Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Bu sene o sene gibi geliyor.Her 30 senede bir istanbul fena yakalanmış.
  Beğenenler:
  • snowserkan

Gfs kazandi. Karayel esse her tamam ama poyraz var olmuyo. Seroan abi hic mi karayel esme ile ilgili olasilik yok.
  Beğenenler:
  • ersel candan, snowserkan

Bu arada 999 paylasim begenmisim. 1000.kim olucak bakalim.
  Beğenenler:
  • Snowevren, snowserkan

gfs modelinin hayalleri ben 192 sonrasına bakmıyorum bile

resim
  Beğenenler:
  • adakar

JMA 6 Aralık. Devam etse beklenilen sistemi indirecekti. Çoğu model o sistemi göstermeye devam ediyor.

resim

bu modellerin çözünürlük ve girilen paramatereleri az diye biliyorum bu yüzden en iyi iki model gfs ve ecmwf, burada gördüğü
m görüntüler pek umut vermiyor bana 6 aralık ecmwf tamamen farklı bir tablo..

resim

(Son Düzenleme: 11-26-2018, 10:09 AM, Düzenleyen: sahinok.)

Aslında burada Azorun yükselmeye başlamasını görüyoruz. Model devam etseydi Azor yükselip yukarıda ki 1005'lik AB'yi üzerimize gönderecekti. Ancak JMA'da ki gibi -15'ler değil belki -8'ler gönderirdi. JMA'da ki bir efsanenin görüntüsü iken ECMWF'de ki sıradan bir sistem görüntüsü.
  Beğenenler:
  • ersel candan

(11-26-2018, 09:46 AM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: gfs modelinin hayalleri ben 192 sonrasına bakmıyorum bile

resim

Ersel Bey,
192 saat sonrası güncellemeler sizinde belirttiğiniz gibi değişebilir. Ama bazı durumlarda ciddi anlamda fikir verebilir. Şu an o durumları yaşayacağımız bir döneme giriyoruz. Size tavsiyem 10hpa yı takip etmeniz. Isınmanın durumunu gün gün takip ederseniz, 192 saat sonrasına bakmanıza gerek kalmaz.
Saygılarımla.
  Beğenenler:
  • adakar, Enginist, ersel candan

KİM NE DERSE DESİN, MODELLER İÇİN ŞİMDİLİK  YORUM YAPMAK İSTEMİYORUM. Biraz daha önümüzü görmekde yarar var...Saygılar.. thumbsup
  Beğenenler:
  • adakar, cem5254, karakış, mehmet karsever, sahinok, snowserkan

(11-26-2018, 10:31 AM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: KİM NE DERSE DESİN, MODELLER İÇİN ŞİMDİLİK  YORUM YAPMAK İSTEMİYORUM. Biraz daha önümüzü görmekde yarar var...Saygılar.. thumbsup

aynen abi  30 kasım - 1 aralık ne bekliyorduk ne oldu .heyecanlı olmak iyidir . temkinli olmakta ... sonra çok üzülmeyiz bu duruma . ne demiş  hz ömer cennetle müjdelendiği halde!!!!!  cennete  1 kişi girecek deseler ümidimi kesmem cehenneme 1 kişi girecek deseler korkarım ve buna göre davranırım ....

Konuyu Okuyanlar:
REALSHADOW, 85 Ziyaretçi