Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Hafta içi geçen de olduğu gibi modeller düzelecek hafta sonları ne hikmetse modeller çuvallıyor. Ne ao ne nao ne diyagramlar ne modeller hiçbiri şu an sağlıklı değil Ecmwf halin görüyoruz geçen sistemi gösterdi kaybetti sonra bugün tekrar günah çıkarır gibi sistemcik verdi bu yüzden modellerin kafası karışık bunun en temel sebebi de amarikaya inen aşırı soğuk ve kar fırtınasıdır. Bu yüzden de modeller çok değişik senaryoları deniyorlar işin içinde alçak basınç varsa modeller de bir o kadar saçmalar bunu da unutmayın arkadaşlar.
  Beğenenler:
  • adakar, Ekrem14, Erol Bıldırcın, kral, SinemSahin, SnowPoyraz

Kutup girdabı halen kuvvetli Güney enlemlere inecek güçlü sistemlerin inmesini engeliyor ayın 16 gibi zayıflayacağı ve bu tarihlerden itibarende güçlü ataklar yapmasını bekliyorum 
resim

8-9 sistemi cok guzel yagislarin oldugu bereketli bir sistem trakya ve ic bolgeler icin guzel kar yagislari var , barajlara ve dogaya icin can suyu olacak.

Kis konusuna gelirsek , kis bitmedi, ancak onumuzdeki 10 gun kar anlaminda bir sistem ufukta gozukmuyor, odaklanmamiz gereken tarih araligi 15-25 subat arasi. Burada tek atimlik bir kursununuz var.

Kutbi girdap mjo zonal ruzgarlae bakilmasi gereken veriler ancak hicbiri tek basina sistem var yada yok diyemiyor hepsinin harmanlanmasi gerekli.

Onumuzdeki yagislari yasayip subat son haftaya odaklanacagiz

İyi pazarlar

(Son Düzenleme: 02-06-2022, 02:15 PM, Düzenleyen: AZOR.)

Şu üzerimizdeki ağırlığı bir atalım uzak diyarlardan gelen  sistemler gözüküyor  şubat ayının son 10 günü önemli bu ilk verilerden daha güçlü gelmesi daha muhtemel olacaktır. resim

herkes 1987 kışından bahsedince aklıma geldi; o kış o kadar soğuk tiki balığın kulağına kar suyu kaçmış ve Çubukludaki dalgıç okulunun önünde ki alan tamamen balık ile kaplanmıştı. bunu duyunca kardeşimde bende gidip 2 poşet balık alıp eve getirmiştik. birden aklıma o günler geldi inşaallah yine öyle kar yağışı olur.

(02-06-2022, 07:03 AM)SinemSahin Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(02-05-2022, 09:37 PM)Fenerium1907 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben mart ve aralik aylarini kis ayi olarak kaale almam istanbulda kar icin. Bu zamana kadar bu aylardan ben bi cacık görmedim. En sevdigim aylar da ocak subat temmuz agustos ve eylul aylaridir. Yazi yaz kısi kis hissetiirir. Mart ayi girmeden temennim guzel bir mega sistem aliriz cok ozledik. 1 senedir bekliyoruz 1 kere kar anca gördük. 1 geldi daha gelemedi.

@Fenerium1907  Bir süredir takip ediyorum ve gına geldi artık. Polemik de yaratmak istemiyorum ama sen artık yorum yapma olurmu? Ne zaman siteye girsem senin saçma sapan olumsuz yorumların. Koca koca yazıların içine 5 tane olumsuz şey yazıp sonlara dogru 2 toparliyorsun aklınca ki ılıkcılığın ortaya çıkmasın ama yemezler. Sende dikkat edicek olursan hiç bir yorumuna beğeni vs almıyorsun o yüzden tırnak içinde bencelerini bana görelerini kendine sakla rica ediyorum.

Millet iki girip bir haber varmi yokmu ona bakicak senin olumsuz yorumlarini okuyup keyfi kaçıp gidiyor.

Diger arkadaslar sizde artık yok mgm öyle dedi su site böyle dedi vay efendim Twitter de sunu okudum. Kendi gordugunuzu kendinize saklayın rica ediyorum. Ben ve benim gibiler burada ki tahmincilerin ne dedigini önemsiyoruz. Başkalarını dogrulamalarini yada yalanlamalarini değil.

Herkese saygılar sevgiler  kızgın sinirli

Benim anlamadigim siz tahminci misiniz?Siz tahminci degilsinizki. Benim gibi tahminciler demissiniz. Ben sizin 2 gun sonrasina bile tahmin yaptiginizi gormedim. Baya da zahmet etmissiniz yorum yazarak bu yuzden gereksiz oldu. Neyse zaten bu gorusunuzu ben gormezden geliyorum . Benim gorusum bana goredir zaten burasi forum. Egerki genel bir fikir olsa gider kitap acar okurum. O kadar da cahil degilim. Ben foruma girmeden once modellere bakip girerim. Sonra yorumlari okurum. Kisisel gorusler beni ilgilendirmez. Allah her insanin farkli yaratmis. Sen yazma, ben yaziyim, benim moralim bozuldu, sen ilikci misin, buzulcu musun..cok komik

Buradaki tahminciler seta ve diger uyeler . Ben genelde yorum cok yazmam. Genelde yorumlarim elestireldir ama daha cok ben azoru takip ediyorum. Kisa vadeli ozellikle de yagisla ilgili tahminleri cok tutarli.bu kadar

(02-06-2022, 04:08 PM)Fenerium1907 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(02-06-2022, 07:03 AM)SinemSahin Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(02-05-2022, 09:37 PM)Fenerium1907 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben mart ve aralik aylarini kis ayi olarak kaale almam istanbulda kar icin. Bu zamana kadar bu aylardan ben bi cacık görmedim. En sevdigim aylar da ocak subat temmuz agustos ve eylul aylaridir. Yazi yaz kısi kis hissetiirir. Mart ayi girmeden temennim guzel bir mega sistem aliriz cok ozledik. 1 senedir bekliyoruz 1 kere kar anca gördük. 1 geldi daha gelemedi.

@Fenerium1907  Bir süredir takip ediyorum ve gına geldi artık. Polemik de yaratmak istemiyorum ama sen artık yorum yapma olurmu? Ne zaman siteye girsem senin saçma sapan olumsuz yorumların. Koca koca yazıların içine 5 tane olumsuz şey yazıp sonlara dogru 2 toparliyorsun aklınca ki ılıkcılığın ortaya çıkmasın ama yemezler. Sende dikkat edicek olursan hiç bir yorumuna beğeni vs almıyorsun o yüzden tırnak içinde bencelerini bana görelerini kendine sakla rica ediyorum.

Millet iki girip bir haber varmi yokmu ona bakicak senin olumsuz yorumlarini okuyup keyfi kaçıp gidiyor.

Diger arkadaslar sizde artık yok mgm öyle dedi su site böyle dedi vay efendim Twitter de sunu okudum. Kendi gordugunuzu kendinize saklayın rica ediyorum. Ben ve benim gibiler burada ki tahmincilerin ne dedigini önemsiyoruz. Başkalarını dogrulamalarini yada yalanlamalarini değil.

Herkese saygılar sevgiler  kızgın sinirli

Benim anlamadigim siz tahminci misiniz?Siz tahminci degilsinizki. Benim gibi tahminciler demissiniz. Ben sizin 2 gun sonrasina bile tahmin yaptiginizi gormedim. Baya da zahmet etmissiniz yorum yazarak bu yuzden gereksiz oldu. Neyse zaten bu gorusunuzu ben gormezden geliyorum . Benim gorusum bana goredir zaten burasi forum. Egerki genel bir fikir olsa gider kitap acar okurum. O kadar da cahil degilim. Ben foruma girmeden once modellere bakip girerim. Sonra yorumlari okurum. Kisisel gorusler beni ilgilendirmez. Allah her insanin farkli yaratmis. Sen yazma, ben yaziyim, benim moralim bozuldu, sen ilikci misin, buzulcu musun..cok komik

Buradaki tahminciler seta ve diger uyeler . Ben genelde yorum cok yazmam. Genelde yorumlarim elestireldir ama daha cok ben azoru takip ediyorum. Kisa vadeli ozellikle de yagisla ilgili tahminleri cok tutarli.bu kad
Şimdi canım kardeşim birincisi kötü yorumların konusunda ben de Sinem Hanım'a katılıyorum.Biz burada başka forumlarda konuşulanları merak etmiyoruz buna emin ol.Orada burada denilenler değil tahmincilerimizin ne dediği bizi ilgilendiriyor.İkincisi Sinem hanım tahminci olduğunu söylemiyor diyor ki ben ve benim gibiler , BİZİM tahmincilerimizin dediği ile ilgileniyor diyor.Üçüncüsü de her yaptığın yorum her mesajın başka forumlardaki kişilerin bizimtahminlerimiz aleyhine fikirleri ya da buradaki yorumları eleştirir modunda . Kimseyi ötekileştirmeyi sevmem ama eğer başka forumlarda yazılanları kaale alıyorsan orada kal ,yok buradakilere değer veriyorsan bize başka forumlarda söylenenleri taşıma lütfen.Bu senden bir abi olarak ricam hatta ricamızdır.

(02-05-2022, 11:22 PM)Troyexplorer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aşırı kar yağışı nedeniyle geçmişe dönük 87 kışı hep konuşulur , aslında 85 kışınında 87 den aşağıya kalır yanı yoktu , tam tarih aralığını hatırlamıyorum , sanırım şubat ayı idi , okullar yarıyıl tatili ile kar tatili birleşip 1 aya yakın tatil olmuştu ilkokul 5. Sınıftaydım

Başlangıcı , birgün önce nerdeyse kısa kollu ile gezilecek bahar havasından , kuzeydoğudan gelen sert fırtınaya dönmesi ve   sabah 1 karış karla uyanmamız muhteşemdi, meteroloji yine çuvallamıştı herzamanki gibi

Soğuğu iyidi fakat 1 hafta 10 gün gibi etkili olmuştu , kar kalınlığı 30-40 cm aşmadı ama ciddi soğuk vardı , o sene boğaz suyu sert esen rüzgar ve soğukla dip kanalındaki sıcak suya soğuk suyu karıştırıp Lüfer balığını kırmıştı , Lüferler yarı baygın halde kızkulesinin altına yığılmıştı .

Bu olaydan sonra senelerce Lüfer ,sarıkanat kıtlığı oldu. Aileden deniz işleri ile meşgul olduğumuz için bu konuda net…

aynı yaştayız usta 85 te şubat ayı idi bahsettiğim 1 ay okulun yolunu unutmuştuk.soğuk rekorları kırılmıştı Marmara da .mgm den bakılırsa bazı illerin rekorları 85 e ait mesela yaşadığım yer öyle mesela.ama 87 neden efsane mart ayında 2 hafta aralıklı ama yoğun kar fırtınalı günler soğukta vardı.hep drtim 87 martı kıyametecik bu ilkede bir kez daha olur mu Allah bilir.olsa da martta olur mu işte o kısmı zaten olasılık yüzdesisini aşağı çeken faktör.saygılar,
  Beğenenler:
  • aydınaktas, AZOR, Erol Bıldırcın, Troyexplorer

(02-06-2022, 03:18 PM)Cengizhan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: herkes 1987 kışından bahsedince aklıma geldi; o kış o kadar soğuk tiki balığın kulağına kar suyu kaçmış ve Çubukludaki dalgıç okulunun önünde ki alan tamamen balık ile kaplanmıştı. bunu duyunca kardeşimde bende gidip 2 poşet balık alıp eve getirmiştik. birden aklıma o günler geldi inşaallah yine öyle kar yağışı olur.

Cengiz bey balığın kulağına kar suyu kaçtı diye bir olay yoktur , o şehir efsanesi uydurması ….
     Doğrusunu daha açık anlatayim…

Dip balıkları hep diptedir onlar yaz aylarında kıyılara kadar yaklaşabilirler ama  kışın sıcak suda kalmak için orta kanal dibine çekilirler , bu türleri sayıp dahada derinleştirmek istemiyorum olayı…

Birde hem dip ,hem dip seviyesinin epeyce üstünde dolanan balık türleri vardır , istavrit sardalya , lüfer , çinekop vs. gibi 

Bu her seviyede olabilen balık türleri kış aylarında dipli orta kanala hapsolurlar , çünkü hayatta kalabilmeleri için 15-16 derece sıcaklıktaki su oralarla sınırlıdır

Kışın kuzeyden sert rüzgarla birlikte aşırı soğuk hava geldimi , bide bu 85 veya 87 gibi uzun süreli oldumu , bu dipte sıcak kalan suya soğuk su karışır , extrem bir durumdur her sistemde olmaz dediğim gibi sert uzun soluklu sistemlerde sadece ve sadece boğazda olur

Bu durum oluşunca dip ve hafif yukarıya doğru gezinen balıklar bu soğuk suya maruz kalıp kırılırlar , kırılmak hipotermi kıvamında bir olaydır insana ne oluyorsa soğuk sudan balığada aynı şey olur önce aptallaşır kıyaya vurur sonrada ölür

Bu arada 85 kışında büyük balıklar kırıldı yani lüfer sarıkanat , 87 kışında lüferlerden eser kalmadığı için istavrit kıvır zıvır ufak türler kırıldı sadece
  Beğenenler:
  • 3uZgibi, EJDER, Hasan_iSTANBUL

14-15 şubat tarihlerinde hala sistem beklentim var modeller 2 gün için gösterir diye düşünüyorum
  Beğenenler:
  • Emirsiyahbeyaz, mehmet karsever, scream

Konuyu Okuyanlar:
21 Ziyaretçi