Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Beğenenler:
  • adakar, cem5254, snowserkan

(11-20-2018, 02:04 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(11-20-2018, 11:05 AM)cem5254 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: herkese merhabalar iyi günler dilerim ... emin abi sessiz  serkan abiden ses yok  . gerildim yav Smile

Merhaba,
Gerilme kardeşim, stres yaratma kendine Smile
Önemli gelişmeler olduğunda katılım yapıyoruz.
Sormak istediğiniz mevzular varsa sorabilirsiniz.
Bilgim dahilindeyse cevaplamaya çalışırım.

(11-20-2018, 12:26 PM)Enginist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 1 Aralık için geri sayım ve gergin bekleyiş sürüyor. Sonunun mutluluk olması dileğiyle.

Sizde mi gerildiniz Smile Aman yapmayın daha kış'a bile girmedik o zaman nice olur halimiz.
Bu arada 1-4 Aralık, sistemin süresi değil olası giriş yapmasını beklediğim tarih aralığıdır.

Dileğinize sonuna kadar katılıyorum
aman abi aman diyim Smile sessilik olunca geriliyorum Smile herşey yolundaysa sıkıntı yok Smile   içimize su serptin
  Beğenenler:
  • snowserkan

(Son Düzenleme: 11-20-2018, 04:41 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(11-20-2018, 03:51 PM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan Hocam yarin akşama Güney Ege taraflarında yağmur görünüyor. Gök gürültülü sağanak olacak gibi. Konveksiyonel bir yağış mi olacak yoksa orta akdeniz etkisinin devamı mi olur? Daha da önemlisi yarin akşama verilen bu tahmin ne kadar tutarlı Smile

Merhaba,

Yarın akşama kalmaz, öğle saatleri gibi giriş yapacak.

Şu anda merkezi italya üzerinde bulunan bir AB Alanı mevcut.

AB Alanın soğuk cephesi Ege üzerinden ülkemize giriş yapacak. soğuk cephe olduğu için önündeki sıcak sektör havası yükselim gösterip yağışların beklenenden fazla olmasını tetikleyebilir.

Yarın Gece saatlerinde AB Alanının merkezi trakya sınırında olacak ve sınırın doğusuna geçer geçmez rüzgar hemen kuzeye dönecek.
Marmara'da Egede kuvvetli kuzey rüzgarları olacak sıcaklıklar ani bir şekilde düşecek 8-10 derece birden düşebilir.

resim

resim

Hocalarım, bu görünürde olan sistemin gelme olasılığı nedir sizce? İstanbul’a ve marmaraya ilk kar sistemi olabilir mi acaba?
Saygılarımla...
  Beğenenler:
  • adakar, snowserkan

ECMWF son güncellemesi, GFS'nin tersine aysonuna soğuk senaryolar veriyorsada yinede bu durumun ciddiyet kazanması adına bir süre daha beklenilmesinde yarar görüyorum..
resim

resim

resim
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, mehmet karsever, sahinok, snowserkan

Aralıkta özelikle ülkemizin  kuzey kesimlerinde daha etkili sistemler silsilesiyle karşılaşabiliriz.

http://images.meteociel.fr/im/8400/tempresult_tmk2.gif
  Beğenenler:
  • adakar, KardanadamEmin, mehmet karsever, sahinok, snowserkan

(Son Düzenleme: 11-20-2018, 11:39 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(11-20-2018, 08:44 PM)snowlover1907 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: resim

Hocalarım, bu görünürde olan sistemin gelme olasılığı nedir sizce? İstanbul’a ve marmaraya ilk kar sistemi olabilir mi acaba?
Saygılarımla...

Neredeyse 1 ay ötede olan bir görüntü bu. 
Bu tip sistemleri çokça alacağız onu söyleyeyim. 
Ama bu sistem için gelir veya gelmez diyemeyiz. 

Aralık ayının başında sistem beklentim var. tahmininide yaptım. 
İlk kar tanelerini bahsettiğim bu sistemde görmeyi umuyorum.

Serkan Bey tahmin ettiğiniz sistemi farklı modeller defalarca gösterdi. GFS desteklemese de ECMWF ve GEM’in son çıktıları sistemi gösteriyor.

Tipik bir balkanlardan soğuk ve yağışlı hava sistemi. Belli ki birşeyler gelecek inşaallah beklediğimiz kuvvette gelir. Bu arada gelirse karayelli bir sistem olacak bu da -8lik bir 850 hpa İstanbulda kar yapabilir demek. Sabırla bekliyoruz Smile
  Beğenenler:
  • adakar, KardanadamEmin, mehmet karsever, snowserkan

Kasimda gelurse asil efsane o zaman olur. 30 KAasim olsa dahi.
  Beğenenler:
  • adakar, snowserkan

(11-21-2018, 12:13 AM)sahinok Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan Bey tahmin ettiğiniz sistemi farklı modeller defalarca gösterdi. GFS desteklemese de ECMWF ve GEM’in son çıktıları sistemi gösteriyor.

Tipik bir balkanlardan soğuk ve yağışlı hava sistemi. Belli ki birşeyler gelecek inşaallah beklediğimiz kuvvette gelir. Bu arada gelirse karayelli bir sistem olacak bu da -8lik bir 850 hpa İstanbulda kar yapabilir demek. Sabırla bekliyoruz Smile

Şahin Bey, GFS' modeli de gösterecektir .

Balkanlardan girecek olan bu sistemin  düşey rüzgar bileşeninin kuvvetine bağlı. 
850 hpa'da -2'nin girdiği yer seviyesinin 0 derece olduğu sistemler biliyorum. Smile

İlk beklentimiz ilk kar tanelerini erken görebilmek.
Örtü beklentimiz şu an için yok.

Konuyu Okuyanlar:
43 Ziyaretçi