| |
Arkadaşlar 500 hpa daki soğumanın tam da istediğimiz gibi olmaması sistemi olumsuz anlamda ne kadar etkiler? Neleri değiştirir?
(02-18-2019, 05:18 PM)burakrpc Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar 500 hpa daki soğumanın tam da istediğimiz gibi olmaması sistemi olumsuz anlamda ne kadar etkiler? Neleri değiştirir? 500 hpa daki soğuma önemlidir, yerseviyesine yakın mesafede soğumanın güçlü olması KAR yağışının zemine oturması ve örtü olayı için elverişli ortam sağlanmasına yol açarki 500 hpa da -30,-35,-40 dereceler orantıya katkı sağlar.
(02-18-2019, 05:22 PM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(02-18-2019, 05:18 PM)burakrpc Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar 500 hpa daki soğumanın tam da istediğimiz gibi olmaması sistemi olumsuz anlamda ne kadar etkiler? Neleri değiştirir? Teşekkür ederim Emin bey, bunların farkındayım ancak önümüzdeki sistemde diyagramı incelediğimizde 500 hpa daki soğuma çok kuvvetli değil ancak 850 hpa sıcaklığı iyi gözüküyor. Bu durumda kar yağışı ne derecede olumsuz etkilenir bunu merak ediyorum ![]() 500 hpa sıcaklığı öğrendiğimiz kadarıyla dek için uygun koşulların sağlanmasına olanak sağlıyor. Eğer beklediğimiz sistemde siklonik yağışı yakalayamazsak radardan dek kovalayacağız ve 500 hpa sıcaklığı uygun olmazsa çok sığ dek bantlarıyla karşılaşıcaz. Bu durum benim canımı sıkıyor. Karaya tam olarak ulaşamadan kaybolan dekler :/ Kuru soğuğa kalmayalım.
Cumartesi öğleden sonra akşama doğru moral bozucu birikim yapmayan kar yağışına kuvvetli dek bantları eşlik edip sürpriz yaparsa şaşırmayalım. Rüzgarın hızı ve yönü 12-18 saatliğine çok güzel bir konuma geliyor gibi.
Görüntü değişmezse tabi ki...
(02-18-2019, 05:33 PM)burakrpc Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(02-18-2019, 05:22 PM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(02-18-2019, 05:18 PM)burakrpc Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar 500 hpa daki soğumanın tam da istediğimiz gibi olmaması sistemi olumsuz anlamda ne kadar etkiler? Neleri değiştirir? Sonucu bende takip ediyorum, zaten diyagramlarda bu durum bariz ortada olsa yinede 850 hpa sıcaklıkları tabloyu olumlu veriyor, ama bu demek değilki herşey tam anlamıyla yolunda, sadece önümüzdeki güncellemelerde iş kıvamına oturacaktır, çok takılmamak lazım...( ama yinede es geçmemek gereken birşey varsa o da sinek küçüktür ama mide bulandırır.. ) bakalım bekleyip göreceğiz.
Bakın Bünyamin Sürmeli bugün itibarıyle ne diyor...... ( günaydın ) https://www.facebook.com/CNNTURKBunyamin...6491/?t=94
Bayadır hiç Ao Nao uyumuna bakmamıştım. Baktığımda neden daha önce bakmadım diye pişman oldum. Gerçekten çok güzel bir süreç bizleri bekliyor. Ao "azar azar azalan bir fazda" hatta ilk salımda düz bir çizgi formu yakalamış seneryolar.
Tırnak işaretine aldığım ifade kuzeyden peşpeşe salınımların olacağını gösteriyor. Ve çoğu vurkaç şeklinde de gözükmüyor. ![]() Nao'nun durumuna gelince o da genel bir nötr hali var ve en sonda ao seneryoları ile buluşuyor ![]() ![]()
Beğenenler:
• ahmetcengiz, AZOR, Burak1980, burakrpc, Hasan_iSTANBUL, kardelisi, mehmet karsever, Snowsedat, snowserkan, Snowtime, ThunderSnow, Xooner
Navgem oglen güncellemesi
Modelleri bozan guncelleme kalmadi artık http://images.meteociel.fr/im/340/anim_ovu5.gif
Beğenenler:
• allergy, idieforyou41, KardanadamEmin, mehmet karsever, Serko, Snowsedat, snowserkan, Snowtime, ThunderSnow |
| Konuyu Okuyanlar: |
| hacimuratt, 33 Ziyaretçi |

) bakalım bekleyip göreceğiz.