Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(01-15-2020, 06:39 PM)Olyosmanli Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan kardeşim şöyle bir şey dinledim. Anlamista değilim. Bunu biraz açarmisin. 17 ocakta İspanya'dan gelebilecek alçak basınç alanları güneye kadar inemeyip kaybolursa Ocak 20 den 30 a kadar extrem soğuklar ve son 2,5 yılın en yoğun kar yağışının yaşanacağı soylentisine denk geldim. Senin bekledigin sistemle ilgisi olabilir mi ?

Doğrudur deseni son çıktıları takip ederseniz iber yarımadasından egeye oradan kuzeye tırmanan bir alçalıcı hava hareketi göreceksiniz.
Bu hareket bize kuzeyimize ilk sokulacak olan yukarı seviye alçağını çekecek sonrasında güneyden avrupaya dalan başka bir siklon var o siklonun pozisyonu azorun yaptığı ikinci sırtın pozisyonunu etkiliyor. Bu da kuzeyden çekilecek trofun hangi bölgeye yönleneceği konusunda söz sahibi.
  Beğenenler:
  • adakar, Burak1980, kral, Olyosmanli, Poyraz, Seko, snow41, Snowsedat, Xooner

O zaman gelecek olan alçak basınç güneye kadar inerse eğer bu kezde tam tersi normallerin üstünde sıcaklık mi olacak. Ben modelden pek anlamam ama anlattiginizdan bunu anladım sanırım.

(01-15-2020, 06:47 PM)Olyosmanli Adlı Kullanıcıdan Alıntı: O zaman gelecek olan alçak basınç güneye kadar inerse eğer bu kezde tam tersi normallerin üstünde sıcaklık mi olacak. Ben modelden pek anlamam ama anlattiginizdan bunu anladım sanırım.

Bahsettiğiniz 2. Siklon kuzey avrupadan yine ispanya denizinin yakınlarına inen bir soğuk hava dalgası sonucu ispanya denizinde depreşiyor sonrasında bölgede yayılıcı harekette bulunuyor ve azoru iki parçaya ayırıyor. Bu parçalardan biri atlas okyanusu düzleminden saparak orta enlemlere bükülerek yükselirken diğer sırt italya ve ege boyunca yükseliyor. Bu ikinci sırt bize kuzeyden trofu çekiyor. Bu sırtın çok üzerimize yatmaması önemli...
  Beğenenler:
  • 3uZgibi, adakar, Olyosmanli, Seko

(01-15-2020, 06:52 PM)Bir Dost Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-15-2020, 06:47 PM)Olyosmanli Adlı Kullanıcıdan Alıntı: O zaman gelecek olan alçak basınç güneye kadar inerse eğer bu kezde tam tersi normallerin üstünde sıcaklık mi olacak. Ben modelden pek anlamam ama anlattiginizdan bunu anladım sanırım.

Bahsettiğiniz 2. Siklon kuzey avrupadan yine ispanya denizinin yakınlarına inen bir soğuk hava dalgası sonucu ispanya denizinde depreşiyor sonrasında bölgede yayılıcı harekette bulunuyor ve azoru iki parçaya ayırıyor. Bu parçalardan biri atlas okyanusu düzleminden saparak orta enlemlere bükülerek yükselirken diğer sırt italya ve ege boyunca yükseliyor. Bu ikinci sırt bize kuzeyden trofu çekiyor. Bu sırtın çok üzerimize yatmaması önemli.
Teşekkürler. O zaman 17 si kilit noktalardan biri anlamına geliyor diyebiliriz.

(01-15-2020, 06:39 PM)Olyosmanli Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan kardeşim şöyle bir şey dinledim. Anlamista değilim. Bunu biraz açarmisin. 17 ocakta İspanya'dan gelebilecek alçak basınç alanları güneye kadar inemeyip kaybolursa Ocak 20 den 30 a kadar extrem soğuklar ve son 2,5 yılın en yoğun kar yağışının yaşanacağı soylentisine denk geldim. Senin bekledigin sistemle ilgisi olabilir mi ?

Doğru. 

Alçak basınç alanı saatin tersi yönünde dönüyor. Güney'e indiğinde Azor YB Alanı'nın yapısını şeklini bozuyor.

Azor yükselemediği için de kuzeyden çekemiyor soğuğu.

Bir Dost' da açıklamış zaten.
  Beğenenler:
  • adakar, Bir Dost, Burak1980, Olyosmanli, Ömer18, Poyraz, Seko

(01-15-2020, 06:59 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

Doğru. 

Alçak basınç alanı saatin tersi yönünde dönüyor. Güney'e indiğinde Azor YB Alanı'nın yapısını şeklini bozuyor.

Azor yükselemediği için de kuzeyden çekemiyor soğuğu.

Bir Dost' da açıklamış zaten.

Evet sağolsun cevapladı. Bu İspanya alçak basıncını biraz araştırdım, 2002 yılında yine İstanbul da yağan kar yağışında İspanya'dan gelen alçak basıncın kar anlamında olumlu manada etkisi olmuş sanırım.
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın, hacimurat

Serkan abim şubat muhteşem gözüküyor diyodun bize biraz ipucu versende forum bi hareketlense?

ocak sonu net değil ki şubat netleşsin
  Beğenenler:
  • tokraton

(01-15-2020, 09:04 PM)snowman3434 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ocak sonu net değil ki şubat netleşsin

Ocak sonu çok net Smile

Modellerin 180 derece benim dediğime geleceğine de şahit olacağız. 
Ocak çıkmadan alacağız sistemi. 
Öyle sıradan bir sistemde olmayacak. 

Şimdi modellere bakarak kafa tutanlar olabilir. Özellikle Gfs. 
Gfs adama pabucunu tersten giydirir. Biz ise onun oyununa gelmeyiz. 

Müsait olursam hem Şubat ayına genel bir bakış hemde Ocak sistemine daha detaylı görselli bir bakış atarız. Müsait olursam.

(01-15-2020, 09:04 PM)snowman3434 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ocak sonu net değil ki şubat netleşsin

Ben veya herhangi biri şubat net diye bir cümle kurmadık.serkan abinin daha önce paylaşmış olduğu bir yazıda şubat güzel gözüküyor demiştı bende bunu kullanarak forumun hareketlenmesini istemiştim .
Küçük bir yanlış anlaşıma gibi düşünüyorumSmile
  Beğenenler:
  • Kar canavari, kral, snowman3434, snowserkan, Xooner

Konuyu Okuyanlar:
32 Ziyaretçi