Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

@snowserkan motoru yakmadık ama su kaynattı galiba Smile
  Beğenenler:
  • KMA76, Snowsedat, snowserkan

(01-28-2021, 04:47 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-28-2021, 03:38 PM)Doqukan10. Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan üstad bu sistemi avrupanın da alma şansı gözüküyor sonrası dönüş hareketi ile ao nao nötre meyletmesi ile ikinci ayagı alabilirsek buda tarihi ileri atma durumu oluşuyor şubat 3.haftaya sarkabilme endişesi mevcut bu konu için düşüncenizi merak ediyorum @snowserkan

Şimdi aşağıda yazacaklarımdan belki bir çok kişi bir şey anlamayacak fakat anlayabilenlerin çok faydalanacağı ve üst atmosferde meydana gelen devinim ve hareketlere  olan bakışı büyük oranda değişecektir.

Motoru yakmadan anlamaya çalışın.

Kimse hesaba katmaz ama coriolis kuvvetini ben hesaba katarım.
Dünya'nın dönüş rotası ve Salınımların rotasına göre sapma yönlerini hesaba katmak lazım.
Bu sapma üst atmosferden yer seviyesine doğru şiddeti artan şekilde bükülür.

Üst atmosferde balkanlar üzerinde meydana gelen bir ısınma alt atmosferde (troposfer) alt katmanlarda sağa bükülüm göstereceği için ısı transferi Üst seviye ile alt seviye arasında sağa bükülüm gösterecek ve balkanlar yerine daha doğuya transfer edilecektir.

Kısaca üst seviyelerde meydana gelen hareket alt seviyelerde doğuya doğru bükülecektir.

Mesela geçen gün bu soru soruldu dendi ki; Bulutlar güneyden geliyor acaba soğuk girmedi mi?
Üst atmosferde ki hareket daha alçaklarda sağa büküldüğü için rüzgar makası soldan sağa doğru gerçekleşti.
Salınım kuzeybatıdan olduğu için bükülümde kuzeybatı şeklinde sağa büküldü.

Şimdi senin düşüncen ile alakasız bir açıklama gibi görünse de aslında yakından ilişkili.
Eğer bu ısınma kuzeydoğudan güneybatıya doğru olacaksa, Bükülümde  güneybatıdan sağa doğru doğuya,.., ama yine sağ bükümlü olacak.

Örnek; Hızlı giden bir trenden atlayıp ters yöne koşmaya kalkarsan oluşan ivmeden dolayı sağa doğru düşersin bu düşüşün şiddeti tren'in hızı ve senin hızın ile orantılı olur.

Yada seyahat ettiğin araç sağ viraja girdiğinde sen sola bükülüm gösterirdin. 
Nedeni senin hareketsiz olman ile alakalı olurdu. Hareket halinde olan nesnenin gösterdiği etkiye senin verdiğin tepki merkezini korumak olduğu için ters orantılı olurdu.
Hayali bir kuvvet olan merkezkaç kuvveti ile alakalı durumlar..

Şimdi bu kadar tatavadan sonra.. senin soruna veya düşüncene gelelim.Smile

Tahmin ettiğimiz salınımın ( 10 hpa ısınması) Dünya'nın dönüş rotasına ters yönde olması sebebiyle Soğukların batıya değil doğuya olacağını düşünüyorum.
Belki önce balkanlara bir salınım olabilir ama o soğuklar Kesinlikle Avrupa'nın bağrına olmayacaktır.

Tarih için ise net bir şey söyleyemiyorum. Bir kaç günlük tolerans payı hep vardır..

Dünya'nın dönüş rotası
resim

Hararet yaptı motor duman cıkıyor serkan üstad Smile  müthiş bilgi yüklü bir yazı olmuş teşekkürler gerçekten keyif veriyor bu bilgiler.... Bildiklerinin hepsini anlatmayan saklayan  üstadlardan değilsin tüm bildiklerini burdaki insanlara anlatman kendine has bakış açılarını bizlere aktarman  takdire şayen bir durum... İlgi alakası olanlar bu bilgilerin değerinin farkındadır  teşekkürler @snowserkan

(Son Düzenleme: 01-28-2021, 08:13 PM, Düzenleyen: Burçin tugay.)

Kendi bildiğim ve  dilimin döndüğünce bende bir tahminde bulunmak istiyorum 
Kutup vorteksi yani soğuğu sağlam şekilde bölünüyor vorteksi sürekli bir yörüngede dönen bir devekusu yumurtası gibi düşünün o artık sanki çift sarılı bir tavuk yumurtası  gibi bir görünümü var
Ve bu iki kisima ayrılan vorteksin arasında 1060 lik  basinc alanı var azor bey geride bunun görselini atmış 
Bu bölünmüş desen azorun yukselebilmesine olanak vericek 
Modellerin mutabık oldugu devasa bir salinimin olacağı bence Serkan beyin 1929 benzetmesinin sebebi
çok büyük bir salınım olacak 
Sorun bunun nereye olacağının tam bilinmesi zaten bunu bilmek yada kesin konuşmak mümkün değil 
Önceki sayfalarda Serkan beyin salinimin yönü ile ilgili beyinleri yakan yazısı da bence bununla ilgili 
Bu kadar bilgim yok benim anladığım bu devasa bir salınım bekleniyor ins direkt üzerimize gelir en kotu bizde nasipleniriz 
İns yanlış şeyler soylememisimdir
  Beğenenler:
  • AZOR, Doqukan10., Erol Bıldırcın, sahinok

Karşımızdaki Everest tepesine dikkatle bakın, orada bir köy var uzakda, o köy bizim köyümüzdür..Gitmesekde, gelmesekde o köy bizim köyümüzdür.. thumbsup  O yüksek dağın tepesinden büyük bir parça kaya kopup aşağılara bize doğru yuvarlanacaktir..Çünkü o bizim kayamızdır..
resim

car loading gif

resim

resim

Şubat ayı bu yıl inşallah İstanbul için gerçek bir Şubat ayı olacak. Önümüzde iki haftalık bir sabır süreci var ancak sonu efsane olacaksa seve seve bekleriz Smile şimdi bugünden itibaren hep birlikte ortak sinerjimizi oluşturalım ve o sistem buraya gelsin Smile
  Beğenenler:
  • Snowsedat

Bir sistemciği de geride bıraktık şimdi sıra büyük balıkta Smile

Sistemin adı " Efsane 1929"

Radarda küçük bir kütle gözüküyor

resim

Serkan hocam 2012 ve 2018 gibi 3. Kez bir kazık yemekten korkmuyor değilim. Ama gelirse bu sisteme kalp dayanmaz.

(Son Düzenleme: 01-28-2021, 09:36 PM, Düzenleyen: AZOR.)

@KardanadamEmin bey bir yaş daha yaşlandın size yaramadı......bir türlü sokamyorsun sistemi ülkeye bak ben buyur ettim bile Big Grin
Efsane 2021 pardon 1929 Big Grin thumbsup
resim

Konuyu Okuyanlar:
AZOR, Poyrazkarayel, 51 Ziyaretçi