| |
Arkadaşlar burada herkez bir tahmin yapabilir bunu beğenip beğenmemek başka, ama saçma gibi bir yaklaşım yapamazsınız varsa karşıt görüşünüz sizde sunun bırakın dogrulugunu buradaki ustalar yorumlasin, bu tarz yorumlara bilinçsiz cevap yazan tartışma ortamı oluşturan kim olursa olsun yazdıkları silinecektir bilginiz olsun..
Ecmf akşam güncellemesi
15-16 Ocak sistemi her güncellemede evrim geçiriyor biraz soğuklar kırılsada istanbulun tümünde kar gösteriyor değerler ![]()
Ben büyük bir heyecanla Serkan Bey ve diğer üstadların modellere yansıdığında,20 sinden sonra gelme ihtimali olan daha büyük sistemle ilgili yorumlarını bekliyorum.
15 sistemi gelir gelmez veya istenilen etkiyi bırakır mı bilmiyorum ama iştah kabartan daha sonra ki sistem ![]() Umarım minumum 3 gün yerde güzel örtü bırakıcak bir kar yağışına şahit oluruz.Bu andan itibaren uslanmaz kar sevdalılarını böyle bir sistem tatmin eder sanırım. Herkese iyi akşamlar dilerim. Kar Mutluluktur
İstanbul'a 15 16 ocak'ta kaç cm kar yağar?
Kıyılara, yükseklere, doğuya, batıya?
(01-12-2019, 11:29 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İstanbul'a 15 16 ocak'ta kaç cm kar yağar? Serkan bey tahmnleri alalim gibisinden bir soru soruyorsunuz sanirim Her sabah klasik olarak modelleri bozduklari icin bu haliyle bile gelecgini sanmiyorum model bozamaz bu halde gelirse anadolu yakasi bogaz hatti 5-7 cm kar alir benim tahminim arabalar yolda giderken kar ustunde gider
Hava gaziosmanpaşa da arar ara karla karışık yamura döndü 1 saattir, fakat saf kar yok beklemedeyiz sıcaklık 2 derece gece yarısı kar göreceğimiz den eminim.
Serkan bey merhaba ben batikaradenizdeyim istanbuldan sansliyiz sanirim.Ama nacizane istanbul tahminim sali gunu marmara bolgesi rüzgar poyraz meyilli oldugundan biraz sanssiz gibime geliyor.Anadolu yakasi biraz daha sansli.ruzgar zonguldaktan itibaren yildiz karayel biz 15 20 santim kar aliriz gibime geliyor.
Bursalı, Yalovalı ve Bilecikli kar severler bu hızlı ve öfkeli sistemde umduklarını fazlası ile bulacaklar.
Sakaryalı kar severler öfkelenmiş şekilde yağan bu yağıştan fazlası ile memnun olacaklar. İstanbul'un daha çok doğusu ve Kocaelili kar severler bu yağışa bayılacak ama tadı damağımda kaldı durumları oluşacak. Kısa süre içerisinde Bursa'da Yalova'da 20 cm birikime müsait şartlar var. İstanbul'a ise 5-8 cm birikim oluşturacak kapasiteyi barındırıyor bu sistem daha fazlası kesinlikle sürpriz olmaz.
Beğenenler:
• 3uZgibi, Alp 1903, Burak1980, Emirsiyahbeyaz,
Son modellemelerin çalıştırmaları geçtiğimiz sistemin çıkışında Türkiyeye balon yapan minik bir yb alanını ön görüyor. Bu da yağışı yine hızlıca üzerimizden atıyor. O yb alanı patlamaz ise biraz daha yagış artışı mümkün gibi.
Serkan abinin sorusuna gelirsek; Sarıyer-Beykoz başta olmak üzere kuzey istanbul bu sistemde de şanslı 5cm minimum uygun şartlarda 10 cm i zorlarlar(bonus dekler vs.) alacaklarını düşünüyorum. Iç kesimlerde (ümraniye,Sultanbeyli gibi ilçeler) 3-8 cm civarı, avrupa yakasında da (fatih ve civarın dışında kalan iç ve kuzey kesimler) ortalama 1-3 cm beylikdüzü arnavutköy sistem girişindeki örtüyle 5 cm i zorlar. Kocaeli ile sınır ilçeler de 10 cm i zorlar ve geçebilir. Ama bu sistemin kazananı sakarya düzcedir. Sakarya 40 cm i zorlayıp geçecek gibi duruyor. Güney sahiller ve istanbul yarımadasında sistem anca yağış sırasında yerleri beyazlatır sonra örtü arabalar ve çatılarda sınırlı kalacaktır. Saygılarımla
(01-12-2019, 11:52 PM)Reis Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey merhaba ben batikaradenizdeyim istanbuldan sansliyiz sanirim.Ama nacizane istanbul tahminim sali gunu marmara bolgesi rüzgar poyraz meyilli oldugundan biraz sanssiz gibime geliyor.Anadolu yakasi biraz daha sansli.ruzgar zonguldaktan itibaren yildiz karayel biz 15 20 santim kar aliriz gibime geliyor. Merhaba, Batı Karadeniz'in iç kesimleri 40cm zorlar. |
| Konuyu Okuyanlar: |
| Beykozlu53, pcz2013, snow41, 33 Ziyaretçi |