Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(12-21-2022, 10:54 PM)Saka Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İyi forumlar,
Mevcut basınç dizilimleri ile 28 Aralık sistemi üşüten soğuk ve poyraz eşliğinde yağan yağmurun ötesine geçemiyecek gibi gözükmekte.
Umarım Aralık ayının açığını Ocak ve Şubat aylarında kapatırız.
İyi forumlar..

Malesef öyle duruyor .Serkan abinin de belirttiği gibi 5 Ocak sonrasını sabırla takipte olacaz .

Emin abinin de belirttiği gibi ay sonu oluşumu her güncelleme de zayıflamaya devam etsede en azından  Uludağ  Kartepe gibi kayak merkezlerine  kar bırakması dileğiyle.  Aksi takdirde ozellikle Uludağ ilk kez yılbaşını karsiz geçirebilir
  Beğenenler:
  • Ümittt

Selamün Aleykum, hayırlı sabahlar arkadaşlar..ALLAH'ın izniyle net olarak verilerin ve modellerin düzeldiğini hepbirlikte gözlemleyeceğiz..Bunu kesinlikle umut tacirliği olarak kimse düşünmesin...Bugünden itibaren gelecek güncellemelerde heran herşey olabilir..Sadece biraz daha sabır.. thumbsup
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, Karlı gün, SinemSahin, Ümittt

Bakın AO ve NAO halen gayet güzel görünüyorsa, diyagramlar kararsız bir görüntü sergiliyorsa, sadece modeller bozuk gidiyor diye,  o beklenen sistemden umut asla kesilmez...Bizde pes etmek aslaa..Rahat olun, herşey yolunda.. thumbsup 
resim

resim

resim
  Beğenenler:
  • AZOR, Burak1980, Serkofb, SinemSahin, Ümittt

(Son Düzenleme: 12-22-2022, 10:50 AM, Düzenleyen: Ümittt.)

Kısaca yakın vadede nerler bizi bekliyor?

Emin bey NAO atmış nao bu seviyede devam ederse bizim için mevcut durum bir süre daha devam edecek demektir, pozitiften negatife yada tersi geçişler görmediğimiz sürece hareketleme için bekleyeceğiz.

25 aralıkta batı karadeniz ve orta karadeniz yağış alacak bu yağış bölgenin iç kesimlerinde kar olacak, 26 aralıka yağış doğu karadenize kayacak bu bölemizde kıyılar yağmur yüksek kesimlerde kar yağışı görülecek.

Yılbaşında ise malesef kar yok, belki hafif lokal yağmur görebiliriz, sıcaklıklar istanbul dahil batıda bugüne benzer değerlerde.

Benim istanbul dahil batı bölglerimizin de kar alma ihtimali olan tarih 8-15 ocak arası, ben mevut desenin ocak ilk haftada benzer olacağını düşünüyorum 500 hpa haritaları bu şekilde.

süreci hep beraber takip edelim

(12-22-2022, 10:24 AM)Ümit Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kısaca yakın vadede nerler bizi bekliyor?

Emin bey NAO atmış nao bu seyiyde devam ederse bizim için mevcut durum bir süre daha devcam edecek demektir, pozititen negatife yada tersi geçişler görmediğimiz sürece hareketleme için bekleyeceğiz.

25 aralıkta batı karadeniz ve orta karadeniz yağış alacak bu yağış bölgenin iç kesimlerinde kar olacak,  26 aralıka yağış doğu karadenize kayacak bu bölemizde kıyılar yağmur yüksek kesimlerde kar yağışı görülecek.

Yılbaşında ise malesef kar yok, belki hafif lokal yağmur görebiliriz, sıcaklıklar istanbul dahil batıda bugüne benzer değerlerde.

Benim istanbul dahil batı bölglerimizin de kar alma ihtimali olan tarih 8-15 ocak arası, ben mevut desenin ocak ilk haftada benzer olacağını düşünüyorum 500 hpa haritaları bu şekilde.

süreci hep beraber takip edelim

Ersel kardeş şimdiden 15 Ocakdan bahseder oldun, du bi dakka bea..bi nefes al...Böyle giderse yakında Şubattan bahseyim derken Mart aradan çıkaralım deyip sonrasında hoopp KIŞ bitti demeye hazırlanıyon galibam.. Smile  Smile Azıcık acele etmiyonmu güzel gardaşım bea?  Smile Zati yaz biz istemesekde öyle yada böyle zamanı geldiğinde gelecek.. Smile  thumbsup
  Beğenenler:
  • SinemSahin

(Son Düzenleme: 12-22-2022, 11:18 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

Yahu kaç kere söyledim.

Elle tutulur bir veri yoksa elinizde yahutta bazı tarihleri bir veri ile bağlayamıyorsanız lütfen tarih vermeyin.

Eğer verilen tarihi hislere dayanarak veriyorsanız bu bize zamanı geldiğinde zarar veriyor.

Bu resmen sallamaktır. Ne siz nede forumumuz itibarını kaybetmesin.

Rica ediyorum.
Hislerle hareket etmeyelim.

Bu şekilde yapılan tahminleri sileceğim bundan sonra

Ocak ayı bizim coğrafya 2 metre sıcaklık haritasına göre Balkanlarla beraber bayağı şanslı görünüyor kuzeyde İskandinav blokajının olacağıda gözüküyor gelsinn Sibirya

resim

resim

(Son Düzenleme: 12-22-2022, 12:41 PM, Düzenleyen: Ümittt.)

Emin hocam benim adım Ümit bu şekilde yazarsanız memnun olurum.
Beklentisini ocağa erteleyen sadece ben değilim, Arif bey de sistem için ocak ilk hafta (5-6) yazdı, Erdoğan bey ocak bilgisi eklemiş. Ben 15 ocak değil dikkat ederseniz, 8-15 ocak  yani ocak ilk haftadan sonra beklentim var yazdım.

Arif bey ben foruma telefondan giriyorum her seferinde harita bilgi döküman eklemek kolay değil takdir edersiniz ki.

Öncelikle şuan ocak ilk haftaya kadar ecmwfye göre YB hakimiyeti var bu şekilde bize sistem gelmesi mümkün değil

resim

2ci haritada 2 metre sıcaklık anomalisinde ocak ilk hafta ve ortalama üstü sıcaklıklar veriyor.

resim

resim

Gfsye bakarsak diyagram ortalaması ocak ilk haftaya kadar istanbul için sıfırda cumartesiye kadar burada bir hamak oluşumu görmezsek ilk haftaya atlamış oluruz, ki tecrübelerim bu oluşumun zor olduğun gösteriyor

https://images.meteociel.fr/im/36/28258/...s3.php.gif

Gfsde bizi ilk hafta Yb etskisinde göstermiş 

resim

(Son Düzenleme: 12-22-2022, 03:06 PM, Düzenleyen: 3uZgibi.)

Sıkıntı yok, Ümit bey..Herkes aynı tahminleri yürütecek diye birşey yok..Siz öyle düşünürsünüz, ben farklı düşünürüm..Sonuçta bir sevdanın paylaşımcılarıyiz..Birde ben seni geçmişten beri Ersel Candan olarak biliyordum..Bundan sonra Ümit olarak hitabederim... thumbsup

Konuyu Okuyanlar:
20 Ziyaretçi