Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Aralık ayı yağış açısından batı bölgeler için güzel ancak soğuk bakımından tüm yurtta ortalamalarının üzerinde ( hafta sonu sistemi normallere anca yaklaştı).
Herhalde son 2 yılda negatif anomali ile kapanan bir ay olmadı özellikle kışın (hatam varsa af ola)
Bize 10-15 gün uzun süreli soğuklar lazım, son yıllarda 2 günlük bir sistem ardından 1 hafta 10-15 günlük durağan veya lodoslu günler geçirdik.
Küresel ısınmanın en fazla hissedildiği yerlerin başında malesef bizim cografyamiz.
İnşallah ocak ayı ile uzun süreli soğuk ve yagisli periyota gireriz.
@snowserkan beyden müjdeli haberlerinizi devamını bekliyoruz
İnşallah
  Beğenenler:
  • adakar, Eray, Mturi, snowserkan

(Son Düzenleme: 12-18-2023, 04:21 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Bugün hava güzel, modeller sıkıntılı, haliyle panikleme başlamış..Kışdayken hiç hava güzel olmamalımı? Sistemler arasında bu toparlanmalar normal karşılanmalı..Dün kış, kıyamet gösteren modeller bugün yazı getirince herşey bittimi? Birinin kızımı doğdu? derlerdi eskiler..Yine cenaze evine dönmüş burası,karalar bağlanmış, bi durun bea.. Yarın yine kutupların inişini göstermeyeceklerinden eminmisiniz? Atmosferde iniş, çıkışlar olacaktır, bu işin doğasında var..Rahat olun, modellerdeki bu iniş, çıkışları fazla kaale almayın derim..Bakın perşembeden itibaren yine lodos fırtınası ve Orta Akdeniz üzerinden alçak basınç ve buna bağlı cephe sistemi giriş yapacak..Hep söylemişimdir, lodossuz, KAR pek giriş yapmaz..Beklediğimiz sistemde bir değişme yok, önümüzdeki güncellemelerde bunu göreceksiniz.. thumbsup Heran yine değişimler göreceksiniz..No Panik.. Smile

(12-18-2023, 04:14 PM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bugün hava güzel, modeller sıkıntılı, haliyle panikleme başlamış..Kışdayken hiç hava güzel olmamalımı? Sistemler arasında bu toparlanmalar normal karşılanmalı..Dün kış, kıyamet gösteren modeller bugün yazı getirince herşey bittimi? Birinin kızımı doğdu? derlerdi eskiler..Yine cenaze evine dönmüş burası,karalar bağlanmış, bi durun bea.. Yarın yine kutupların inişini göstermeyeceklerinden eminmisiniz? Atmosferde iniş, çıkışlar olacaktır, bu işin doğasında var..Rahat olun, modellerdeki bu iniş, çıkışları fazla kaale almayın derim..Bakın perşembeden itibaren yine lodos fırtınası ve Orta Akdeniz üzerinden alçak basınç ve buna bağlı cephe sistemi giriş yapacak..Hep söylemişimdir, lodossuz, KAR pek giriş yapmaz..Beklediğimiz sistemde bir değişme yok, önümüzdeki güncellemelerde bunu göreceksiniz.. thumbsup Heran yine değişimler göreceksiniz..No Panik.. Smile

@KardanadamEmin abi bu gelecek lodos un sıcaklığı 20 derecelere çıkartması lazım, ardından sahlep stoğu yapmamız için. Yoksa ben buna lodos demem. Sıcaklik ne kadar yukarı olursa akabinde  soguk o kadar kuvvetli olur.
                             Sonsuza DEK

(12-18-2023, 04:59 PM)Ftherdem Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(12-18-2023, 04:14 PM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bugün hava güzel, modeller sıkıntılı, haliyle panikleme başlamış..Kışdayken hiç hava güzel olmamalımı? Sistemler arasında bu toparlanmalar normal karşılanmalı..Dün kış, kıyamet gösteren modeller bugün yazı getirince herşey bittimi? Birinin kızımı doğdu? derlerdi eskiler..Yine cenaze evine dönmüş burası,karalar bağlanmış, bi durun bea.. Yarın yine kutupların inişini göstermeyeceklerinden eminmisiniz? Atmosferde iniş, çıkışlar olacaktır, bu işin doğasında var..Rahat olun, modellerdeki bu iniş, çıkışları fazla kaale almayın derim..Bakın perşembeden itibaren yine lodos fırtınası ve Orta Akdeniz üzerinden alçak basınç ve buna bağlı cephe sistemi giriş yapacak..Hep söylemişimdir, lodossuz, KAR pek giriş yapmaz..Beklediğimiz sistemde bir değişme yok, önümüzdeki güncellemelerde bunu göreceksiniz.. thumbsup Heran yine değişimler göreceksiniz..No Panik.. Smile

@KardanadamEmin abi bu gelecek lodos un sıcaklığı 20 derecelere çıkartması lazım, ardından sahlep stoğu yapmamız için. Yoksa ben buna lodos demem. Sıcaklik ne kadar yukarı olursa akabinde  soguk o kadar kuvvetli olur.

İşte bu bea..Bana bunlarla gelsinler..Sen işi çözmüşsün zaten, Fatih KARdeşim.. thumbsup
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın, Ftherdem, Mturi

19 güncellemesi de yılbaşından sonrayı işaret etmiş sürekli öteliyor ama yeterki gelsinde 1 hafta bizimle olsun
  Beğenenler:
  • adakar, Erol Bıldırcın, Mturi, snowserkan

(Son Düzenleme: 12-18-2023, 08:32 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

GFS sistemi yılsonu ve Yeni yılın ilk günlerine erteliyorsada yinede takipdeyiz..bundan sonraki güncellemeler sürprizlere açık..Güçlü bir sistem var ve sadece tarihi biraz geri, ileri..Heyecan dorukta..
resim

resim
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, Mturi, Nuray, snowserkan

YILSONU ve YILBAŞI SİSTEMİ GEFS'de ısrarlı bir şekilde görüntüleniyor..Rahat olun ayın 20 sinden sonra yılsonuna kadar birşeyler olacak..Yılbaşı gecesinde sürprizlere açık..Bugün gün içinde modeller bozdu diye enseyi karartmayın..Önümüzdeki güncellemelerde değişimler lehimize döneceğini hepbirlikte göreceğiz..Siz umutsuz olmayın ve bizi izlemeye devam edin.. thumbsup 
resim

resim

resim
Sanırım herkes umudunu kesmiş olacaklardan, sıkıntı yok, tek başıma kalsamda sonuna kadar sistemlerin arkasındayım..Senaryolar şimdilik bütün modellerde mutabakat olmasada Yine bu sloganı yineliyorum ve diyorumki, o nerdeyse 3 haftadır peşinde olduğumuz ayın 20  sinden aysonu ve Yeni yılın ilk haftası arasındaki beklentisinde olduğumuz sistemler, ha birkaç gün ileri, ha birkaç gün geri tarihlerde buraya YA GELECEK, YADA GE. LE. CEKK.. thumbsup 
resim

resim

resim
Az evvel JMA 'da güncellendi ve oda yeniden sistemi veriyor..Bizde pes etmek asla yok..O sistemler bizden kaçamayacak..Buyrun güncellenen en son modeller.. thumbsup 
resim

resim

resim
DİYAGRAMDA GÜNCELLENDİ...Bugün bozulan herşey yeniden düzeliyor.. Bugün içinde bütün modeller bozulduğunda ısrarla tekrar düzeleceğinden bahsetmiştim..Herşey yolunda..Ben demiyorum, buyrun diyagrama bakın anlayacaksınız.. eye  Smile  thumbsup 
resim

Yeni yıl sistemi hayırlı olsun.

Stratosfer beklediğimiz sistemin ilk startını 22 Aralık tarihinde veriyor.

Önümüzdeki günlerde; Nereye ne kadar yağar? 
Mevzularına gireceğiz.

Sistem gümbür gümbür geliyor içiniz rahat olsun.

Selamün Aleyküm, hayırlı sabahlar..Sahlepler, kahveler, çaylar depolandımı? Sonra yohh unuttum, yohh kolum ağrıdı, yohh ayağım üşüdüde gedemedim bakkala, yohh garnım ağrıdı, başım çatladı dimen ağnamam.. Big Grin Pencere camları parlatılsın, kenarları temizlensin.Uzun sürecek nöbetlere hazıredilsin, gelip tek tek teftiş edecem haa... Smile AYSONU ve YILBAŞI sistemimiz yolda.. thumbsup SİBİRYA EKSPRESİMİZ YOLA ÇIHMİŞTIR..Sloganımız neydi? SEVE SEVE DEĞİL, YARA YARA GELEEOOO...SİSTEMLER BURAYA EFENDİ GİBİ YA GELECEK, YADA GE. LE. CEKKKK..NOKTA.. eye  Smile  thumbsup  thumbsup 
resim

resim

resim

resim

resim
Son diyagram güncellemesi aysonu, yılbaşı için biraz cacık gibi olsada ışık veriyor, oda iki güne değişir. thumbsup 
resim
Bizim ayın ayın 20 sinden sonra beklediğimiz ve bir süredir ortadan kayıplara karışan 23 - 24 sistemimiz tekrar hortladı.. Big Grin buda Demek oluyorki bu sistem aslında var ve geleeoo..Ben demiyom, ICON modelinde görünce bi müjde verem dedim, KAR AVCISI OLMAK BÖYLE BİRŞEY..Eyi etmedimmi akıdeşler? eye  Smile  thumbsup 
resim

resim

(Son Düzenleme: 12-19-2023, 12:06 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Bir kaç gündür memleketeyim verilerden uzak kaldım dolayısıyla paylaşım yapamadım 
İşler yolunda sistem 24-25 geliyor MGM yağmur gösteriyor ama öğle bir şey yok kıyı kesimler hariç kar gözüküyor şuan en kötü ihtimalle yüksekler kar yağışlı geçecek.
Modeller bu sinoptiklere dönecektir
resim

Ocak İlk hafta sisteminde değişim yok biraz zamana ihtiyacı var o kadar
resim

Konuyu Okuyanlar:
hacimuratt, kral, 42 Ziyaretçi