| |
Gfs kazandi. Karayel esse her tamam ama poyraz var olmuyo. Seroan abi hic mi karayel esme ile ilgili olasilik yok.
bu modellerin çözünürlük ve girilen paramatereleri az diye biliyorum bu yüzden en iyi iki model gfs ve ecmwf, burada gördüğü
m görüntüler pek umut vermiyor bana 6 aralık ecmwf tamamen farklı bir tablo..
Aslında burada Azorun yükselmeye başlamasını görüyoruz. Model devam etseydi Azor yükselip yukarıda ki 1005'lik AB'yi üzerimize gönderecekti. Ancak JMA'da ki gibi -15'ler değil belki -8'ler gönderirdi. JMA'da ki bir efsanenin görüntüsü iken ECMWF'de ki sıradan bir sistem görüntüsü.
(11-26-2018, 09:46 AM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: gfs modelinin hayalleri ben 192 sonrasına bakmıyorum bile Ersel Bey, 192 saat sonrası güncellemeler sizinde belirttiğiniz gibi değişebilir. Ama bazı durumlarda ciddi anlamda fikir verebilir. Şu an o durumları yaşayacağımız bir döneme giriyoruz. Size tavsiyem 10hpa yı takip etmeniz. Isınmanın durumunu gün gün takip ederseniz, 192 saat sonrasına bakmanıza gerek kalmaz. Saygılarımla.
KİM NE DERSE DESİN, MODELLER İÇİN ŞİMDİLİK YORUM YAPMAK İSTEMİYORUM. Biraz daha önümüzü görmekde yarar var...Saygılar..
(11-26-2018, 10:31 AM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: KİM NE DERSE DESİN, MODELLER İÇİN ŞİMDİLİK YORUM YAPMAK İSTEMİYORUM. Biraz daha önümüzü görmekde yarar var...Saygılar.. aynen abi 30 kasım - 1 aralık ne bekliyorduk ne oldu .heyecanlı olmak iyidir . temkinli olmakta ... sonra çok üzülmeyiz bu duruma . ne demiş hz ömer cennetle müjdelendiği halde!!!!! cennete 1 kişi girecek deseler ümidimi kesmem cehenneme 1 kişi girecek deseler korkarım ve buna göre davranırım .... |
| Konuyu Okuyanlar: |
| REALSHADOW, 85 Ziyaretçi |