Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Bizim cankiri da oyle ama sehir merkezi cok alcakta cevresine gore rakimi 700-800 metre kar yagsa da fazla durmuyor eriyor. Ama Kendi memleketim kursunlu ilcesinde rakim olarak 1.500 metre seviyesinde. Kisin Kar yagdiktan sonra ayaz olunca kar buza dönüyor. Kar uzerinde batmadan yurursunuz. Her yer buz icinde. Sabaha dogru mutfaktaki bulasiklar sular deterjanlar soba yanmadiginda buz tutuyor, banyoya bile tuz dokuyorlar donmadan dolayi. Su borusu acikta kaldiginda sebeler donuyor. Golge yerlerde nisan basina kadar kar erimiyor. Bu sene eylul 20 sinde gittim o zaman bile gece eksi 3 eksi 4 derece bahcedeki sularin ustu buz tutmustu.
  Beğenenler:
  • Enginist, Erol Bıldırcın, snowsnow, themuslim

Yalnız kurşunlunun rakımı 1150 m. Siz herhalde yüksek bi köyündensiniz. Bizim köyde kurşunluya bağlı rakım 1430 m. mesela

(Son Düzenleme: 02-20-2022, 12:06 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Selamün aleykum..Hayırlı sabahlar..Aysonu ve Mart ilk haftası beklediğimiz sistem her ne kadar modellerde birkaç gündür kaybolmuş olsada, ECMWF'de yine bu sabah sahneye çıkmaya başladı.. Şubat ayının ikinci yarısına geçmişken güzel giden havaları görenler haliyle umutları başka baharlara bırakmıştı..KIŞI kapatanlar bile olmuştur..Şunu asla hatırınızdan çıkarmamalısınızki hayat her zaman  sürprizlerle doludur, Atmosfer ise çok daha fazla sürprizlere açıkdır, sağ gösterip, sol vurabilir..Daha önümüzde Modellerde soğuk tarafda göründüğümüz bir Mart ayıda varki, ondada çeşitli sürprizler olacakdır..İyisimi siz bizi izlemeye devam edin..Gidişatı takipdeyiz, rahat olun, benim için KIŞ öyle birkaç gün güneş gördüm diye asla bitmez, bitemez.. thumbsup Bakın aysonu ve Martın ilk günleri güncel modelleri aşağıda...
resim

resim

resim

resim

(Son Düzenleme: 02-20-2022, 12:44 PM, Düzenleyen: sevimlican1903.)

Hocam aynı ümidi bende taşıyorum , kış bir tane sistemle kesinlikle bitmemeli fakat görüntü hiçde iyi değil ..Şubatın ikinci yarısını modellerin bizim coğrafyada efsane gösterip sonrasında çok farklı görsellere bürünmesi maalesef karseverleri üzdü .İşimiz dediğiniz gibi süprizlere kaldı .
  Beğenenler:
  • AZOR, Erol Bıldırcın, KardanadamEmin, Ümittt, volkan34tr

(02-20-2022, 12:44 PM)sevimlican1903 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam aynı ümidi bende taşıyorum , kış bir tane sistemle kesinlikle bitmemeli fakat görüntü hiçde iyi değil ..Şubatın ikinci yarısını modellerin bizim coğrafyada efsane gösterip sonrasında çok farklı görsellere bürünmesi maalesef karseverleri üzdü .İşimiz dediğiniz gibi süprizlere kaldı .

Bu işler böyledir..Tam herşey bitti dediğiniz anda bitmediğini anlarsınız..Atmosfer sürprizlere açıktır..Bir bakmışsınız modeller uzun süre yaz gösterir, umudunuz zayıflar, hatta biter bile..İşte o zamandan itibaren bilinki bazı şeyler büyük değişimlerin başladığı noktaya ulaşmıştır ve biranda kutupların üzerimize aktığı modelleri görüverince bu işin ne kadar sabır gerektirdiğinin farkına varılır..Siz siz olun, heran sürprizlere açık olun ve sabredin, bakın yine nasıl değişecek herşey.. eye  thumbsup

Herkese günaydın,

İsinma arkasi Soğuk ataklar alacağız , mart büyük ihtimalle mevsim normali altında gelecek, ancak tabloya bakarsak kuzeyden gelen salinimlarin kuvveti yetersiz kaliyor beklentimiz olan 22-24 sistemi de soguguma bakiminan yetersiz kalacak. Mart Ayinin ilk haftasi bir sistem daha gorunuyor bu sistemi takip edelim belki supriz yapar.

İyi pazarlar

@KardanadamEmin bey asil bekledigimiz sizinde bahsettiginiz sistem 27 sinde haftaya pazara trakyadan marmaradan giris yapiyor sanirim once yagmur sonrasinda sicaklik dususuyle surprizler bizi bekliyor Mart guzel giris yapacak
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin, SinemSahin

resim

(Son Düzenleme: 02-20-2022, 02:57 PM, Düzenleyen: snowsnow.)

(02-20-2022, 02:33 AM)Fenerium1907 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bizim cankiri da oyle ama sehir merkezi cok alcakta cevresine gore rakimi 700-800 metre kar yagsa da fazla durmuyor eriyor.  Ama Kendi memleketim kursunlu ilcesinde rakim olarak 1.500 metre seviyesinde.  Kisin Kar yagdiktan sonra ayaz olunca kar buza dönüyor. Kar uzerinde batmadan yurursunuz. Her yer buz icinde. Sabaha dogru mutfaktaki bulasiklar sular deterjanlar soba yanmadiginda buz tutuyor, banyoya bile tuz dokuyorlar donmadan dolayi. Su borusu acikta kaldiginda sebeler donuyor. Golge yerlerde nisan basina kadar kar erimiyor. Bu sene eylul 20 sinde gittim o zaman bile gece eksi 3 eksi 4 derece bahcedeki sularin ustu buz tutmustu.

o zaman biz çok şanslıyız rakım 60 mt ama olası bi soğuk hava geldiğinde 3-7 derece arası diye ifade edeyim  300-400 metre üzeri harika kar  yağışı alıyor .    hep merak etmişimdir bizim bölge ile alakalı bir durum 300 metreye kadar iniyor daha aşağı inmiyor . .d yani çok kuvvetli bir sistem olmadığı sürece.  bi iç anadolu mesela rakım 600 den başlıyor ama genelde soğuk oluyor bir çok şehri bahsettiğin çankırı ankara falan . ama yağış az oluyor  o açıdan halimize şükrediyoruz :Big Grin merkezde her ne kadar durmasada kar  400 metrenin üzerinde sağda solda güneş görmeyen yerde hala görülebılıyor . ve bu kar 8-9 şubatta yağmıştı bugun 20 şubat . 

neyse gfs ye bakılırsa bir çok kişi daha önce demişti şubatı kapattık diye haklı çıkacaklar benim gibi düşünenlerde bir umut sonuçta şubat ayı diye heveslendik ama yanıldık. Artık mart ayı da 87 gibi kuvvetli bir sistem gelmediği sürece şehir merkezleri örtülük bir kar göremez heralde diye düşünüyorum.

Not: Tabiki şu an mart ayında bi oluşum görünüyor marmarada ama süre uzun olduğu için konuşmak erken . yani törpülenebılıyor malum

ECMWF'ye göre son güncellemesinde yine 27 Şubat ile 3 Mart arasında SOĞUK HAVA DALGASI ihtimalini model çıktılarına yansıtıyor.. thumbsup  Ayrıca 3 Marttan sonrada yeni bir kuvvetli sistem ihtimali sözkonusu, takibe aldık..
resim

resim

resim

resim

Konuyu Okuyanlar:
Akın, efe90, 60 Ziyaretçi