| |
İSTANBULDA KUVVETLİ YEREL SAĞANAK YAĞIŞALARA DİKKAT İLERLEYEN SAATLERDE ŞİDDETLENMESİ BEKLENİYOR.. https://scontent.fada1-1.fna.fbcdn.net/v...e=5C7859CF
Haftalık Tahmin (20 - 26 Kasım 2018)
Ülke genelinde artan hava sıcaklıkları, Perşembe gününden itibaren Kuzey kesimlerden başlayarak tekrar azalacak. https://scontent.fada1-6.fna.fbcdn.net/v...e=5C640B8C Bugun yagmur gece saatlerine kadar devam edecek.Yarin yagmur lokal atistirabilir.Sicaklik 14 derece olacak.Carsamba lodosla sicaklik 18 dereceye cikacak.Hafif yagmur aksama dogur daha kuvvetli yagacak.Persembe hava yagmurlu.Sabah saatlerinde saganak seklinde olacak.Sicaklik 12 derece olacak.Cuma yagmur hafif sicaklik 11 derece olacak.
serkan abi nerdeyse sabahtan beri çanakkale üzerinden egden üzerimeze doğru radardan görünen kütleler var . bu siklon mu ? dey mi ? bu kadar büyük kütle eğer dey se neden dek olduğunda bu kadar sürekli ve büyük kütle olmuyor ? yada ben yanlış mı biliyorum ?
(11-19-2018, 03:47 PM)suleymando Adlı Kullanıcıdan Alıntı: forumda yeniyim bütün büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öperim. İstanbul eski zamanlarda Mart ayında felaket bir kar almış şehrimiz. İnşallah bu yılda öyle olur. Kasımda Aralıkta yazmaz ise umudumuzu kesmeyelim. o yıl bu yıl Hoşgeldiniz.
(11-19-2018, 03:47 PM)suleymando Adlı Kullanıcıdan Alıntı: forumda yeniyim bütün büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öperim. İstanbul eski zamanlarda Mart ayında felaket bir kar almış şehrimiz. İnşallah bu yılda öyle olur. Kasımda Aralıkta yazmaz ise umudumuzu kesmeyelim. o yıl bu yıl Hoşgeldiniz.
(11-19-2018, 04:21 PM)cem5254 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: serkan abi nerdeyse sabahtan beri çanakkale üzerinden egden üzerimeze doğru radardan görünen kütleler var . bu siklon mu ? dey mi ? bu kadar büyük kütle eğer dey se neden dek olduğunda bu kadar sürekli ve büyük kütle olmuyor ? yada ben yanlış mı biliyorum ? Cem, Romanya yakınlarında bulunan bir Alçak Basınç alanı (1008 mb) mevcut. Bu AB Alanının soğuk cephesi (kolu) Ege üzerine uzanarak oradan yurdumuza giriş yapıyor. hareket ettiği alanda sıcak sektör havası mevcut bu sıcak sektör havası soğuk hava üzerinde yükseliyor ve bu yükselmenin dikey hızı oldukça kuvvetli bundan dolayı etkili sağanakları oluşturuyor. DEY Değil, soğuk cephe girişine bağlı dikey yükselim yağışı. Biz buna siklon yağışı diyelim de kafalar karışmasın. ![]() Dikey vorticite
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, burakrpc,
(11-19-2018, 05:40 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(11-19-2018, 04:21 PM)cem5254 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: serkan abi nerdeyse sabahtan beri çanakkale üzerinden egden üzerimeze doğru radardan görünen kütleler var . bu siklon mu ? dey mi ? bu kadar büyük kütle eğer dey se neden dek olduğunda bu kadar sürekli ve büyük kütle olmuyor ? yada ben yanlış mı biliyorum ? abi çok teşekkür ederim eline sağlık sağolasın ...
öğlenki berbat güncellemeden sonra gfs epeyi bir yolla geldi güncelleme devam ediyor.
bana ümit verdi bu güncelleme cumaya kadar bekleriz sonra inşallah veririz ateşi
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| Poyrazkarayel, 28 Ziyaretçi |