Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(Son Düzenleme: 01-05-2023, 11:52 PM, Düzenleyen: Burak1980.)

Ya üstadlar bizim yazdıklarımızı niye yayınlamıyorsunuz tamam tahminci değiliz bazen belki gereksiz ve saçma sorular da sorabiliriz ama biz bu forma aitiz

Merhaba;
Yeni uyeler moderator onayina tabii olduklarından  moderator onayina  istinaden yayımlanmaktadır.

(01-05-2023, 11:43 PM)Mami Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ya üstadlar bizim yazdıklarımızı niye yayınlamıyorsunuz tamam tahminci değiliz bazen belki gereksiz ve saçma sorular da sorabiliriz ama biz bu forma aitiz

Merhaba;
Yeni uyeler moderator onayina tabii olduklarından  moderator onayina  istinaden yayımlanmaktadır.

mami kardeşim işte gereksiz ve saçma sorular bir amaca hizmet etmediği ve sadece mesaj kalabalığı yaptığı için yönetim bu mesajları silmek zorunda kalıyor
  Beğenenler:
  • Burak1980

Merhabalar ,
Şöyle bir çıkarım yaptım bu yıl ile ilgili.5 Aralık ,25 aralık (20 gün abd) , 25 Aralık 15 ocak (20 gün izlanda) , 15 ocak , 5 şubat (20 gün ural yükseği) ve 5 şubatta sonra bize uzuuuun bir süre yeterli kış kalıyor.Şahsi tahmin verisiz desteksiz üstadların affına sığınarak bir çıkarım yaptım.Sadece her yılın kendine özgü bir dinamiği olduğunu düşünüyorum ve bu yıl dinamiğininde önce ülkenin dışında kalan coğrafyalar ve kış bitmeden de sıranın bizde olacağı varsayımında bulundum.Atmosfer adaleti bir şekilde sağlıyor çünkü.Umutluyum çünkü tahminen abd o soğukları ocak başında alıp ocak 20 ye kadar gitseydi,sonra izlanda sazı eline alıp 20 ocaktan 10 şubata kadar gitseydi,sonra sırasını ural yükseği alıp 10 unda şubat sonuna kadar götürseydi ,Mart ayı istanbul için genelde 8-10 senede de bir yüzümüze güldüğü için 2007 vari karsız bir kış olabilirdi.Bence şartlar çok güzel bir kışa veda dönemine hazırlıyor bizi .Umarım yanılmam.
not:Tahminden ziyade , kişisel bir öngörü diyelim .
  Beğenenler:
  • 3uZgibi, AZOR, Erol Bıldırcın

Serkan Bey

Bu havalar ile ilgili merak ettiğim bir konu da deniz suyu sıcaklıkları...
Bu hava şartları mesela sistem almaya başladığımız Ocak ayı 2. yarısında DEK oluşumlarını engeller mi ?
Yeterli yer soğuması bir türlü gerçekleşmedi... Deniz suyu sıcaklıkları ne kadar etkiler bu durumları ?

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-d...i-42199618

Barajlarda son 10 yılın en düşük seviyesi belirlenmiş.
Elbet herşey dengesini bulacaktır.
Kar Mutluluktur 
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, REALSHADOW

??
resim
  Beğenenler:
  • SinemSahin, Snowevren

(01-06-2023, 12:39 PM)bokers36 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ??
resim
Fala inanma ,falsız da kalma gibi bişey olmuş bu Smile
  Beğenenler:
  • REALSHADOW, SinemSahin

Şubat ayı doğulu rüzgarların hakimiyetinde geçecek. Bu güzel bir görüntü.

Ocak ayı için ise 20 Ocak gibi KIŞ şartlarının olgunlaştığı görülüyor.

Geniş ve detaylı bir tahmin için biraz beklemek gerekiyor.
resim

(01-06-2023, 02:41 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şubat ayı doğulu rüzgarların hakimiyetinde geçecek. Bu güzel bir görüntü.

Ocak ayı için ise 20 Ocak gibi KIŞ şartlarının olgunlaştığı görülüyor.

Geniş ve detaylı bir tahmin için biraz beklemek gerekiyor.

Efsane inme potansiyeli var Şubat'ta

(01-06-2023, 03:24 PM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Efsane inme potansiyeli var Şubat'ta

Evet bu çok mümkün görünüyor.

Hatta Şubat ayının başlı başına efsane olma potansiyeli var şu görüntüde.

Konuyu Okuyanlar:
bulcelik, 33 Ziyaretçi