Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(01-24-2019, 01:13 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kar getirecek bir sistem için 4 Şubatı beklememiz gerekecek.

Aysonuna doğru 27-28 Ocak gibi bu sistemin temellerini modellerde göreceğiz.

resim
Serkan bey efsane benzeri bir sistem mi yoksa ortalama yerde kar görülebilecek bir sistem mi?

(01-24-2019, 05:04 PM)Snowlove sinan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-24-2019, 01:13 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kar getirecek bir sistem için 4 Şubatı beklememiz gerekecek.

Aysonuna doğru 27-28 Ocak gibi bu sistemin temellerini modellerde göreceğiz.

resim
Serkan bey efsane benzeri bir sistem mi yoksa ortalama yerde kar görülebilecek bir sistem mi?

Serkan Bey 4 Şubat olarak tarih verdi. Yani daha 11 gün var.
Bunu söylemek şu anki teknolojik imkanlarla imkansız diye düşünüyorum.
Bir başka deyişle, 10 gün sonrasına, iki hafta sonrasına sadece tahmin/çıkarım yapılabiliyor, bunu da her tahminci yapamıyor.
Kesin gelecek, efsane olacak, şu kadar kar bırakacak vs 3-4 gün kalmadan tahmin edilemez.
Hali hazırda sadece gelme ihtimali üzerine tahmin yapılabiliyor, yağış miktarı zaten ayrı bi mesele, son 24 saat kala netleşmeye başlıyor.
Yani birkaç yıldır bu tür forumları takip ettiğim kadarıyla bunu öğrendim, yanlışsam düzeltin lütfen.
  Beğenenler:
  • snowserkan, toprak1

Değerler negatif ve nötr negatif.

Bundan dolayı da Siklon lar Avrupa'ya batıya akıyor.
Bizede bunların ılık havası kalıyor.

Uygun bir konumlama oluşabilseydi, değerler negatif olduğunda da güzel sistemler alabilirdik.
Şu görüntüde AO salınımının pozitif değerlere hareketini beklemek gerekiyor.

Genel patern değişmeli yoksa bu durum bir süre daha devam eder.

Önümüzdeki günlerde stratosferden daha alt seviyede bulunan tropopoz seviyelerine soğuk transferi olacak.

Akabinde bu patern değişecek.
Efsane için ocak şubat olması kuralı yok.

Sağlam gelecek bir sistem bu seneyi benzersiz kılar.

Takip edeceğiz...

(01-24-2019, 06:14 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Değerler negatif ve nötr negatif.

Bundan dolayı da Siklon lar Avrupa'ya batıya akıyor.
Bizede bunların ılık havası kalıyor.

Uygun bir konumlama oluşabilseydi, değerler negatif olduğunda da güzel sistemler alabilirdik.
Şu görüntüde AO salınımının pozitif değerlere hareketini beklemek gerekiyor.

Genel patern değişmeli yoksa bu durum bir süre daha devam eder.

Önümüzdeki günlerde stratosferden daha alt seviyede bulunan tropopoz seviyelerine soğuk transferi olacak.

Akabinde bu patern değişecek.
Efsane için ocak şubat olması kuralı yok.

Sağlam gelecek bir sistem bu seneyi benzersiz kılar.

Takip edeceğiz...
Serkan Bey ; peki bu paternin daha da uzayıp bizi üzmesi yüksek bir ihtimal mi?
  Beğenenler:
  • snowserkan

27 Ocak pazar gecesi bir kaç saatliğine 0 ℃ iztorem'i İstanbul üstünde 500 metrelere kadar düşüyor.
O gün İstanbul'da yağış da var. Gecenin karanlığında yükseklerde havada da olsa sulu kar vs görülebilir.
Hava sıcaklığı düştüğü hızın aynı hızıyla yükselecek.

İşin ilginç yanı, o gün hava en yüksek 10 ℃ olacak. Enka hava radarı sitesinde çalkantılı bir sıcaklık grafiği görebiliriz.
  Beğenenler:
  • Hasan_iSTANBUL, snowserkan

Patern uzun süredir bozulmadan devam ediyor zaten.
Ay sonunda bu paternin değişeceği verilere de yansıyor.

Ocak ayını sınırda sistemlerle geçirmeye devam etseydik bu patern şubat ayında sarkacaktı.
Şubat herşeye gebe.

Bugünlere aldanıp kışı bitirenlerin suratını şubat ayında görmeyi o kadar çok istiyorum ki.
ALLAH izin verirse o günler çok uzakta değil.

Bu kış gene bizim umduğumuz gibi olmadı ne yazık ki oysaki neler hayal etmiştik Mart 15 ' e kadar umutla bekliyecez ben nisan da bile İstanbula kar yağdını gördüm Smile
  Beğenenler:
  • ersel candan, Uygar Özerk GÜLAN

Arkadaşlar bir süredir yorum ve veri paylaşmıyorum, çünkü şuanki veriler o kadar değişik ve anlamsız geliyorki burada boşuna birşeyler karalamış olmakdan öteye geçmeyeceğinden boşuna forumu işgal etmek istemedim. Birde yılın ilk ayı olması dolayısıyla işlerimizin yoğunluğu, sıkıcı patterne bağlı malumunuz havalar dolayısıyla buna pek fırsatta bulamadım. Neyseki içinde bulunduğumuz bu ılık karakterli havalar artık değişim periyoduna girmeye hazırlanıyor.Atmosfer uzun süredir bayağı bir aksiyonlu yorgunlukdan dinlenme evresine girmişti, şimdi sıra yine hareketlenme evresine yaklaşıyor. Önceleri biz soğuk tarafda idik, Amerika, Avrupa seyrediyordu, şimdi biz ılıman taraftayız ve bizler onları seyrediyoruz. Bu pattern tabiiki yakında yine bizden yana evrilecek. Aysonunda modellere yansımasını bekliyorum. Bahsedildiği üzere Şubatın ilk haftası içinde üst atmosfer verilerinde bu durum görülmekde, anlaşılan oki aysonu snoptikler bizden yana dönecek ve buda aynı zamanda modellere yansıyacak ve bizlerde yine gözlerimizi modellerin evrim geçirmesini izlerken zaman, iş,ve  evhayatımız yine aksama pozisyonlarına girecektir.....Saygılar...
resim

Arkadaşlar birde hatırlatayım ; şu umutsuzluk modundaki, nerdeyse kışı bitirmeye kadar umudunu yitirmiş arkadaşlar görüyorum, bu arkadaşlara naçizane tavsiyem şudurki daha kışın henüz ortasına yeni gelmişken ve henüz şubat ve mart aylarını hiç yaşamamışken atmosfere ayıp olmuyormu daha şimdiden kış bitirmeye çalışmak. Bu tezi yıllardır, çeşitli platformlarda çürütmeye çalışmışımdır.Nedenine gelirsek, İstanbul yapısı itibarıyla çok değişik iklimsel özellikler içinde barındıran ve mart ayında dahi kuvvetli sistemlerin, adından sözettirdiği Sibirya sistemlerinin çeşitli yıllarda ziyaret ettiği kendine özgü,çok farklı karakteristik özelliklerinin yaşanıldığı mutena bir metropolken daha ocak sonuna doğru koskoca kışı bitirmeye çalışmak bana pek akılcı gelmiyor....Serzenişim ve anlatmaya çalıştığım sadece umutsuz vakalaradır.... Smile thumbsup  saygılar.

(Son Düzenleme: 01-24-2019, 07:48 PM, Düzenleyen: Dogu88.)

(01-24-2019, 06:49 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Patern uzun süredir bozulmadan devam ediyor zaten.
Ay sonunda bu paternin değişeceği verilere de yansıyor.

Ocak ayını sınırda sistemlerle geçirmeye devam etseydik bu patern şubat ayında sarkacaktı.
Şubat herşeye gebe.

Bugünlere aldanıp kışı bitirenlerin suratını şubat ayında görmeyi o kadar çok  istiyorum ki.
ALLAH izin verirse o günler çok uzakta değil.

Aynen öyle... Şuan deseler ki 5 cm karlı bir sistem mi istersin ay sonuna yoksa sıcak tarafta kalıp ay sonu patern değişmesini mi .. Kesinlikle tercihim sıcak tarafta kalıp bir süre patern değişmi olur kararım 
Modellere son günler baktıgınızda herkes hak verecektir ':herşeyde mutlaka hayır vardır dışarıda kımıldayan yaprakta bile hayır vardır '' dünya yaşamının şifresi sabırdır anahtar kelime 
Budur... Diyagramlar 6.7 si gibi hareketlenme öngörüyor Patern değişim sonrası yine hareketli geçecek gibi sibirya bi yeri vuracak bunu net konuşabiliriz bir yeri gömecek bunun içinde ayın son günleri  bir görüş fikir oluşacaktır serkan beyde zaten gidişatı tecrübesiyle görsellerle bize aktaracaktır.. patern değişiminin alt yapısı bekleniyor arkadaşlar fikir sunmak için taşlar nereye oturacak su nereden akacak belli olacak biraz daha sabır 
Herkese hayırlı akşamlar
  Beğenenler:
  • Snowsedat

Konuyu Okuyanlar:
KardanadamEmin, Özgür, 11 Ziyaretçi