| |
Hep gunler onceden gorunen yaklasinca yok olan yagislar sanirim bu durum yuksek basinclardan kaynaklaniyor
haftalar onceden dev gorunuyor gunler yaklastikca kuculuyor eriyor gunu geldiginde cisentiden oteye gitmiyor artik okadar karamsar oldumki bu durumdan 2 - 3 gun kalana kadar yagislardan emin olamiyorum eskiden boyle degildi son 3 - 4 yildir bu durum var Uzun vade tahmin paylasim yapan arkadaslarimiz bu yazdiklarimi yanlis anlamasinlar ne goruyorlarsa umutla paylasiyorlar ayni goruntuleri bende goruyorum 15 gun oncesiyle 2 - 3 gun kala arasinda cok fark oluyor Son olarak ama umudumda devam ediyor insallah 15 gun oncesinden nasil gorunuyorsa ayni sekilde veya beklendiginden dahada guclu sistemlerin gelecegini ve bu olumsuz döngunün birgun kirilacagi gunleri bekliyorum
Su an gebzede hava parcali bulutlu sicaklik 11.5 derece poyrazin hizi 33 km
(11-19-2020, 12:33 PM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hep gunler onceden gorunen yaklasinca yok olan yagislar sanirim bu durum yuksek basinclardan kaynaklaniyor İşte benimde söylediğim budur. Modellerin günlük güncellemeleri ile uzun vade tahmini yapılmaz. Hayatımda hiç bir zaman Modelin gösterdiği günlere tahmin yapmadım ben Modelin göstermediği günlere tahmin yapmayı severim. 15 gün önce modeller ay sonuna doğru herhangi bir soğuk vermiyorlardı herhalde hatırlamıyorum. 23 Kasım gibi bir ataktan bahsettik ve arkasından modellerde bazı verileri bizim gibi görüp bir şeyler vermeye başladılar. Beklediğimiz sistem 25-26 Kasım gibi gelecek. Biz önceden bir gün veriyoruz modeller ise bizden belli bir süre sonra bizi teyit ediyor. Yani Ahmet bey biz o sistemi Modellerden önce söylüyoruz biz Modelin ileri tarihte gösterdiği tarihi paylaşmıyoruz. Model o sistemin gücünü girilen verilere göre azaltıp çoğaltıyor. Yoksa modele göre tahmin yapmış olsaydık snowserkan sitesini açmaz arkamıza belli bir kitleyi takmaz takamazdık. Bizi modelcilerle karıştırmayın sakın Biz farklıyız. Modeller ve diyagramlar bu sistemi güçlendireceklerdir. Şu anda 850 hpa ortalaması - 3 - 4 gibi görünüyor ancak modeller önümüzdeki güncellemelerde bu değeri - 6 -8 gibi bir değere güncelleyecektir.
Serkan bey yine cok guzel seyler yazmissiniz bende bunu demek istedim sizin farkiniz zaten tartisilmaz ben modellerden fazla anlamiyorum sizin verdiginiz tarihleri dikkate aliyorum siz haftalar onceden 23 - 24 kasima dikkatt cekmistiniz soguk atak var demistiniz hatta yanlis hatirlamiyorsam istanbul icin ilk kar yagisinin aralik ilk haftasi 7 - 8 i gibi ilk kar yagisi olabilir demistiniz ortu yapabilecek bir yagisi
Siz modellerden cok farklisiniz sizin dediklerinizi modeller dönüp dolasip gelip onayliyor yine oyle oldu modeller 15 gun kala verdiklerinde yanilirken sizin verdiginiz tarihler belki 1 - 2 gun sapmaylada olsa birebir cikiyor Son olarak şunuda soylemek istiyorum siz modellere gore degil modeller size gore hareket ediyor iste farkiniz burda o yuzden ben sizi takip ediyorum
Serkan abi desene kasımın son haftası son ylların en soğuk kasım son haftası olacak
25-26 Kasım'da tabiri caizse zehir gibi bir soğuk hava geliyor. Kar yağacak, yağmayan yerler de yağmış gibi soğuk olacak.
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Burak1980, Erol Bıldırcın, Ftherdem, hacimurat, Poyraz, Snowsedat, snowserkan,
İstanbul için size iki farklı tarih vereceğim vade yaklaştıkça modeller bunu göstermeye başlayacak.
Bu tahminler ile ilgili detayları ise 15 gün kala buradan paylaşacağım. İstanbul'da ilk kar tanelerini Aralık ilk haftasından hemen sonra 10-11-12 Aralık gibi göreceğiz. Bu tarihte Marmara'nın büyük bir kısmında kar örtüsü oluşturabilecek cinsten bir sistem. Bu ilk sistemde İstanbul Kar ile buluşacak ancak örtü olur mu olmaz mı onu vade biraz daha yaklaştıkça anlyacağız. 2.Sistem ise; İstanbul'da kuvvetle ihtimal örtü oluşturacak. Tarih ise 25-26 Aralık gibi görünüyor. Örtü mü yorgan mı onuda vadesine yaklaştığında anlayacağız. Artı olarak bu ikinci sistem Ocağın ilk 10 gününü de kapatabilir. Nasıl bu kadar uzun olabilir derseniz? Sibirya üzerinden çekilen devamlı soğuk akışının, Kuzeyde ki sabit yükseğin bir kolunun Avrupa'nın en batı ucuna uzanarak Bizim enlemlerde sıkışması ile olabilir. Yükseğin bir bölümü Grönland'a kadar bile genişleyebilir bu sayede kıtaya siklon girişini engelleyerek sıkışan soğuğun yerinden hareket edememesine yol açar. 1987 yılında ki yüksek bu şekilde genişleyerek uzun süreli bloklama ya neden olmuştu.
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, Altıgen Buz Kristali, Antalyaspor1966, AZOR, bokers36, Burak1980, Canberk, duman, Ekrem14, Erol Bıldırcın, Ftherdem, Göksel, hacimurat, Hunter, Kaan kar sevdalısı, kartutgunu, kral, letitsnow, Memoli86,
Ben aralıktan önce soğuma kovalamam o yüzden şuan kaçan soğukları çok önemsemiyorum, zaten dışarısı poyrazlı ve bana göre oldukça soğuk tam bir kış havası hakim.
Eylül ekim derken kasımı yiyeceğiz ama adam akıllı yağış yok, bölgesel anlık yağışlar hariç doyurusu sistemler alamadık, barajlar boş, göller kurudu, malum bu durum pek iç açıcı değil. IRI ECMWF gibi birçok model ekim kasım için mevsim normalleri yağış verirken malesef gerçekleşmedi, sizin bu konudaki düşünceniz nedir 3 senedir şansız mıyız, yoksa gerçekten yazlar sıcak bahar aylarında yağışsız dönemler yaşayarak iklimimizde değişim mi başladı? Son olarak 2 sene önce zonal rüzgarlar için güzel analiz yapıyordunuz az çok öğrenmeye başlamıştım, bu tahminlere hala bakıyor musunuz yoksa çok verimli sonuç vermiyorlar mı? Selamlar sağlıklı günler.
Serkan bey geç kaldınız ben Kasım 11 de yazmıştım boynuz kulağı geçiyor bazen Aralık 10 ben kapattım
11-11-2020, 04:35 PM Aralık 8 - 12 gibi sistem beklentim var
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| Snow Gökhan, 58 Ziyaretçi |