşınıda çöpe atmış değilim..Benim için KIŞ günlerinin herbirinin ayrı bir önemi vardır, ve önemsememezlik etmem..Tarihde birçok kez  öngörülememiş ve ani gelişmiş soğuk hava dalgaları olmuştur..Meteoroloji ertesi gününe güneşli hava veripde sabah uyanıldığında gözgözü görmeyen KAR FIRTINALARI yaşanmıştır..Atmosferin ne zaman ne yapacağı hiç belli olmaz, sağ gösterip, sol vurduğu çok olmuştur..( tecrübeyle sabittir..) Yılbaşınada hala 8 gün var ve o güne değin neler değişebileceğini kim kesin olarak kestirebilir dersin..Birkez daha hatırlatmamda yarar gördüğüm bir konu varsa oda Atmosfer kaotiktir, değişgendir ve heran herşey olabilir..İyi veya kötü yönde..Tahminlerimden memnun değilsen mümkünse okumadan geçersin olurbiter..Dalga geçmenin alemi yok..
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, REALSHADOW, SinemSahin, snowsnow

(Son Düzenleme: 12-24-2022, 02:36 AM, Düzenleyen: AZOR.)

Gece güncellemesi farklı geçti resmen atmosfer fantezisi izledik ates
resim

Not ilerki güncellemelerde şimdiye kadar görülmemiş sinoptikler görebiliriz şimdiden haberiniz olsun
  Beğenenler:
  • adakar, Alinuri5, Burak1980, Ftherdem, REALSHADOW, SinemSahin

(Son Düzenleme: 12-24-2022, 08:47 AM, Düzenleyen: snowsnow.)

kardanadamemin

Ben yıllardır kendime özgü bir KAR sevdalısıyım..Kimseyle yarış için burada değilim..Yaparım tahminimi, çekilirim köşeme..Beni bilen bilir, bilmeyende kendi bilir..Serkan bu forumun sahibidir ve saygı duyduğum değerli bir tahmincidir..Tahminlerimde kimseyle eşleşmeyede çalışmam, neyi görüyorsam onu yazarım..Alaycı bir edayla yılbaşı diye tutturduğumu söylüyorsun, evet ben yılbaşınıda çöpe atmış değilim..Benim için KIŞ günlerinin herbirinin ayrı bir önemi vardır, ve önemsememezlik etmem..Tarihde birçok kez  öngörülememiş ve ani gelişmiş soğuk hava dalgaları olmuştur..Meteoroloji ertesi gününe güneşli hava veripde sabah uyanıldığında gözgözü görmeyen KAR FIRTINALARI yaşanmıştır..Atmosferin ne zaman ne yapacağı hiç belli olmaz, sağ gösterip, sol vurduğu çok olmuştur..( tecrübeyle sabittir..) Yılbaşınada hala 8 gün var ve o güne değin neler değişebileceğini kim kesin olarak kestirebilir dersin..Birkez daha hatırlatmamda yarar gördüğüm bir konu varsa oda Atmosfer kaotiktir, değişgendir ve heran herşey olabilir..İyi veya kötü yönde..Tahminlerimden memnun değilsen mümkünse okumadan geçersin olurbiter..Dalga geçmenin alemi yok..
[/quote]

Abi senin tahminlerinden kimse rahatsız değil. tahminlerini de okuyoruz zaten . Söylediğimi bile yanlış anlıyorsun dalga geçmek amaçlı söylemedim zaten. ^^Atmosfer kaotiktir, değişgendir ve her an herşey olabılır^^ ne güzel yazmışsın. Serkan abinin verdiği tarihdede değişebilir kimse değişmez demiyor.  Ben sadece yılbaşını uzattın dedim kötü birşey demedim bu kadar alıngan olduğunuzu bilseydim sizin mesajınıza alıntı yapmazdım kusura bakmayın .
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın, hacimuratt, Nazque, SinemSahin, themuslim

Selamün Aleykum, hayırlı sabahlar..GFS'nin sabah güncellemesine bakıp canınızı sıkmayın, Zaten özellikle bu yıl KIŞ sezonumuzun başından beri yeterince taklalar atıyor ve sistemlere istikrarlı bir yön vermiyor.Buna alışık olmamiz lazım, sizlerde hep şahit oluyorsunuz.Sabah birtürlü, öğle birtürlü, akşam ve gece birtürlü olsada siz buna hiç kafayı takmayın sistem yada sistemler yolda ve artık hiç kaçarı yok..Bu dalgalanmalar kısa bir süre daha devam edebilirsede artık herşey rayına yerine oturacak...Rahat olun ve serinkanlılıkla bekleyin.. thumbsup Önemli olan anadesendir yeterki o değişmesin..

İskandinavya uzerinden soguk inmedikce cok zor ya bu okyanus ruzgarlari firtianalari azor asiri baski yapiyor doguya dogru. Sibirya cok pasif kaliyor batiya hareketlenemiyorki. Ispanya portekiz avustralya gibi oldu iklim olarak
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın

(Son Düzenleme: 12-24-2022, 10:27 AM, Düzenleyen: Ftherdem.)

(12-24-2022, 09:06 AM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selamün Aleykum, hayırlı sabahlar..GFS'nin sabah güncellemesine bakıp canınızı sıkmayın, Zaten özellikle bu yıl KIŞ sezonumuzun başından beri yeterince taklalar atıyor ve sistemlere istikrarlı bir yön vermiyor.Buna alışık olmamiz lazım, sizlerde hep şahit oluyorsunuz.Sabah birtürlü, öğle birtürlü, akşam ve gece birtürlü olsada siz buna hiç kafayı takmayın sistem yada sistemler yolda ve artık hiç kaçarı yok..Bu dalgalanmalar kısa bir süre daha devam edebilirsede artık herşey rayına yerine oturacak...Rahat olun ve serinkanlılıkla bekleyin.. thumbsup Önemli olan anadesendir yeterki o değişmesin..
@KardanadamEmin abi şahsen ben kafaya takmıyorum hiç.burdaki ortam harika ondan daha çok zevk alıyorum.sizler tahmin yapıyorsunuz yağar yada yağmaz cenabı Allah in takdiri.yagmadigindada burda çıkıp geçen senelerde olduğu gibi olumsuz yorum yapıp ortamın gerilmesini sağlayan insanlarda oluyor.sonuc ne olursa olsun sizler darilganlik yapmayın yeter abi.surda zaten değerli tahmin yapan sayılı insanlardan birisiniz.sizlerden gelen paylaşımlar insanın sevdiginden gelen mektup tadında oluyor. thumbsup
                             Sonsuza DEK

(Son Düzenleme: 12-24-2022, 10:28 AM, Düzenleyen: Ümittt.)

(12-22-2022, 10:24 AM)Ümit Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kısaca yakın vadede nerler bizi bekliyor?

Emin bey NAO atmış nao bu seviyede devam ederse bizim için mevcut durum bir süre daha devam edecek demektir, pozitiften negatife yada tersi geçişler görmediğimiz sürece hareketleme için bekleyeceğiz.

25 aralıkta batı karadeniz ve orta karadeniz yağış alacak bu yağış bölgenin iç kesimlerinde kar olacak,  26 aralıka yağış doğu karadenize kayacak bu bölemizde kıyılar yağmur yüksek kesimlerde kar yağışı görülecek.

Yılbaşında ise malesef kar yok, belki hafif lokal yağmur görebiliriz, sıcaklıklar istanbul dahil batıda bugüne benzer değerlerde.

Benim istanbul dahil batı bölglerimizin de kar alma ihtimali olan tarih 8-15 ocak arası, ben mevut desenin ocak ilk haftada benzer olacağını düşünüyorum 500 hpa haritaları bu şekilde.

süreci hep beraber takip edelim

Modellerin 144 saat sonrasi 50 kere degisir onemli olan sure yaklastikca diyagram ortalamasini -10lara geldigini gormek. Gec olsun guzel olsun takibe devam guzel gunler yakin.

İstanbul diyagraminda 8 ocak ve sonrasi sinyal veriyor

resime

(12-24-2022, 10:23 AM)Ftherdem Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(12-24-2022, 09:06 AM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selamün Aleykum, hayırlı sabahlar..GFS'nin sabah güncellemesine bakıp canınızı sıkmayın, Zaten özellikle bu yıl KIŞ sezonumuzun başından beri yeterince taklalar atıyor ve sistemlere istikrarlı bir yön vermiyor.Buna alışık olmamiz lazım, sizlerde hep şahit oluyorsunuz.Sabah birtürlü, öğle birtürlü, akşam ve gece birtürlü olsada siz buna hiç kafayı takmayın sistem yada sistemler yolda ve artık hiç kaçarı yok..Bu dalgalanmalar kısa bir süre daha devam edebilirsede artık herşey rayına yerine oturacak...Rahat olun ve serinkanlılıkla bekleyin.. thumbsup Önemli olan anadesendir yeterki o değişmesin..
@KardanadamEmin abi şahsen ben kafaya takmıyorum hiç.burdaki ortam harika ondan daha çok zevk alıyorum.sizler tahmin yapıyorsunuz yağar yada yağmaz cenabı Allah in takdiri.yagmadigindada burda çıkıp geçen senelerde olduğu gibi olumsuz yorum yapıp ortamın gerilmesini sağlayan insanlarda oluyor.sonuc ne olursa olsun sizler darilganlik yapmayın yeter abi.surda zaten değerli tahmin yapan sayılı insanlardan birisiniz.sizlerden gelen paylaşımlar insanın sevdiginden gelen mektup tadında oluyor. thumbsup

Fatih KARdeşim, değerli görüş ve düşüncelerin için çok teşekkür ediyorum..Bende sen ve senin gibi düşünenler için burdayım ve ALLAH izin verdikçe olmayada devam edeceğim..Sevgi ve saygılarımla.. thumbsup
  Beğenenler:
  • adakar, Alinuri5, AZOR, Burak1980, Ftherdem, SnowPoyraz

Konuyu Okuyanlar:
16 Ziyaretçi