Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Ay sonu sistemi biz KARSEVERLERİNDE ISTANBULUNDA yuzunu guldurecek herkesi memnun edecek bir sistem olacak diyorum ve uzun soluklu olucak gibi

1987 Mart???

(Son Düzenleme: 02-13-2020, 04:45 PM, Düzenleyen: AZOR.)

(02-13-2020, 04:42 PM)тaяaηтυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 1987 Mart???
ates

resim

resim

Ayin 22 sindede mini bir sistem var gibi

(Son Düzenleme: 02-13-2020, 04:49 PM, Düzenleyen: snow41.)

4 Mart 1987 unutulmaz bir gun aniden sicaklik düşüşü ve öglen saatlerinde bastiran kar firtinasi - 45 lik soguk kutle istanbulun ustunden 11 gun gitmedi ve 11 gunluk kar yagisina neden oldu ozamanlar lise sondaydim okullar 2 hafta tatil olmustu

3 Mart 1987 gunu o donemde sadece trt vardi 4 mart gunu meteroloji parcali bulutlu 14 derece verirken 24 saat gecmeden sicaklik eksilere dusup kar firtinasi oldu 1 gun oncesinden bile tahmin edilememisti 3 mart gunu kimse ertesi gunu kar yagacagina ihtimal vermemisti cunku sicaklik 20 lere dayanmisti ve aylardan Martti

Tarantula anilari hatirlattiniz

(Son Düzenleme: 02-13-2020, 04:59 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Genelde insanlarda şöyle bir kanı var, İstanbul'da Ocak ayında KAR yağarsa yağar, yağmassa KIŞ biter...Hayır, yok öyle birşey, KIŞ sezonu normal şartlarda Kasım ortalarında başlar, Nisan sonuna değin sürebilir...Bu konunun bugüne değin birçok kez yaşanmış örnekleri anlatmakla bitmez. Şubat ortalarında görülen yüksek sıcaklıklar, kışın bittiğine işaret değildir, olamazda. Hatta bazen geçmişte böyle bir iki örnekde yaşanmıştır.. Millet şubat ortasında yüksek sıcaklıklar dolayısıyla kışlıkları kaldırmış, sobaları kaldırmış, kısa kollularla gezer olmuşlar ve yaz hazırlıkları yaparken, aniden Kuzeyden sarkan SOĞUK HAVA DALGASIYLA, ne yapacaklarını şaşırmış, eller, ayaklara karışmış ve yaklaşık 10-15 gün KAR, FIRTINA, TİPİ, gözgözü görmez olmuş. Sanıyorum 1987 yılıydı. Bu benim birebir unutamadığım bir KIŞ tı, hatta ben bile o sene kıştan umudumu yitirmiştim.Bu ve bunun gibi geçmişte birçok yaşanmışlıkları gördükden sonra benim için KIŞ SEZONU, ancak Nisan sonuna kadar, takipedilmeli. Bu görüşlerime katılmayanlar olabilir, bence sıkıntı yok. Nisan sonuna kadar yaşanacakları nasıl olsa hepbirlikde ( ALLAH, ömür verir yaşarsak.) göreceğiz. Bu sebeble benim için modellerin takibi bu tarihden evvel bitmez.Şimdi yine güneşli günler geçiriyoruz ve modeller karmakarışık gibi görünsede heran herşey değişebilir ve tahminimce değişecektirde.Siz siz olun bu havalara aldanıp, yazlıkları çıkarmayın, sobaları kaldırmayın, kısakollularla gezmeyi pek düşünmeyin yoksa aksi takdirde sizde bu şaşkınlıktan nasibinizi alabileceğinizi unutmayın. Benden size, naçizane bir tavsiye....  Bye  Smile thumbsup

Bakın AO ve NAO ne diyor?......Bu iş daha bitmedi, hatta yeni başlıyor der gibi.. hepside nötre hızla iniyor.( ben demiyorum, gördüğünüz veriler öyle diyor.. Spiteful Smile ) MJO değerleri zaten hemfikir bu konuda.. thumbsup   https://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/p..._small.gif     https://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/p....sprd2.gif      https://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/p....sprd2.gif

(02-13-2020, 04:58 PM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Genelde insanlarda şöyle bir kanı var, İstanbul'da Ocak ayında KAR yağarsa yağar, yağmassa KIŞ biter...Hayır, yok öyle birşey, KIŞ sezonu normal şartlarda Kasım ortalarında başlar, Nisan sonuna değin sürebilir...Bu konunun bugüne değin birçok kez yaşanmış örnekleri anlatmakla bitmez. Şubat ortalarında görülen yüksek sıcaklıklar, kışın bittiğine işaret değildir, olamazda. Hatta bazen geçmişte böyle bir iki örnekde yaşanmıştır.. Millet şubat ortasında yüksek sıcaklıklar dolayısıyla kışlıkları kaldırmış, sobaları kaldırmış, kısa kollularla gezer olmuşlar ve yaz hazırlıkları yaparken, aniden Kuzeyden sarkan SOĞUK HAVA DALGASIYLA, ne yapacaklarını şaşırmış, eller, ayaklara karışmış ve yaklaşık 10-15 gün KAR, FIRTINA, TİPİ, gözgözü görmez olmuş. Sanıyorum 1987 yılıydı. Bu benim birebir unutamadığım bir KIŞ tı, hatta ben bile o sene kıştan umudumu yitirmiştim.Bu ve bunun gibi geçmişte birçok yaşanmışlıkları gördükden sonra benim için KIŞ SEZONU, ancak Nisan sonuna kadar, takipedilmeli. Bu görüşlerime katılmayanlar olabilir, bence sıkıntı yok. Nisan sonuna kadar yaşanacakları nasıl olsa hepbirlikde ( ALLAH, ömür verir yaşarsak.) göreceğiz. Bu sebeble benim için modellerin takibi bu tarihden evvel bitmez.Şimdi yine güneşli günler geçiriyoruz ve modeller karmakarışık gibi görünsede heran herşey değişebilir ve tahminimce değişecektirde.Siz siz olun bu havalara aldanıp, yazlıkları çıkarmayın, sobaları kaldırmayın, kısakollularla gezmeyi pek düşünmeyin yoksa aksi takdirde sizde bu şaşkınlıktan nasibinizi alabileceğinizi unutmayın. Benden size, naçizane bir tavsiye....  Bye  Smile thumbsup

Evet 87 yilinin 4 mart gunuydu lise sondaydim kartal meslek lisesinde okuyordum 15 ara tatil bitmisti okullar acilmisti ertesi gun okula gittik yogun kar firtinasi gelince oglende okullar tatil edilmisti 1 gun oncesi bahar havasiydi - 45 lik bulut istanbulun ustune coreklenmisti 11 gun surmustu

Benim icin Istanbulun kışı ve kar yagabilecek periyot 1 ocak - 21 mart arasi
hee unutmadan hangi sene bilmiyorum sanirim 1960 larda yanlissam duzeltilsin kirazin ustune yani temmuzda kar yagdigi soylenir eskiler yani bu bile olduktan sonra subatta kışı bitermek anlamsiz
  Beğenenler:
  • Burak1980, hacimurat, Hasan_iSTANBUL

Konuyu Okuyanlar:
Erol Bıldırcın, KardanadamEmin, 45 Ziyaretçi