| |
Biraz okuduğum makalelerden anladıklarım ile genelleme yapalım. Kuzey yarım küre 25. Solar Cycle döngüsünde extrem hava olaylarına gebe kalıyor. 25. Solar Cycle 2021-2022-2023 yıllarını soğuma anlamında çok yoğun soğuklar ile geçirecek gibi görünüyor. Daha öncede sizlerle paylaşmış olduğum yazılarda küresel ısınmanın etkisi o kadarda etki altına alamayacak gibi duruyor. Bazı teknolojik araştırmada zirve olan ülkelerin başkanları küresel ısınma için " Ne Küresel Isınması, Mini Buzul Çağına giriyoruz" diye açıklama dahi yaptılar. Az yukarıda @KardanadamEmin in de bahsettiği İspanya gibi 50 yılın en yoğun extrem yağışlarını almış olması, Amerika Birleşik Devletleri gibi okyanus ötesi ülkelerin extrem kar, fırtına, sel gibi beklentilerin üstünde gelen tepkimeler bunlara verilebilecek örneklerden bir kaçı.
Keza ülkemiz bu extrem olaylardan fazlasıyla nasibini alacaktır diye düşünüyorum. Bu kış ülkemiz açısından geçmiş kışları aratmayacak olması hoş bir durum Lakin, Sonraki yıllar zarar verme açısından extrem olaylar başımızı ağrıtabilecektir. Bu bilgiden sonra gelelim Sonuç bölümüne; Siz artık @KardanadamEmin in Sibirya expresine kombine bilet alsanız iyi olur. Çünkü her kış kar yağışları şiddetini artıracaktır. Tabi @snowserkan ın da işi zor. Çünkü ben dahil geliyor şu mahalleye kaç cm kar yağar diye sorular. Seviyoruz burayı napalım.
Beğenenler:
• Canberk, Captmehmet, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, Snow Gökhan, Snowsedat, Xooner
(01-10-2021, 08:15 PM)Saka Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Neredeyse 5 gün var sistem girişi için.Ne çıkan modeller ne de basınç dizilimleri çok gerçekçi değil. Çarşamba gününden önce modellere bakarak yapılacak tüm yorumların gerçekçiliği düşük olacaktır. Serkan Bey'e sormuşsunuz ancak ben de havacılık sektöründe olan ve nöbette iken kesintisiz hava durumu ekranına bakarak çalışan biri olarak cevap vereyim. Yer sıcaklığını etkileyen faktör evet yer seviyesi rüzgârı. Onlaeca kez şahit olmuşumdur, yalnızca 3 bin feet yukarıda 40-50 km hızda güney rüzgârı estiği halde yer seviyesinde kuzeyli ve hafif bir rüzgârın hakim olmasına ve sıcaklığın yukarıdaki havadan çok daha düşük olmasına. Sadece Üst Seviye rüzgarı değil, aynı seviyedeki farklı rüzgârlar bile aynı rakımda ciddi farklılıklar oluşturabiliyor. Yalnızca üç gün önce şahit olduğum bir güncel örnek de vermek isterim. Havalimanında akşam saatlerinde kuzey pist başında rüzgâr kuzeyden 8-10 km hızla eserken güney pist başında 18-20 km hızla güney doğudan esiyordu. Kuzey pist başında sıcaklık 13 derecelerde iken güney pist başında 18 derecelerde idi. Elbette bu uzun sürmedi, hava koşullarının değişim ânı idi ancak bu bile zannediyorum sizin sorunuza bir örnek olabilir diye yazmak istedim.
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, Canberk, Captmehmet, Erol Bıldırcın, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, konuralp, Olyosmanli, Snowhits, Snowreis1360, Snowsedat, ThunderSnow
Arkadaşlar daha iyi bilir tabi ki güncelleme de benim anladığım Sistem İtalya'nın sanırım
Beğenenler:
• adakar, angelusoO, Captmehmet, hacimurat, KardanadamEmin, kral, Olyosmanli, Snowreis1360, Snowsedat
(01-10-2021, 08:15 PM)Saka Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Neredeyse 5 gün var sistem girişi için.Ne çıkan modeller ne de basınç dizilimleri çok gerçekçi değil. Çarşamba gününden önce modellere bakarak yapılacak tüm yorumların gerçekçiliği düşük olacaktır. Bugün hava Bursa da 10 derece olmasına rağmen Uludağ a kar yağmadı. Nedeniyse üst seviyelerde lodos yönlü hava çoktan başlamıştı. Yarın yer seviyesine inmesiyle 23-24 e kadar ısıtacak havayı.
Beğenenler:
• adakar, angelusoO, Captmehmet, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, scream, Snowsedat
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 22 Ziyaretçi |