Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

17 Kasım civarı olacağı düşünülen ilk soğumayı GFS doğuya atmış, 23 Kasım sonrası olabilecek soğuğun kaymağını da Polonya Almanya taraflarına göndermiş, 10-11 derecelerdeki serinlik bize kalmış. İstatistiksel olarak 10 Aralık'tan önce kar ihtimali yok gibi bir şey İstanbul için. sadece 1993 sonbaharında hatırlıyorum kasım ayında lapa lapa kar. 12 Aralık civarı olan eski takvimlerdeki karakış fırtınasına denk gelirsek 2013'teki gibi, güzel bir kar görebiliriz.
resim

resim
  Beğenenler:
  • ersel candan

(11-09-2018, 09:16 AM)KARaköy Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 17 Kasım civarı olacağı düşünülen ilk soğumayı GFS doğuya atmış, 23 Kasım sonrası olabilecek soğuğun kaymağını da Polonya Almanya taraflarına göndermiş, 10-11 derecelerdeki serinlik bize kalmış. İstatistiksel olarak 10 Aralık'tan önce kar ihtimali yok gibi bir şey İstanbul için. sadece 1993 sonbaharında hatırlıyorum kasım ayında lapa lapa kar. 12 Aralık civarı olan eski takvimlerdeki karakış fırtınasına denk gelirsek 2013'teki gibi, güzel bir kar görebiliriz.
resim

resim

Ayın 17'sine daha 8 gün varken sadece modele göre tahmin yapıyorsunuz, modeller değiştiğinde ne diyecekseniz, biraz sabır olun sadece modellere bakarak yorumlamayın, İstanbula kar yağacak denmedi zaten yüksek kesimler Kar görür denildi.
  Beğenenler:
  • ersel candan, KardanadamEmin, sahinok

Benim derdim bu zamanda yağış olduğu için kar bonus olur, ekimden beri yağışsız geçiriyoruz toprağın yağışa ihtiyacı var. Ay sonu için birşey söylemek erken ancak sabahki gfs kötü, doğru 1 hafta zaman var ama bozma değil istikrar olması lazım şimdiden bozma emareleri sistemi kaybettrilrebilir bunu göz ardı etmeyiniz.
ECMWF nispeten iyi ancak giren sıcaklıklar yer seviyesi en fazla 6-8 civarı olur yüksekler güzel kar alır bu sistem için heyecan yapmaya gerek yok.
  Beğenenler:
  • ThunderSnow

(11-09-2018, 09:20 AM)ThunderSnow Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(11-09-2018, 09:16 AM)KARaköy Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 17 Kasım civarı olacağı düşünülen ilk soğumayı GFS doğuya atmış, 23 Kasım sonrası olabilecek soğuğun kaymağını da Polonya Almanya taraflarına göndermiş, 10-11 derecelerdeki serinlik bize kalmış. İstatistiksel olarak 10 Aralık'tan önce kar ihtimali yok gibi bir şey İstanbul için. sadece 1993 sonbaharında hatırlıyorum kasım ayında lapa lapa kar. 12 Aralık civarı olan eski takvimlerdeki karakış fırtınasına denk gelirsek 2013'teki gibi, güzel bir kar görebiliriz.
resim

resim

Ayın 17'sine daha 8 gün varken sadece modele göre tahmin yapıyorsunuz, modeller değiştiğinde ne diyecekseniz, biraz sabır olun sadece modellere bakarak yorumlamayın, İstanbula kar yağacak denmedi zaten yüksek kesimler Kar görür denildi.
Modele göre uykusuz geceler bizi bekler dendiğinde de bu kadar hassas olmanızı rica edeceğim :Smile  ben gördüğümü söyledim, tahminim de bu yöndedir.  Şaka bir yana uzun zamandır devam eden trend sürüyor, yaklaştıkça yok olan yağmurlar, sistemler.

(11-09-2018, 09:44 AM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Benim derdim bu zamanda yağış olduğu için kar bonus olur, ekimden beri yağışsız geçiriyoruz toprağın yağışa ihtiyacı var. Ay sonu için birşey söylemek erken ancak sabahki gfs kötü, doğru 1 hafta zaman var ama bozma değil istikrar olması lazım şimdiden bozma emareleri sistemi kaybettrilrebilir bunu göz ardı etmeyiniz.
ECMWF nispeten iyi ancak giren sıcaklıklar yer seviyesi en fazla 6-8 civarı olur yüksekler güzel kar alır bu sistem için heyecan yapmaya gerek yok.

Modellerin son 1 - 2 günde bile bazen değiştiğini gördük, tutarsızlık devam ediyor sabah ayrı  akşam ayrı çıkıyor, Kar zaten mümkün değil yüksek kesimler hariç, dediğiniz gibi kurak geçiyor fakat önümüzdeki hafta göreceğimiz yağış en azından biraz teselli olur, ay sonu için kendimce birşeyler söyledim fakat tabiki onunda şuan kesinliği yok.
  Beğenenler:
  • ersel candan, snowserkan

(11-09-2018, 09:58 AM)KARaköy Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şaka bir yana uzun zamandır devam eden trend sürüyor, yaklaştıkça yok olan yağmurlar, sistemler.

Bu yorumunuza katılmıyorum trend değişiyor ciddi anlamda yağış soğuk ve dağlara kar geliyor, 15 kasımdan sonra kış kendini hissetirecek.

@ThunderSnow ay sonu bende umutluyum belki çok daha iyi bir sistem kapımızı çalabilir Big Grin
  Beğenenler:
  • snowserkan, ThunderSnow

Modellerden ziyade Serkan abinin zaten ay başında bu tarihler arasında bir soğuk dalgası tahmini vardı. Ve bu tahminleri modellere bakarak yapmıyor. Hep söylüyor modeller yola girecektir diye. Modellerin bir sabah düzelip bir sabah bozması dediği gibi Serkan abinin tahminini de etkilemeyecektir. Ama unutmamakta fayda var her tahmin değişime açıktır. %100 netlikte tahmin yapmak günümüz teknolojisinde mümkün değil.
SUDAN ADAM
  Beğenenler:
  • sahinok, snowserkan, ThunderSnow

Bir model bozulmasıyla yelkenleri suya indiren arkadaşlar uzun süredir bu sistemleri takipederken verilen emek ve eforu bir çırpıda çöpe atmanız ne derece doğru davranış oluyor? sizlerin vijdanına bırakıyorum, Saygılar, Hayırli Cumalar.
  Beğenenler:
  • Parkinozkn, sahinok, snowserkan, ThunderSnow, Trakia, Xooner

Yorum yapmak için modellerin bozulmasını bekleyen üyelerin olduğunu görüyorum.

Ben modeller sistemleri göstermeden önce yapıyorum tahminlerimi. ve sonra modellerin, yaptığım tahminlere uygun görüntüler gösterdiğini görüyorum. övgü almak veya herhangi bir niyette değilim,değiliz.

Zaten biz müneccim de değiliz.

Bakın; eğer bir tahmin veya düşünceniz varsa bunu modellerde şekillenmeden önce söyleyin.
Birilerinin tahminine aykırı görüntüler gördüğünüzde değil.

O Zaman sizin iyi niyetinizden şüphe etmemiş oluruz.
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin, sahinok, ThunderSnow, Trakia, Xooner

(11-09-2018, 09:58 AM)KARaköy Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(11-09-2018, 09:20 AM)ThunderSnow Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
resim

resim

Modele göre uykusuz geceler bizi bekler dendiğinde de bu kadar hassas olmanızı rica edeceğim :Smile  ben gördüğümü söyledim, tahminim de bu yöndedir.  Şaka bir yana uzun zamandır devam eden trend sürüyor, yaklaştıkça yok olan yağmurlar, sistemler.

Siz beni anlamadınız sanırım, modele bakarak 8 - 9 gün sonrasına tahmin yapılmaz dedim, model dışında bilginiz veya yorumunuz varsa orası ayrı onuda yazarsınız hem bizide bilgilendirmiş olursunuz Wink
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin, snowserkan

Konuyu Okuyanlar:
39 Ziyaretçi