Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

O düzeyi düşük forum benimde çok sinirimi  bozdu.
Sırf  Serkan hocayı savundum diye atildim .
Hemde 2 kere.
İlk adım gurkanozlu idi sonra kartalisca olarak açtım .
Serkan hocaya hakaret et Emin beyle dalga geç, kar yağacak diyene kulp tak .
Admini kesin ergendi.
Hatta o trollerden biriydi. Başkada bir izahat bulamıyorum. 
Neyse lafı açıldı yazayım dedim yoksa acayip doluyum o siteye aklıma geldikçe sovuyorun.
Kusura bakmayın gereksiz ise silinebilir.

Merhaba,

İngiltere-İskandinavya taraflarında olmasını ve güçlenmesini istediğimiz Yüksek Basınç alanı, Kuzeyden kopup gelen ve derinleşen Alçak Basınç alanının baskısına dayanamayarak, kendisine daha rahat hareket alanı bulduğu Grönland çevresine kaçarak sahayı terk ediyor.

Baskı görmeyen AB Alanı, üst seviyelerine hapsettiği soğuğu korumaya devam ediyor.Hareketi bizim batımıza olduğu içinde bize çok fazla(soğuk anlamında) etkisi olmuyor.

Kısaca modelin gösterdiği bundan ibaret.

Görünen sinoptik desende ufak tefek oynamalar bizim lehimize sonuçlanacak potansiyeli barındırıyor.
Bundan daha kötüsü bu görüntüde mümkün durmuyor. 

Hafta boyunca Basınç alanlarının hareketlerini takip edip, bu sistemle ilgili son noktayı koyup altınada imzamızı atacağız..

resim
resim

Günaydın,
Serkan’ın gönderdiği son güncelleme ve basınç dizilimleri biz kar severlerde üzüntü yararacak cinsten. Ama unutmayalım ki, günler öncesinden bize göz kırpan modeller, zaman yaklaştıkça kaçıp gitmişti, bu sefer tam tersi neden olmasın?
Serkan; böyle birşey in olma ihtimali sence ne kadar?

(02-14-2018, 10:46 AM)Gurkan319 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Günaydın,
Serkan’ın gönderdiği son güncelleme ve basınç dizilimleri biz kar severlerde üzüntü yararacak cinsten. Ama unutmayalım ki, günler öncesinden bize göz kırpan modeller, zaman yaklaştıkça kaçıp gitmişti, bu sefer tam tersi neden olmasın?
Serkan; böyle birşey in olma ihtimali sence ne kadar?

Hedef güne 10 günden fazla varsa %50-50

Serkan hocam 24 ü için ben de umutluyum.

(02-14-2018, 12:23 PM)Bfkbeko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan hocam 24 ü için ben de umutluyum.

Avrupa soğukları çekmezse yaşadık. Smile

Şubat son haftası ya Avrupa da yada bizde büyük yankı uyandıracak.
NAO Salınımının negatif olmaması lazım.
NAO salınımını takip edin. thumbsup

Üstümüzde bu kadar deli soğuklar varken bize uğramadan giderse kafayı yeriz herhalde kuzeyimiz ciddi manada aşırı soğuyor ve soğuklar uzun süre kalacağa benziyor mutlaka birşeyler koparmalıyız bu soğuklardan

(Son Düzenleme: 02-14-2018, 05:16 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

sorry.gifAO Salınımı kuvvetli negatif eğiliminde, NAO salınımı da negatif'e meyilli.
Mevcut Görüntü şu an için Avrupa diyor.

resim

resim

Bu görüntü geçen gün Paylaştığım konuya örnek teşkil ediyor biraz.

Model ve Mevcut veriler üzerinden yorumluyoruz. Süre uzun değişme ihtimali henüz çok kuvvetli.

resim

Buda gol değil ile dolu bir kış..umarız modeller bu sefer bizim lehimize değişir

(02-14-2018, 05:13 PM)Karistanbul Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Buda gol değil ile dolu bir kış..umarız modeller bu sefer bizim lehimize değişir

Mevcut görünüm maalesef öyle, 
Fakat süre uzun, bir çok şey değişebilir.

Konuyu Okuyanlar:
BABA, 44 Ziyaretçi