Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(Son Düzenleme: 01-18-2019, 06:17 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(01-18-2019, 05:48 PM)sistem_kuşa_döndü Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan Hocam, modeller böyle bizim aleyhimize çalışırken, nasıl böyle eminsiniz ay sonundan, modellerin bize kelek attığını çok gördüm ama, Avrupa’ya Kelek attığını pek görmedim... Sanki soğukların Doğusunda kalacağız gibi hep...

Merhaba,

Emin olmak kesinliği ifade ediyor.
Ben elbette emin değilim.

Üst atmosfer verileri; stratosfer ve daha alt seviyelerdeki güncel hareketler benim böyle düşünmeme sebep oluyorlar.
sadece üst atmosfer ile değil elbette bu düşüncem. daha başka alt ve yan verilerde var.

Tahminimi detaylandırmam için o verilerinde uygun bir hal alması gerekiyor.
Modellerin bir şeyleri çözebilmesi için daha çok erken.

İlk 96- (%60) ve 120 (%40) saatler arası en güvenilir görüntüler.

hafta sonu bittiğinde daha emin olduğum detaylı bir analiz de bulunacağım.

Yorum adı üstünde kişinin kesinlik ifade etmekle birlikte düşündüğu veya  ongurdugu şeydir ama serkann bey siz yorum yaparken olmayan birşeyi opmus gibi gosteriyir sunuz

Klavye azizliği olmuş gibi yazacak tim

Serkan bey bu Avrupa'yı saran blokajın ülkemize kadar gelme ihtimali ne kadar olabilir.
resim
resim
  Beğenenler:
  • Burak1980, ersel candan, mehmet karsever

(01-18-2019, 06:27 PM)Emre Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yorum adı üstünde kişinin kesinlik ifade etmekle birlikte düşündüğu veya  ongurdugu şeydir ama serkann bey siz yorum yaparken olmayan birşeyi olmus gibi gosteriyir sunuz

Delimiyim ben  Smile

Olmayan bir şeyi nasıl olmuş gibi gösterebilirim.
Ben beklentime uygun benzerlikler verebilirim,gösterebilirim sadece.

Kabaca; Olacağına inandığın olayların önceden yorumlanmasıdır tahmin. ötesi varmı daha?

Eğer benim bu şekilde davranmam sizi rahatsız ediyorsa buradan hemen dile getirin bunu.
Bunun çarelerine bakarız elbette. 

Aslında işin özü şu; Hedefte olan kişi (tahminci, yorumcu) karşı taraftan bakan kişiler tarafından Zaman içerisinde beyinde oluşturulan algılarla bir yere oturtturuluyor.

Bu, kişinin nasıl baktığı ile alakalı bir durum.

Eğer siz bir kişiyi benimseyememiş iseniz,  onun hakkındaki düşüncelerinizde veya o kişinin olaylara yaklaşım biçimindeki duruşu doğruda olsa, siz görmek istediğinizi görmeye devam edersiniz..

Ao nao biraz daha netleşecek gibi
  Beğenenler:
  • AZOR

Ben forumu sadece takip ediyorum yapılan tahmınler bugün ölene kadar iyi gidyordu ne olduysa bu gfs nin akşam güncellemesinden sora forum üzerinde derin bir sessizlk çöktü başka mecralar da da aynı çok üzücü?

(01-18-2019, 06:57 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-18-2019, 06:27 PM)Emre Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yorum adı üstünde kişinin kesinlik ifade etmekle birlikte düşündüğu veya  ongurdugu şeydir ama serkann bey siz yorum yaparken olmayan birşeyi olmus gibi gosteriyir sunuz

Delimiyim ben  Smile

Olmayan bir şeyi nasıl olmuş gibi gösterebilirim.
Ben beklentime uygun benzerlikler verebilirim,gösterebilirim sadece.

Kabaca; Olacağına inandığın olayların önceden yorumlanmasıdır tahmin. ötesi varmı daha?

Eğer benim bu şekilde davranmam sizi rahatsız ediyorsa buradan hemen dile getirin bunu.
Bunun çarelerine bakarız elbette. 

Aslında işin özü şu; Hedefte olan kişi (tahminci, yorumcu) karşı taraftan bakan kişiler tarafından Zaman içerisinde beyinde oluşturulan algılarla bir yere oturtturuluyor.

Bu, kişinin nasıl baktığı ile alakalı bir durum.

Eğer siz bir kişiyi benimseyememiş iseniz,  onun hakkındaki düşüncelerinizde veya o kişinin olaylara yaklaşım biçimindeki duruşu doğruda olsa, siz görmek istediğinizi görmeye devam edersiniz..

Serkan bu anlatımından anladığım, konunun hassasiyetine bakış açınızın ne kadarda doğru bir tesbit üzerine olduğu sanıyorum daha güzel açıklanamazdı, tebrik ediyorum. Duygulara tercüman olmak,işte tamda böyle birşey..... thumbsup thumbsup thumbsup

(01-18-2019, 07:24 PM)Mdemirel Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben forumu sadece takip ediyorum yapılan tahmınler bugün ölene kadar iyi gidyordu ne olduysa bu gfs nin akşam güncellemesinden sora forum üzerinde derin bir sessizlk çöktü başka mecralar da da aynı çok üzücü?

Bizde sessizlik çökmedi ki
Eğer hava yağışlı; kar, yağmur, fırtına vs varsa forumda doğal olarak hareketli oluyor.

Ay sonu için yaptığım tahmin modellerde kaybolduğu veya görünmediği için mi böyle düşünüyorsunuz. 

Hayır! 

Modellere biat etmiyorum. 

Çünkü modeller sabit denklemler üzerinden hareket ediyorlar. 
Oysa biz sabit değiliz. 

Modellere bağımlı  olanlar üzülecekler tabiki.  Smile

Ben modelleri yaptığım tahmini şekillendirmek için kullanıyorum. 
Tahmin yapmak için model takip edilmez. 

Bugün modellere endexli tahmin yapanlar, yarın çokça yanılacaklar.

Serkan bey endeksler için düşünceniz nedir nasıl yorumlarsınız ?

resim
  Beğenenler:
  • AZOR, Burak1980, Hasan_iSTANBUL, snowserkan

Konuyu Okuyanlar:
24 Ziyaretçi