Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(01-04-2023, 02:25 PM)Raulde Adlı Kullanıcıdan Alıntı: emn bey insallah  diyelim de ocak 15 ine kadar yağmur yağsa şükür

Bu kadar olumsuz, karamsar düşünmek için kendini şartlamakdan ve bunu buraya sık sık yansıtmaya çalışmakdan vazgeçmelisin...
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın, Oflumevlüttt, SinemSahin

Ayin 10 - 11 gibi marmaraya istanbula yagmur seklinde yagis geliyor sonrasinda @snowserkan beyin bahsettigi sistem geliyor detaylari yine bu isin ustasi olan degerli tahmincilerden bekliyoruz gerci ara ara paylasiyorlar bilgileri aliyoruz hepsinin eline emegine saglik

(Son Düzenleme: 01-04-2023, 02:51 PM, Düzenleyen: Raulde.)

serkan hocam ben birazda sizin yorumlarınız eşiğinde bu sözü söyledim ve 15. ne kadar yağmur yağarsa şükür edelim ama inşallah ocağın 2. yarısında bu kabul kırılacak alçak basınç dağılacak sibirya olduğu gibi güneye akacak

(01-04-2023, 02:39 PM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-04-2023, 02:25 PM)Raulde Adlı Kullanıcıdan Alıntı: emn bey insallah  diyelim de ocak 15 ine kadar yağmur yağsa şükür

Bu kadar olumsuz, karamsar düşünmek için kendini şartlamakdan ve bunu buraya sık sık yansıtmaya çalışmakdan vazgeçmelisin...

emin bey bahsi geçen günler önümüzdeki 3-5 gün sizin yapmak istediğiniz şapkadan tavşan çıkartmak keşke temenniniz olsa ama maalesef 15 ocağa kadar istanbulda kar yağmasına yetecek kadr bir soğuma yok üstadım ocak 2. yarıya bakacağız

Arkadaşlar şu haritalara bakarken 500 hpa seviyesinide dikkate alın.
Basınç alanlarının hareketlerini başka nereden anlayacaksınız.

Evet elimizdeki veriler 15 Ocak'tan önce İstanbul için KAR olmayacağını güçlü bir şekilde destekliyor.

Şu anda ülke olarak yağışlara acil ihtiyacımız var. Bu yüzden rasyonel olması açısından basınç dizilimi soğukları bize indirecek şekilde lehimize dönene dek ilk temennimiz bence bereketli yağmurlar olmalı. Sonrasında nasılsa soğuklar gelince inşallah kar da gelecek ve barajlarımızı dolduracaklar.  Bugünleri bu kadar durağan , İstanbul'da bu denli kirli havayla geçireceğimize yağmurlu günlerle geçirmek çok daha iyi olurdu. Baraj doluluk oranlarımız alarm veriyor.

@snowserkan bey, beklediğiniz sistem sibiryamı yoksa kutup sistemimi acaba? Ñetlik kazandımi ?

(01-04-2023, 02:54 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar şu haritalara bakarken 500 hpa seviyesinide dikkate alın.
Basınç alanlarının hareketlerini başka nereden anlayacaksınız.

Evet elimizdeki veriler 15 Ocak'tan önce İstanbul için KAR olmayacağını güçlü bir şekilde destekliyor.

Serkan üstad, tabiiki senin görüş ve teoriye bakış açın daha teferruatlı ve donanımlısın bu konuda seninle ters düşmeyi asla istemem ve böyle bir niyetimde olamaz..Burada yaptığımız şey adıüstünde sadece tahmin ve kendi düşüncelerimizi klavye desteğiyle buradaki insanlarla paylaşmakdır, hepsibu..Senin görüş ve tahminlerin tabiiki daha gerçekçi ve temkinli.. thumbsup
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Burak1980, Raulde, REALSHADOW, SinemSahin, snowserkan

(01-04-2023, 03:04 PM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan üstad, tabiiki senin görüş ve teoriye bakış açın daha teferruatlı ve donanımlısın bu konuda seninle ters düşmeyi asla istemem ve böyle bir niyetimde olamaz..Burada yaptığımız şey adıüstünde sadece tahmin ve kendi düşüncelerimizi klavye desteğiyle buradaki insanlarla paylaşmakdır, hepsibu..Senin görüş ve tahminlerin tabiiki daha gerçekçi ve temkinli.. thumbsup

Emincim sevgili dostum.

Anlatmak istediğim senin tahmin veya beklentilerin ile alakalı değil.

Pozitif bakış açısı mı evet bende destekliyorum.

Ancak en azından 500 hpa haritalarınıda incelersen daha sağlam yorum yapma şansın olur.

Bu seviyede basınç alanlarının hareketini incelersen yakın vadede böyle bir ihtimalin olmadığını ayan beyan görürsün.

Çünkü bazı aklı eveller senin üzerinden dalgaya ve alaya alma derdindeler.

Bunlara bu fırsatı verme lütfen.

(01-04-2023, 03:28 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-04-2023, 03:04 PM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan üstad, tabiiki senin görüş ve teoriye bakış açın daha teferruatlı ve donanımlısın bu konuda seninle ters düşmeyi asla istemem ve böyle bir niyetimde olamaz..Burada yaptığımız şey adıüstünde sadece tahmin ve kendi düşüncelerimizi klavye desteğiyle buradaki insanlarla paylaşmakdır, hepsibu..Senin görüş ve tahminlerin tabiiki daha gerçekçi ve temkinli.. thumbsup

Emincim sevgili dostum.

Anlatmak istediğim senin tahmin veya beklentilerin ile alakalı değil.

Pozitif bakış açısı mı evet bende destekliyorum.

Ancak en azından 500 hpa haritalarınıda incelersen daha sağlam yorum yapma şansın olur.

Bu seviyede basınç alanlarının hareketini incelersen yakın vadede böyle bir ihtimalin olmadığını ayan beyan görürsün.

Çünkü bazı aklı eveller senin üzerinden dalgaya ve alaya alma derdindeler.

Bunlara bu fırsatı verme lütfen.

Senin gibi çok değerli, kişilikli ve kadirşinas biriyle benim üzerimden dalga geçmeye, alay etmeye çalişacak bir vatandaşın burada barınması, bulunması büyük bir cesaret sahibidir diye düşünüyorum..Burada bende dahil bir çok insan hava olayları ile ilgili bilgileri ve tecrübeleri yıllardır senden öğreniyoruz ve bilgileniyoruz.. Böyle akıl fukarası biri yada birileri varsa akıltutulması yaşıyor demektir..Telkinlerini dikkate alacağım.. thumbsup

sevgili emin bey kesinlikle sizin tahmininizi karalamak alay etmek v.b durumlar içerisinde bulunmadı burada özelikle takip ettiğim bazı üstadların paylaşımlarıda benim söylemimi destekler durumdaydı sadece bunu belirtmek istedim yoksa gayemiz aynı vermiş olduğunuz tarihler çok yakın tarihler ve artık tahminlerin yüzde 80-90 doğrulukta tutacak tahminler şu an istanbula dediğiniz tarihlerde kar yağışı hayalcilik olur diye düşündüğümü belirtmek istedim bu bağlamda sizi kırdıysam özür dileri hayırlı günler

Konuyu Okuyanlar:
58 Ziyaretçi