| |
(02-23-2020, 10:36 PM)Erol Bıldırcın Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hayırlı geceler herkese 3 sene dir İstanbul da kar ve soğuk bakımından sınırda sistem ler aldık bana bu yaşadığımız 1993 ten 2000 kadar 98 hariç kar yağışı almadı aynı olay 87 mart taki müthiş kış tan sonra 92 kışı na kadar yine aynisi oldu kar yağışları istenilen miktar da olmadı demek ki ısı adasıyla alakası yok bu bundan sonra İstanbul a kar yağışı olmayacağı anlamına gelmiyor dünya kendi iç dinami ile belli zaman lar da sıcak belli zaman da soğuk oluyor 4 senedir takip ediyorum kuzey Amerika devam lı polar vorteks parça lanmasından müthiş soğuk lar yakalıyor geçen sene new-york taki tayms nehri dondu bu devran 2021 den itibaren Allah ın izniyle bize dönecek ben yeni bir 1954 kışı yaşayacağımızı boğaz ın Karadeniz deki ve avrupa daki tuna nehri nin donacağını yakın gelecek te donacağını tahmin ediyorum sonuç Dünya devam lı kendini bir sıcak ve bir soğuk olarak yeniler insan oğlu nekadar doğa yı bozarsa bozsun Allah ın nizamı kıyamet e kadar devam eder bu benim kişi sel tahminim hayırlı geceler Tayms değil Thames. New York değil Londra. New York'ta donacak iki nehir var, East River ve Hudson.
(02-24-2020, 07:50 AM)snowsnow Adlı Kullanıcıdan Alıntı: snow41 kış bitti gelecek yılı düşünmeye başlayalım boşa hayal kurmayalım dostum malesef KARSEVERLİK duygusu kar yağma olasılığı yüzde 1 de olsa umut etmek o yüzde 1 olasılığın çıkmasını beklemektir Mart ayı çok değişken bir ay 1987 dede 4 mart gününe kadar kimse 4 martta kar yağacak demiyordu cunku havalar o güne kadar ılık gitmiş ve birgün öncesinde insanlar kısa kollu gezecek derecede sıcaklık 20 lere dayanmıştı ama 4 mart günü gelen kar 11 gün nerdeyse aralıksız yağdı ve millet şaşkındı bu yıl neden olmasın sistemler var yok değil ama güçlenmesi lazım unutmadan 87 sistemini 24 saat öncesinden görüp yarın kar yağacak bile denmiyordu hayırlısı artık
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, Ekrem14, Emirsiyahbeyaz,
Sevgili forum üyeleri, Değerli KARseverler,
Bakalım Mart kapıdan baktıracakmı ? Kazma kürek yaktıracakmı ? Tahminimce Cuma gününe kadar işin rengi belli olur. Değerli üstadlar takiptedir diye düşünüyorum. Bizlerde heyecanlı bir şekilde değerli üstadları takipteyiz. saygı ve selamlarımla.
Martın ortaları mevsim normallerinin altında olacağa benziyor
http://images.meteociel.fr/im/7617/anim_qnk6.gif
Martin 3 ncu haftasi yurt geneli mevsim normallerinin altinda gorunuyor
(02-24-2020, 12:57 PM)snow41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Mart ve kasım gibi geçiş aylarında 850 hpa değerlerı kalınlık değerlerinde ne yazıkkı çok daha söz sahibi konumda oluyor güneş hareketinden dolayı. 500 hpa değerleri yukarı seviye dinamiğini anlamada daha çok söz sahibi olur bu dönemde. Attığınız zaman dilimindeki salınımların 850 hpa sı -3/-4 ve siklon çok geniş bir siklon dikey hareketlenmesi şu tabloda da yok. Anca parsel olarak soğuğun geçtiği lokasyonlarda baya baya dolu yağmasına sebep olur bahar yağmuru verir bu tablo bize.
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, Emirsiyahbeyaz, hacimurat, Hasan_iSTANBUL, kral, Poyraz, snow41, Xooner
Tesekkurler bilgilendirme icin iste KARSEVER olarak bir umut son bir umut
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| Erol Bıldırcın, 69 Ziyaretçi |