Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

@snowserkan bey gelsinde küçük dilimizde yutarız dana dilinide.Allah korusun gelmezse millet kafayı yiyecek Smile
  Beğenenler:
  • AZOR, Erol Bıldırcın, snowserkan, Ümittt

Serkan abi yıllardır model takibi yapıyorum ve sezonluk da olsa her yıl burda tahminler yapıyorum biliyorsunuz..Öyle zamanlar geldi ki 10 gün önceden 850hpa da -15 lik bir soğumayı istanbul üzerinde görmemize rağmen sistemin günü geldiğinde kafkaslara kaydığını gördük..

O zamanlarda da burda konuştuk ölçtük biçtik..Sende tahminde bulundun Emin KAR deşim de tahminlerde bulundu..Ama kesin değildi ihtimal vardı ve hep birlikte değerlendirdik..

Şimdi bu 10 ocak sonrası gelecek olan sistem için diğer yaşadıklarımız arasında bir fark var.Takibini yaptığımız modeller bu kadar değişken olmasına rağmen tahminlerinizle ve yorumlarınızla ortaya koyduğunuz kararlı bir duruşunuz var.Ben buna sırf buna saygımdan dolayı aksi gördüğüm bir modelde bile serkan abimizin bir bildiği var deyip kenara çekiliyorum.

Heyecanlanıyorum çünkü biz Serkan abimizi bu kadar kararlı çok görmüyoruz..Emin KARdeşimle her sistemde heyecan aksiyon zaten tavan yaşıyoruz onun tadı başka Smile Ortamı germeyin arkadaşlar..lütfen..

Ağzımızın tadıyla bi sistem takip edelim lütfen..kar yağsa da yağmasa da bi keyfimizi kaçırmayın..

(Son Düzenleme: 12-31-2022, 12:49 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

Tahmin işinin doğasında var bu durumlar.
Zaman öteler, beklenen kuvvette gelmez vs.

Ben sistem tahminini yaptığımda GFS modelinin menzili benim verdiğim tarihi karşılamıyordu bile öyle değil mi?

Tahmin yaptığım dönemde stratosfer girdabı ve çizdiği desen bizi böyle bir tahmin yapmaya zorladı.

Biz tahmini yaptıktan sonra modellerde bizim tahminimize yakın çıktılar üretmeye ve bunu göstermeye başladılar.

Çünkü bizim öngörümüz stratosfer desenine göre doğruydu ki bunu modelde algıladı ve olması gereken hareketleri gösterdi.

Tahmini yaparken sadece stratosfer hareketinden faydalanmıyoruz bazı değer verdiğimiz indexler var (ao NAO harici) bunlarda olumluydu.

Zaman gectikçe beklediğimiz stratosfer hareketi istediğimizden daha güzel bir desene büründü ama bu desen biraz daha ileri tarihte oluşmaya başladı.

Stratosferin bu hareketi mutlaka gerçekleşecektir.
Kaçarı yok.

Majör bir hareketin foslaması mümkün değil mutlaka öyle yada böyle bunun yansımaları olacak.

Şimdi ne oldu Serkan hocam hani 10 ocağa kadar sistem geliyordu? diye sormak elbette hakkınızdır. Fakat atmosferin hareketini kestirmek inanın dünyanın en zor işlerinden bir tanesi.

Yine söylüyorum stratosferin hareketi mükemmel duruyor.
Tarih biraz öteler vs ama bu hareketin bize yansıması yakın zamanda gerçekleşecek ve sıradan bir sistemde olmayacak.

Siz bizim güncel yorumlarımızı takip edin.

Zamana takılmayın bu hareket Ocağın ilk yarısını geçmeyecektir.

Arkadaşlar sıkıntılarla, acılarla, sevinçlerle, hayalkırıklıklarıyla, kâh gülerek, kâh ağliyarak, hüzünlerle, mutluluklarla bir yılı daha geride bırakiyoruz..2023 Yılının tüm insanlığa, barış, huzur, sağlık, neşe ve umutlarımızın karşılıklar bulduğu, bol KAR lı bir yıl olmasını YÜCE RABBİMİZDEN niyaz ve dualarımla diyerek güzel bir yıl diliyorum.. thumbsup 
resim

resim

2023 Herkese saglik ve huzur dolu bir yil getirsin, tum kar severlerin unutamayacagi bir kış olsun mutlu yillar

2023 yılı herkes e sağlık lı sıhhat li umut verici bir yıl olsun Rabbim devletimizi milletimizi her türlü bela ve felaket ten korusun inşallah bol bol yağmur lar ve kar yağışları ülke mize versin bu kuraklık tan kurtarsın Allah a emanet olun tüm forum arkadaş ım slmlar

(Son Düzenleme: 12-31-2022, 02:15 PM, Düzenleyen: тaяaηтυℓa.)

Burada Kardan adam Emin olsun ben olayım Serkan patron olsun hepimiz kar kovalıyoruz. Ama bazı arkadaşlar bu yorumları eleştirirken bazen ipin ucunu kaçırabiliyor. Laf sokmaya kadar gidiyor bunlar hoş değil. Burası kar tahminleri sayfası kar takibi yapıyoruz. Kar yok ocağı kapattık sobayı yaktık yok ortasından sonra yok şu yok bu diye diye milletin moralini bozmanın alemi yok. Emin dostuma bu sıralar fazla laf sokmalar yapılıyor. Herkes işine gücüne baksın. Burada herkes istediği gibi tahmin yapar. Sen de yap tahminini vakti gelince eleştirin ölçüyü kaçırmadan sonra Emin dostumu sitede daha göremezsiniz sinerjiniz kalmaz sonra benden demesi. Serkanım karabiberim Emini yedirmeyelim yoksa tarantula örümceği siteye ağlarını örerse hepinizi ağıma düşürür afiyetle yerim ona göre....

2023 yılı uğurlu gelir inşallah kuraklıktan kurtulacağımız bir yıl olsun. 5 6 soğumaya başlıyoz 8 i milat dedim günler öncesinden diyagramlar hareketleniyor artık bu tarihten sonra.

(Son Düzenleme: 12-31-2022, 02:41 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

Kimse kimseyi yiyemez burada.
Forumda yamyamlar varda biz mi bilmiyoruz üstat.Smile

Alınganlık olmazsa sorunda olmaz.

Bundan sonra kural koyacağım. İstanbul kar tahminleri başlığında kar için olumsuz yorum yapılmayacak.

Olumsuz durumlar varsa görsel olarak paylaşılacak ancak. " Ben beklemiyorum." ''Şu tarihten önce beklemeyin.'' gibi kişisel düşünce ve kesinlik ifade içeren yorumları yasaklayacağız.

Hatta şu dakikadan itibaren ilan ediyorum..YASAKLADIK  thumbsup

Bu tür yorumlar atış poligonu yada kendine özel sayfan varsa orada paylaşılacak.

Nokta......

(Son Düzenleme: 12-31-2022, 02:43 PM, Düzenleyen: Ümittt.)

Beklenilen sistem varsa ve gelmiyorsa yada sartlari degisiyorsa ne diyecegiz ? Sadece gorsel koyup yorum yapmayack miyiz?
  Beğenenler:
  • snowserkan

(12-31-2022, 02:40 PM)Ümit Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Beklenilen sistem varsa ve gelmiyorsa yada sartlari degisiyorsa ne diyecegiz ? Sadece gorsel koyup yorum yapmayack miyiz?

Hayır burada ince ayrıntıyı kaçırma.

Beklediğin sistem gelmeyecekse sen buna kani olduysan ''Yaptığım tahmin şu nedenden dolayı geçerli değil'' yada '' Şu zaman şu şekilde gelebilir'' deyip olayı kaparsın.

Birilerinin tahmini ardına devamlı surette hayır gelmiyor şu tarihten önce yok beklemeyin. yazmazsın olur biter.

Yani kısaca yaptığın tahmin tutmuyorsa sadece tahminin ile ilgili açıklarsın nedenlerini. birileri sistem var dediğinde hemen olumsuz çıktıları paylaşmazsın.

Ama kendi sayfanda ayrıntılı şekilde yaz isteyen okur istemeyen de okumaz.

Konuyu Okuyanlar:
17 Ziyaretçi