Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

ECMWF, diyorki; ayın 12 sine siz KARSEVERLERE bir sürprizim olabilir... İç kesimlere KAR olasılığı var. Sistem gelinceye değin gücünü arttırma yönünde değişim sağlarsa kıyılarada sürpriz ihtimali doğabilir... thumbsup
resim

Ecmf güncellemesi güzel yağışlar sürprizler vaad ediyor değilmi emin bey yağışların güzeliğine bak
https://images.meteociel.fr/im/2632/anim_vse7.gifresim

Gelsin gelsin bekleye bekleye bir hal olduk

(12-02-2019, 05:42 PM)SİNAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: HER 300 YILDA BIR  GÜNEŞ UYUMA DEVRESINE GIRIYORMUŞ  BUNUN NETICESINDE DE  BUTÜN DÜNYADA  30 YADA 40  YIL SÜREN   MINI BUZUL CAĞI YAŞANIYORMUŞ OKUDUKLARIM VE BILDIKLERIM BUNLAR

Bunlar medyaya küresel ısınma konusunda politik olarak her yıl bilinçli olarak sürülen haberler. Yapmayın etmeyin gözünüzü seveyim azıcık siyasetin diğer boyutlarını da görün Wink

Serkan Bey öyle bir sistem gelirse örtü yapar, iyi bir başlangıç olur, iç bölgeleri de gömer. İnşaallah diyelim.

Serkan hocam. Meteoroloji son tahmininde kar batıya doğru geliyor dedi. Bu konuda görüşünüz nedir? Saygılarımla.
  Beğenenler:
  • ersel candan, Poyraz, snow41, Snowsedat, snowserkan

(12-03-2019, 12:12 AM)Snow murat Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan hocam. Meteoroloji son tahmininde kar batıya doğru geliyor dedi. Bu konuda görüşünüz nedir? Saygılarımla.

Murat iyi geceler,

Trakya'da Edirne ve Kırklareli, Güneyde Bursa'nın yüksek kesimleri Bilecik taraflarında Kar ve Karla karışık yağmur görülmesi yüksek ihtimal.
Batıdan kastı sanıyorum bundan dolayı.

İç kesimlerde ve Batı Karadeniz de bir çok alanda Kar yağışları zaten görülecek.

(Son Düzenleme: 12-03-2019, 02:23 AM, Düzenleyen: AZOR.)

Gfs gece güncellemesi
Güncelleme güzel sonuçlar verdi yağışlar süper modelin sonunda nerdeyse İstanbul'a kar giriyordu iç kesimler ise Kara gömdü gfs thumbsup

resimresim
https://images.meteociel.fr/im/4956/anim_xlk7.gif
https://images.meteociel.fr/im/1941/anim_jsm3.gif

Modeller hep 10 - 15 gun oncesinde cok guzel cikiyor ama gun yaklasip 3 - 5 gun kala bakiyoruz yagis sikinti oluyor soguk yeterli olmuyor yani beklenti cikmiyor bu sefer hayal kirikligi oluyor biz karseverlere su yasadigimiz modellerdeki olumsuzluklardan sonra
artik son 3 - 4 gun kalaya kadar modellere inanmiyorum bu yazdiklarima belki kizacaksiniz ama yazdiklarimda gercek ama
insallah bu sene bu kis onceden 2 - 3 kere saglam kar gorelim diyordum artik 1 kereye bile raziyiz tam yagsin 1 kere yagsin ona raziyiz

Snow41 haklısın modeller bizi hop oturtup hop kaldırıyor.

Ben de modelleri yakın vadeye gelene kadar pek dikkate almamaya çalışıyorum.

Buradaki güzel atmosferden ve sizlerin muhabbetinden uzak kalmayı başarabilsem hava durumunu hiç takip etmeyip eskiden olduğu gibi anı yaşayacağım ama bağımlı olmuşum artık yapacak bir şey yok Smile

İyi ki varsınız.

Konuyu Okuyanlar:
efe90, pcz2013, 27 Ziyaretçi