| |
Bu haftanın en önemli Gfs güncellemesi başladı ayrıntılar birazdan güzel bir güncelleme olursa sayfa sayfa paylaşımlarda hepberaber görücez insaAllah
Şimdi burada kafama takılan 2 soru ve kendimce cevabını yazmak istiyorum fikri olan varsa yazsın lütfen..
1. Gfs ve Gfs // paralel şimdiye kadar aynı saatte güncellenmezken neden 2 modeldir aynı anda güncelleniyor. Tahmini Cevap: Gfs ana senaryo artık yerini Gfs // Paralele birakacagindan dolayı güncellemeleri aynı anda girmeye başladılar. 2. Gfs ana senaryonun değişmesi için şimdiye kadar çok tarih verilmisken Gfs // Paralel ile neden değiştirilmedi.. Tahmini Cevap: Gfs ana senaryo şimdiye kadar her sistemde Gfs // paralel den açık ara önde nokta atışları yaptı ve bundan dolayı değişim gerçekleşmedi. 3. Şuanki görüntüde bir çok farklı model aynı dili konuşurken sadece Gfs ana senaryonun farklı olmasının sebebi ne olabilir. Tahmini cevap: İki sebebi olabilir birincisi şimdiye kadar çok sistemde olduğu gibi çoğu modelin tekrardan Gfs ana senaryoya uyum sağlayacağından dolayı Gfs // paralel yerine kullanılmaya başlanacak deselerde bu sebepten bir türlü değişiklik ertelendi ve gerçekleşmedi.. İkinci olasılık Gfs ana senaryoyu bir nebze bu sistemle beraber itibarsizlastirip daha sağlam verilerle Gfs // paralel modelini sisteme koyma olasılığı, eğer bu sistem Gfs // paralelin dediği gibi gelirse şahsen benim bile ilk aklıma Gfs // paralel bunu iyi tahmin etti demek geliyor böylelikle devir teslim daha kolay olma anlamına geliyor. Belki bu dediklerim çok komplo teorisi oldu ama aklıma gelenleri yazmak istedim bana kalırsa ayrı ayrı bu kadar model ciktilari Gfs ana senaryoya uyarsa ben diğerlerini çöpe atarım çok dikkate bile almam ama bu guncellemede Gfs ana senaryo yanlış bir güncelleme kalırsa bu seferde artik bir değişim olması gerektigini düşünürüm. Tabi onlarda benim gibi düşünüyorsa
Sıradan bir sistem seviyesinde artık.
Bundan sonra çok fazla değişim göstermez. İstanbul'un sadece en batısında Çatalca ve Silivri de Kar ve karla karışık yağmur görülebilir. Geriye kalan ilçelerde yağmur şeklinde yağışlar göreceğiz. Düşey karışımın kuvvetli olması zaman zaman yağmur içinde KAR tanelerinin görülmesini sağlayacaktır. Çok zorladık, sinerji yaratmaya çalıştık ama maalesef olmayacak. Canımız sağ olsun zorla kar yağdıramayız elbette. Potansiyel olduğu sürece Sistem takibine devam edeceğiz. Biz gördüğümüz hareketleri önceden söylemeye, sizleri önceden haberdar etmeye devam edeceğiz. Benim beklentim ve bu sistem hakkında son söyleyeceklerim bunlardan ibarettir. Herkese iyi geceler dilerim..
Beğenenler:
•
Ben bu sisteme olan inancımı bitirmedim Gfs ye bakıpta sistem gitti denilemez bence yarın izaya gelicek umudum var .
(02-22-2019, 01:46 AM)Snow Reis Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben bu sisteme olan inancımı bitirmedim Gfs ye bakıpta sistem gitti denilemez bence yarın izaya gelicek umudum var . Bütün modellerin ensemble ortalaması soğuk miktarının maalesef yeterli seviyede olmadığını gösteriyor. Mesele, Gfs'nin bir güncellemede iyi veya kötü bir çıktı sunması değil. Genel görüntü ve eldeki veriler yeterli şartların oluşmayacağı noktasında düz bir çizgide birleşmiş.
Son verilere bakıldığında Serkan Bey’in de belirttiği üzere maalesef kar şartları gözükmüyor. Yapılacak bir şey yok. Takdir-i İlahi diyeceğiz. Herkese geçmiş olsun. Hayırlı geceler dilerim.
Telefonumdaki yerlesik uygulama Cumartesi'ye de Pazar’a da kar veriyor ama
Pazartesi'ye de sicakliklari 4’e düsürdü. Yagis olsa kar yagabilir gibi. Yagmayacak mi simdi
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| GODZİLLA, 34 Ziyaretçi |

Pazartesi'ye de sicakliklari 4’e düsürdü. Yagis olsa kar yagabilir gibi. Yagmayacak mi simdi