Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(Son Düzenleme: 12-03-2018, 02:12 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

Zaman zaman GEFS Topluluğun 21 senaryosu için oluşturulan standart sapma indexine de bakın.

500,850 ve 2 metre çıktılarının güven endeksini inceleyin.

Ana çıktı ile ecart/type dağılımına bakın kıyaslayın.

Alıntı:Ecart-Type / Spread kartları, belirli bir süre için GEFS setinin güven endeksini ve  (850hPa veya geop z500 temp) parametrelerini değerlendirmek için kullanılır. Değer (mora doğru) ne kadar düşükse, güven o kadar büyük olur. Değer, bu parametre için 21 senaryoun dağılımını temsil eder.

https://www.meteociel.fr/modeles/gefs_ca...=0&carte=0
  Beğenenler:
  • AZOR, mehmet karsever, Ömer18

(12-03-2018, 02:00 AM)Yeşil_deniz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: nikkimi değiştireceğm bu sene için AZOR olsun nasıl nick Big Grin

Arzu edersen değiştirelim hemen Smile
  Beğenenler:
  • AZOR, ersel candan, Ömer18

9-12 sistemi avrupaya gidecek sonrasına zaman çok avrupaya gitmese 2018in son karını dek ile alabilirdik

6 7 aralik sisteminde bariz duzelme var. -8 giricek gibi. Uzun yil aradan sonra sistem yaklasirken duzeldigini goruyorum ecmf de gfs de cok gormustum ama ecmfv de baya oldu. Belkide -10 girer belli mi olur. 1 gunluk dekli turuncu kutleli kara bile hasretim 1 gun yagsa yeter suanlik.Daha onumuzde cok gun var.
  Beğenenler:
  • adakar, Captmehmet, Parkinozkn, snowserkan

(Son Düzenleme: 12-03-2018, 12:19 PM, Düzenleyen: Xooner.)

Benim tecrübelerime ve bilgime göre bize ne kadar çok yağış gelirse kar şansı da o kadar artıyor. Yani benim çıkarımım şu, biz yağışın bol olması için dua edeceğiz. Ne de olsa soğuklar bir hafta, iki hafta geç gelir ama neticede gelir. Yağış gelmedikten sonra kuru soğuk neye yarar. Tabi bencillik yaptığımı da itiraf etmeliyim, Orta Akdeniz ne kadar çoksa bize (Fethiye) o kadar yarıyor Smile Ne kadar çok yağış, bize de o kadar rahmet, bereket...
  Beğenenler:
  • Parkinozkn, snowserkan

(12-03-2018, 02:06 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(12-03-2018, 02:00 AM)Yeşil_deniz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: nikkimi değiştireceğm bu sene için AZOR olsun nasıl nick Big Grin

Arzu edersen değiştirelim hemen Smile

Hocam benim nick'i de değiştirir misin? Rahatsız olanlar olmuştu. Olursa, farketmez ne olduğu, sen seç.

(Son Düzenleme: 12-03-2018, 01:04 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(12-03-2018, 12:21 PM)Okullar Tatil Olur Mu? Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam benim nick'i de değiştirir misin? Rahatsız olanlar olmuştu. Olursa, farketmez ne olduğu, sen seç.

Normalde nick değiştirmiyoruz.

Ancak hiç bir anlam ifade etmeyen, kayıt olurken eksik veya fazla harf girişleri olabiliyor.
Bu tür kullanıcı rumuzlarını bir seferliğine mahsus değiştiriyoruz.

Kullanıcı adını kendin seçmelisin.
İstediğin bir isim varsa söyle değiştirelim.
Foruma girişlerde şifren aynı kalacak, yeni kullanıcı adınla giriş yapacaksın.

Ayrıca, bu tür öneri, istek ve şikayetler için Öneri ve Şikayetler bölümünü kullanalım

serkan abicim merhaba

emwf son iki güncellemedir güzelleşti sanki iç bögeler için

sence ayın6-7 si gibi ankara için kar durumu var mı

Konum - Ankara Kahramankazan :=)
  Beğenenler:
  • snowserkan

(12-03-2018, 12:47 PM)duman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: serkan abicim merhaba  

emwf son  iki güncellemedir   güzelleşti sanki iç bögeler için

sence ayın6-7 si  gibi ankara için kar durumu var mı

Konum - Ankara Kahramankazan :=)

Merhaba kardeşim.

Şu an bu olasılık çok çok sınırda öylece duruyor Smile

Yağışı yakalarsa ki yakalayacak gibi duruyor KAR Yağışını görürsünüz.

Extrem bir durum bekleme ama.
  Beğenenler:
  • duman, mehmet karsever

(Son Düzenleme: 12-03-2018, 01:07 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

Bu arada 15 Aralığın akabinde 65 derece kuzey enlemleri üzerinde bölgesel rüzgarlarda ki keskin düşüş dikkat çekiyor.

Henüz Buraya yerleşecek YB Alanının alacağı şekil net olmamakla beraber, güneye yine kuvvetli bir salınım ihtimali doğdu.

Yakında diğer verilerde hizaya geldiğinde daha net şeyler söyleyeceğiz.

Bir kaç güne daha ihtiyacımız var. thumbsup

resim

resim

Konuyu Okuyanlar:
43 Ziyaretçi