Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Yıl sonuna doğru yaklaşıyoruz.
Bakalım neler olacak eye

(11-20-2023, 10:54 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yahu örümceğim sen neyin derdindesin.
Tamam iyi tahmincisin üstadsın anladıkSmile
Kendini kanıtlamaya çalışma..

Bak şimdi sana ve forumdaki herkese öyle bir tarih vereceğim ki bir kaç gün sapma ile takip edin o tarihi.

İstanbul' da ve Ülke genelinde her yerin beyaza bürüneceği
İstanbul En az 30 cm..

22-26 Aralık İstanbul kar altında kalacak
Bu tarihi unutmayın sakın. Not edin..

(11-20-2023, 11:06 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sistem dediğin  en azından ayaklarını yutacak.
Kara bastığında katır kutur inletecek ortalığı

Nereye baksan kar toz duman.
Nefesini içine çektiğin zaman KAR kokacak.Smile

Afedersin teşbihte hata olmaz  derler. Sidik zoruyla yağan KAR veya KKY beni kesmez.

Aydosun tepesine yağan karda kesmez beni.

Kar dediğin Emin dostumu Maltepe'de Kardanadama çevirmeli.

İşte o tarih 22-26 Aralık Yıl sonu sistemi üstadım.

(11-20-2023, 07:50 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sistemin tarihi 1-2 Aralıktır.   25-26 Kasım Heyecanlandırmaz.
1-2 Aralık Kar bakımından daha etkili

Evet İstanbul'u KAR'a gömecek ilk sistem 22-23 Aralık gibi olacak.

Gfs gece güncellemesi
Bu sinoptik değişime açık daha iyisi biraz zor daha kötüsü %20 anca kırpar gibi oda yağıştan, İzlanda bir kaç saat daha izin veseydi azora çıkması için hem süre uzardı hem aralık efsanesi olurdu 
Devamı gelecekti onada İngiltere a.b izin vermedi dedikya değişime açık 
resimresim

En sonda yazacağımı ilk başta yazayım.

Sistemin Ülkemizi etkileyeceği ilk tarih 26-27 Aralık. Ancak Sistemin İstanbul ve Ülkenin tamamında soğuk ve KAR bakımından evrileceği tarih 29-30 Aralık gibi duruyor.

AO ve NAO benzer hareket yapıyorlar fakat AO salınımı öncesinde kuvvetli pozitife hareket edeceği için 2 ayaklı bir sistem yaşayacağız.
Öncesinde bir kaç gün görece ılık tarafta Aralık ayının son 1-2 gününden itibaren ise şiddetli soğuklar istila edecek üzerimize.

resim

resim

Aşağıdaki görselde stratosfer seviyesindeki hareketleri görüyorsunuz. Çok değişim olmadan tahmin edilenin benzeri yaşanacaktır.
Bu görselde maviye soğuk sarıya sıcak olarak bakmayın. Bu hareket üst katmanlarda olacak.

Sarı alanlarda ısı tarnsferinin olacağını yani üst seviyeler ısınırken alt seviyelerde soğuma olacaktır.
Kısaca yer değiştirme diyelim.

resim

Yaşanacak bu harekete en benzer yıl ise 2004 Şubat ayı çıkıyor.

resim

Bu hareketten 3 ila 5 gün sonra daha alt seviyede 500hpa ve 850 hpa seviyelerinde yaşanan hareketlere bakalım.

resim

resim

2004 yılı İstanbul için hafızalara kazınan bir yıldır.

Şimdi ise benzer hareketlerin olacağını görüyoruz.

Günlere takılmayın Bu sistem Aralık ayının son günleri veya Ocak ayının ilk 1-2 günü içinde yaşanacak.

resim

resim

resim

Kar olur, yağmur olur bu kış ülkemiz için hepsi kabulümüzdür. Barajlar dolsun taşsın %100 olmayanı kalmasın inşallah. Tabi güzel karlar yağıp barajların dolduğu , mutluluğun tavan olduğu bir kış mevsiminden sonra gelen yaz da tadından yenmez  Ski Sunny

(Son Düzenleme: 12-15-2023, 08:53 AM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

• thumbsup Selamün Aleyküm, ALLAH'ın Selamı, Rahmeti, Mağfireti ve Bereketi Üzerinize Olsun..CUMAMIZ MÜBAREK OLSUN..Hayırlı, Huzurlu, Sağlıklı ve Mutlu Sabahlar diliyorum..Arkadaşlar bu sabah itibarıyla şöyle bir diyagramlara, modellere göz gezdirdim..Diyagramları beğendim, GFS ise hala Benjamin Franklin gibi kıvranıyor sistemi vermemek için..Nerdeyse aysonuna, yılbaşına ertelemeye çalışıyor sistemleri..Sistem vermede bu kadar cimri bir model sadece GFS ( Global Fırıldak Sistem) ye mahsus bir iş, tecrübelerimizle sabittir.. eye  Ama yemezler,  bilmezlermiki, biz boş kovaya su dökmeyiz.. Dash  Smile  thumbsup O sistemler buraya ya gelecek, yada ge le cekk..Başka yolu yokkk..  thumbsup 
    resim

resim

resim

Bakın GEFS ne diyor? Ayın 23 ünden sonra hazırolun GELEEOOO.. Smile  thumbsup 
resim

resim

resim
  Beğenenler:
  • adakar, Çilingozlu, Mturi, Snowsedat

YILBAŞI HEDİYENİZ İLK BENDEN OLSUN İSTEDİM..Yeni yıla KARLAR altında girmeyi kim istemez demi? Cevaplarınızı duyar gibiyim.. eye  Smile  thumbsup 
resim

resim

resim

SİBİRYA EKSPRESİMİZ ülkemize yatıya gelmek için son kontrollerini yapıyor..Biletler tükenmek üzere..Koş vatandaş koş.. eye  Smile  thumbsup 
resim

resim

resim

(12-04-2023, 06:32 PM)Dervis Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Herkes bir tarih yazıyor ritüele bende katılayım...

24 Aralıkta başlar 29 Aralığa kadar devam eder peyder pey...Diagramlar bu yönde gidiyor...

https://ibb.co/7WJ5F1v

https://ibb.co/XDKN7Bs

Uzun vadede biraz yol aldığımı düşünüyorum. kiskis gülmek
11 gün önce işaret ettiğim tarihin vakit yaklaştıkça gerçekleşleşme ihtimalinin artması beni heycanlandırıyor.Hasretle bekliyorum.

Son diyagram güncellemesinde Serkan Kardeşimizinde bahsetmiş olduğu çift başlı sistemleri, yani ayın 25- 27 Aralık ile Aralık sonu ve Ocak 1-2 günlerini içeren sistemlerin görüntüsünü vermiş..Buda şu demek oluyor ki Aralık ayının bugünden itibaren yeniyılın ilk haftasına kadar SOĞUK PERİYOTTA KALACAĞIZ..Biri normallerde, diğeri etkili ve bol KARLI sistem manasına gelmekte..Hadi hayırlısı.. thumbsup 
resim

Konuyu Okuyanlar:
43 Ziyaretçi