Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Merhaba arkadaşlar Twitter da meteoroloji murat 25 26 Kasım için uyarı verdi ben geçen gün ne yazdım bilin bakalım.
26 27 Kasım loading yazmışım 18 Kasım da bugün 20 kasıma girdik az önce.
26 27 Kasım loading yazmışım ecmwf bugün loading dedi dediğime geldi. Kimsenin çok fazla beklemediği bir sistem olsa da cfs de tam dediğim tarihlerde blocking tarzı bir sistem verdi günlerce soğuk üzerimizde yatıya kalıyor.
  Beğenenler:
  • adakar, Çilingozlu, Enginist, KardanadamEmin, Mturi

Çok teşekkürler Serkan bey, bol karlı bir kış dileği ile. saygılar
  Beğenenler:
  • Snowevren, snowserkan

Selamün Aleykum, hayırlı sabahlar..ARALIK İLK HAFTA SİSTEMİMİZ modellerde olgunlaşmaya devam ediyor, bizde takibe devam ediyoruz..Diyagramlarda bu sistemi destekliyor..Hadi hayırlısı.. eye  Smile  thumbsup 
resim

resim

resim

resim

(11-20-2023, 10:15 AM)тaяaηтυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 26 27 Kasım loading yazmışım ecmwf bugün loading dedi dediğime geldi. Kimsenin çok fazla beklemediği bir sistem olsa da cfs de tam dediğim tarihlerde blocking tarzı bir sistem verdi günlerce soğuk üzerimizde yatıya kalıyor.

Değerli Ahmet üstadım, bu konuda sana destek veriyorumda, genelde hep Aysonu ve Aralık ilk hafta sistemleri diye geçmiş paylaşımlarıma bakarsan zaten başından beridir yazıyoruz..Veriler genelde sistemleri olgunlaştırana kadar 40 takla attıklarından günsel belirlemeye pek takılmıyorum..Bahsettiğin 26-27 Kasım sistemi fazla gelgitli bir süreç gösterdiğinden kesin ifadeler kullanmakdan imtina etmek zorunda bırakıyor insanı..Bu haftasonundan itibaren yine soğukların üzerimize yatıya geldiği aşikâr..Güzel bir KIŞ sezonu bizleri bekliyor.. eye  Smile  thumbsup

Yahu örümceğim sen neyin derdindesin.
Tamam iyi tahmincisin üstadsın anladıkSmile
Kendini kanıtlamaya çalışma..

Bak şimdi sana ve forumdaki herkese öyle bir tarih vereceğim ki bir kaç gün sapma ile takip edin o tarihi.

İstanbul' da ve Ülke genelinde her yerin beyaza bürüneceği
İstanbul En az 30 cm..

22-26 Aralık İstanbul kar altında kalacak
Bu tarihi unutmayın sakın. Not edin..

(Son Düzenleme: 11-20-2023, 10:57 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

Ha bu arada 26-27 Kasım da gelmez o sistem.

O sistem Kasım son gününde gelir 1 Aralık'ta gelir.
Ama 26-27 Kasım da gelmez bebişim.

Böyle harbi harbi kara kış sisteminin tarihi üstte yazıyor.Smile

Serkan hocam sağolun varolun yüreğimize su serpiyorsunuz.Diğer tahmincilere saygımız sonsuz olmakla birlikte bu tahminleri ve tarihleri sizden duymak insanın içini okşuyor

(Son Düzenleme: 11-20-2023, 11:08 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

Sistem dediğin en azından ayaklarını yutacak.
Kara bastığında katır kutur inletecek ortalığı

Nereye baksan kar toz duman.
Nefesini içine çektiğin zaman KAR kokacak.Smile

Afedersin teşbihte hata olmaz derler. Sidik zoruyla yağan KAR veya KKY beni kesmez.

Aydosun tepesine yağan karda kesmez beni.

Kar dediğin Emin dostumu Maltepe'de Kardanadama çevirmeli.

İşte o tarih 22-26 Aralık Yıl sonu sistemi üstadım.

(Son Düzenleme: 11-20-2023, 01:08 PM, Düzenleyen: snow41.)

resim[/url]

Serkan beyin aysonu bahsettigi sistemi mgm gormus ve ayin 26 - 27 sine pazar pazartesiye KAR ikonu koymus

(11-19-2023, 09:57 PM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: UKMO 26 sisteminde diretiyor ecmf gfs sistemde kararsız basınç bodelleride sitemi orta Avrupa ya atıyor bakalım göreeceeğğiiizzz Smile
resim

sistemi mgmde gormus @AZOR bey yine nokta vurus yapiyorsun
  Beğenenler:
  • Mturi, Snowsedat

Arkadaşlar ECMWF bu ayın 27 ve 28 i için sistem göstermede ısrarlı bir tutum sergiliyor..Diğer modeller bu konuda daha farklı bir tutum içindeler..Birkaç güne netleseceğini düşünüyorum..Bütün bu projeleri biraraya getirdiğimizde bu KIŞ için bize şu ana fikiri sunuyor..O SENE, BU SENE...Güzel bir KIŞ SEZONU bizleri bekliyor..Hadi hayırlısı, tahmin bizden, takdir ALLAH'tan.. thumbsup 
resim

resim

Konuyu Okuyanlar:
43 Ziyaretçi