Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(02-22-2019, 10:37 PM)mirhan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan abi emin abi azor ve diger tahminci arkadaşlar gop ne olur havadami goruruz yoksa yerdeMi kusuruma bakmayin haritalardan anlamiyorumda ?

Kimine göre havada göreceğiz kimine göre avrupa yakasının güney sahilleri hariç örtü oluşacak şekilde geliyor 8 cm görme ihtimalimiz var soğuk girişine bağlı olarak anadolu yakasındada iç kesimlere yapacağı örtü oluşumu görülebilir ecmf son veriletindede çatalcaya 30 cm verdi sen genede büyük beklentiye girme ama İstanbul'un sağı solu belli olmaz

(Son Düzenleme: 02-22-2019, 11:44 PM, Düzenleyen: Hasan_iSTANBUL.)

Herkese hayırlı akşamlar dostlar.
İki ilimizin Diyagram çıktısı ve anlık sıcaklık verilerini paylaştım sizlere.
Şimdi soruyorum son 1 saattir Kar alan Kırklareli ve Edirne ilimizin saat 22.00 de sıcaklık değerleri diyagrama göre ne olmalıydı.
Sizce bu veriler ışığında Kar alirmiydi..
Buna sistemin önce girmesimi sizce etki etmiştir yada soğuk salınım tahminden daha kuvvetli olduğu için Kar yağışını önemi çekmiştir.
Sizin tahmininiz nedir merak ediyorum..

resim

resim

resim
  Beğenenler:
  • Burak1980, KardanadamEmin, Snowsedat, snowserkan

(02-22-2019, 11:42 PM)Hasan_iSTANBUL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Herkese hayırlı akşamlar dostlar.
İki ilimizin Diyagram çıktısı ve anlık sıcaklık verilerini paylaştım sizlere.
Şimdi soruyorum son 1 saattir Kar alan Kırklareli ve Edirne ilimizin saat 22.00 de sıcaklık değerleri diyagrama göre ne olmalıydı.
Sizce bu veriler ışığında Kar alirmiydi..
Buna sistemin önce girmesimi sizce etki etmiştir yada soğuk salınım tahminden daha kuvvetli olduğu için Kar yağışını önemi çekmiştir.
Sizin tahmininiz nedir merak ediyorum..

resim

resim

resim

Tüm soruların cevabı için az daha sabır gösterin, hepberaber sonucu göreceğiz... thumbsup
  Beğenenler:
  • Burak1980, snowserkan

Ne yazıkki yağışın oluşturduğu cephe GFS ana çalıştırmanın öngördüğü ile aynı durumda gidiyor. Tabi olur olur belirli başka noktada mikro ab oluşur soğuğu farklı yönlendirir o faktörler anlık faktörler onları takip edeceğiz 
  Beğenenler:
  • AZOR, snowserkan

Emin kardeşim Gfs nin verdiği Diyagramlarda sistemi tahmin edemediği açık görülüyor ben diyorum ki sistem cepte diyorum.
Sistem şuan Gfs ye soğuk bakımından giriş yapmadığı halde Silivri Dewpoint 3.30 Enka 3.80 ve yavaş yavaş düşüyor ben artık tahminlere göre değil gördüğüm veriler ışığında acizane bilgimle birşeyleri yazmaya çalışıyorum bu şahsi fikrimdir yaniliyorsamda enazindan gördüğüme göre yanılmış olurum kardeşim saygılar...

(Son Düzenleme: 02-23-2019, 12:06 AM, Düzenleyen: Salih.)

sisteme saatler kaldı inşallah süprizli sistem olur çok özledik ama benim oturduğum ilçe için 2-5 cm ince örtü Sad Başta serkan abi olmak üzere bize her güncellemeyi aktaran abilere teşekkür ederim.
  Beğenenler:
  • AZOR, Burak1980, KardanadamEmin, Snowsedat, snowserkan

(02-22-2019, 11:58 PM)Hasan_iSTANBUL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Emin kardeşim Gfs nin verdiği Diyagramlarda sistemi tahmin edemediği açık görülüyor ben diyorum ki sistem cepte diyorum.
Sistem şuan Gfs ye soğuk bakımından giriş yapmadığı halde Silivri Dewpoint 3.30 Enka 3.80 ve yavaş yavaş düşüyor ben artık tahminlere göre değil gördüğüm veriler ışığında acizane bilgimle birşeyleri yazmaya çalışıyorum bu şahsi fikrimdir yaniliyorsamda enazindan gördüğüme göre yanılmış olurum kardeşim saygılar...

Aynen doğrusunu yapıyorsun, tüm veriler şaşırtmacalı çıktılar versede kuvvetli bir sistemden bahsediyoruz ve heran herşey olabilir diye hiç çekinmeden yazıyorum, bu sisteme inanmayanlar üzülecekler, yarın ALLAH'ın izniyle güzel birgün olacak...Ben bekliyorum, sizde bekleyin.. thumbsup

Anlık veri lazım beyler

Mgm anadolu yakasinin bazi ilcelerine mesela kartal pendik beykoza 3 - 6 cm kar vermis sabah 6 dan itibarende 60 - 80 km firtina diyor ayrica az once mgm guncelleme yapmis gebzeye cumartesi kar veriyordu simdi karla karisik yagmur pazar gunune kar demis
sizlerinde dedigi gibi gece veya yarina onumuzdeki saatlerdre her an hersey olabilir degisime acik bir sistem surprizler gebe bekleyelim artik
  Beğenenler:
  • Hasan_iSTANBUL, KardanadamEmin, snowserkan

Gfs elinde sonunda yanildigini anlayıp Ecmwf ye uyacak dakikalar sonra görücez bakalım son veriler hepimizin yüzünü güldürecek insaAllah
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin, Snowsedat

Konuyu Okuyanlar:
55 Ziyaretçi