Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(11-19-2020, 07:17 PM)storm16 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben aralıktan önce soğuma kovalamam o yüzden şuan kaçan  soğukları çok önemsemiyorum, zaten dışarısı poyrazlı ve bana göre oldukça soğuk tam bir kış havası hakim.

Eylül ekim derken kasımı yiyeceğiz ama adam akıllı yağış yok, bölgesel anlık yağışlar hariç doyurusu sistemler alamadık, barajlar boş, göller kurudu, malum bu durum pek iç açıcı değil. IRI ECMWF gibi birçok model ekim kasım için mevsim normalleri yağış verirken malesef gerçekleşmedi, sizin bu konudaki düşünceniz nedir 3 senedir şansız mıyız, yoksa gerçekten yazlar sıcak bahar aylarında yağışsız dönemler yaşayarak iklimimizde değişim mi başladı?

Son olarak 2 sene önce zonal rüzgarlar için güzel analiz yapıyordunuz az çok öğrenmeye başlamıştım, bu tahminlere hala bakıyor musunuz yoksa çok verimli sonuç vermiyorlar mı?

Selamlar sağlıklı günler.

Bu daha önce alıştığımız dinamik yüksek basınçların kuşağında ki değişim ile alakalı.
Zaman zaman bu tip değişimler çok normal.

Eğer PV olduğu konumdan daha batıda veya daha doğuda güçlenip kalıcılık sağlıyorsa bahsettiğimiz basınç kuşakları da daha doğuda veya daha batıda kalıcılık gösteriyor.
Bu 3 senedir böyle PV Amerika-Kanada civarında güçleniyor ve kalıcılık sağlıyor.

Bu sene PV Sibirya ya daha yakın olacak ve biraz geç bölüneceği düşünülüyor.
Bundan dolayı Termik kökenli basınç kuşağı güçlü olacaktır. Dinamik kökenli AZOR ve İzlanda  Sibirya yükseğine dayanamayarak daha zayıf olacaktır.
Aralık ayı ile birlikte daha net göreceğiz bazı şeyleri ama şu anlık gidişat bu yönde.

Aralık ayı ile birlikte tahminlerimde bu verilere de yer vereceğim inşallah.
Kış kapıda ve kapıyı çalması da uzun sürmeyecek. thumbsup

(11-19-2020, 07:21 PM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey geç kaldınız ben Kasım 11 de yazmıştım boynuz kulağı geçiyor bazen  Aralık 10 ben kapattım  Big Grin
 11-11-2020, 04:35 PM

Aralık 8 - 12 gibi sistem beklentim var 
resim
thumbsup

Ay sonunu da ben kapatayım o zaman Smile

Aralikta ozaman 2 sistem var 2 ncisi uzun ve tam bir efsane olma yolunda diyelim iste sizden bu mujdeleri bekliyorduk sonunda geldi ozaman ilk olarak aralik 11 - 12 ye odaklandik
  Beğenenler:
  • AZOR, Burak1980, Ömer18, snowserkan

(Son Düzenleme: 11-19-2020, 11:54 PM, Düzenleyen: тaяaηтυℓa.)

Bana tarih bırakmadınız ben de muhalefet edeyim bu tarihlerde kar mar yok NOKtarantula. 10 11 12 aralıkta kar değil kky bile yok 8 derece sıcaklık olacak parçalı bulutlu rüzgar kuzeyden esecek gece 4 dereceye inecek sabah sis görülebilecek. Havada mutlaka bulut olacak az ya da çok bu da kesin bilgi. İlk kar taneleri yeni yapılan küçük çamlıca kulesinin tepesindeki antenin zirvesine düşecek aralık bitmeden.

Bu tahminim tutmazsa en azından bir tanesi beni burada kimse tutamaz çeker giderim dermişim.
  Beğenenler:
  • Göksel, sennedjemus

Bugun cogunlukla bulutlu haftasonu yagisli pazar gunu bu haftanin en soguk gunu olacak

Selaaaaamlar, hayırlı seneler. Soğukları özlemişim Smile

(Son Düzenleme: 11-20-2020, 11:46 AM, Düzenleyen: Ümittt.)

pazarı pazartesiye bağlayan gece, sıcaklıklar oldukça düşecek

resim

İstanbulun karadeniz kıyıları için yağış ihtimali var.

resim

(Son Düzenleme: 11-20-2020, 02:48 PM, Düzenleyen: snow41.)

resim

Dogu karadeniz ve Dogu anadoluda kar ikonlari ne guzel insallah yakin zamanda marmarada istanbul ve cevresindede goruruz

resim

Radarda hareketlilik basladi
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, kral, mehmet karsever, Snowsedat, snowserkan

resim

Gebzeye gelen kutle var
  Beğenenler:
  • Burak1980, snowserkan, Ümittt

resim

Gebze uzerinde surekli kendini yenileyen bitmeyen bir kutle Gebzeye 1 saattir yagis birakiyor devamda ediyor bu yagis iyi oldu cok etkili olmasada guzel
  Beğenenler:
  • Burak1980, Ömer18, snowserkan, ThunderSnow, Ümittt

Konuyu Okuyanlar:
3uZgibi, adakar, 61 Ziyaretçi