Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(01-10-2019, 07:26 PM)Poyraz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hasan Abi bende baktım şimdi, akşam güncellemesi daha iyi çıktı. Nemlilik artmış, yagısta, ruzgarda poyraz gibi gördüm sanki. Şartlar daha iyi gibi  thumbsup

Emre kardeşim aynen katılıyorum sana gidişat yaklaştıkça bu sefer lehimize işlicek gibi Usta da günler öncesinden bunun meşalesini yakmışdi zaten sanırım dediğin gibi bu sefer daha fazla örtü yapicak gibi duruyor hadi hayırlısı bakalım..
  Beğenenler:
  • Poyraz, ThunderSnow

Balıkesir nasıl olur Serkan abi Big Grin

(01-08-2019, 02:05 AM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 15-16 ocakta süpriz bir yağış yaşayabiliriz yurdun büyük bölümü kar alacak hatta istanbulun Anadolu yakası nasiplenecek gibi hala değişime açık 

ECMF AKŞAM GÜNCELLEMESİ 
resim
resim

4 gündür takipteyim peşini bırakmadım bu sistemin inşallah geliyor son yaşadığımız sistem gibi azala azala geldi bu sistem büyüğe büyüğe geliyor aradaki fark bu 
Gfs akşam güncellemesi 
resim
  Beğenenler:
  • Snowsedat

AZOR bu sistem çok kısa suruyor hocam. çok çabuk geliyor ve çabuk çekiliyor gerek İstanbuldan gerek Balıkesirden. sürenin uzama şansı var mı

resim

Yarın İstanbullu arkadaşları ciddi yağmur imtihanı bekliyor dikkat edilmesi gereken konu .. Bugüne kadar sınırda sistemler bizi cıldırttı biraz bunu yb nin sürekli ingilterede kalması ve bir türlü avrupanın doğusuna ilerleme kaydedememesidir diye düşünüyorum bu konuda patern konusunda serkan beyin görüşünü isterim ... 20 ocak sonrası heyecanlı seyler olacak takibi bile zevk verecek bize.... Endekslere bakınca 26 ocak - 3şubat diyor
Allahın takdiri artık ilerleyen zamanlarda su yüzüne cıkacaktır hersey
  Beğenenler:
  • AZOR, mehmet karsever, Primavera

Ocak 20 ve sonrası için iyi bir güncellemede paralelden
Gfs akşam güncellemesi paralel
resimresim
  Beğenenler:
  • Dogu88, mehmet karsever, Serko

Arkadaşlar unutmayın, efsane 24 Ocak 2004 sistemi de 1.5 günlüktü Wink
  Beğenenler:
  • AZOR, Primavera

11 Ocak cuma
resim
  Beğenenler:
  • mehmet karsever

(01-10-2019, 09:01 PM)snowsnow Adlı Kullanıcıdan Alıntı: AZOR bu sistem çok kısa suruyor hocam. çok çabuk geliyor ve çabuk çekiliyor gerek İstanbuldan gerek Balıkesirden.  sürenin uzama şansı var mı

Azor bu sistemde İngilterenin hemen kuzeyinde yer alan alçak basınç alanları tarafından ciddi baskı yiyor. Yükselmek şöyle dursun deve hörgüçü gibi iki tepecik şeklinde gösteriyor bu iki tepe kuvvetli yüksek basınç odaklarını (merkezlerini) temsil ediyor. Arada kalan kısımda ise yani İber yarımadasında görece normal bir basınç alanı bulunuyor. Sol taraftaki yb alanı bu arada kalan merkeze akmak ister iken sağ taraftaki yb alanını da sağ düzlemde ötelemiş oluyor. Bu durum da ab alanının çabucak anadoluya kaymasına ve soğukların erken vakum yemesine sebep oluyor.
 Ha derseniz ki bize bir güzellik olmaz mı? 
Olabilir tabi iki ihtimal var:
İlk ihtimal bahsettiğim İspanya-iber yarımadası bölgesindeki alandaki basınç artarken ileriki çıktılarda iki tepecik oluşturan azorun mümkün olduğunca tek tepe formuna girmeye zorlanması.
İkinci ihtimalse oluşacak ab alanının çok az daha batılı oluşup biraz daha kuzey batılı bir yörüngede batı karadenize tırmanması olabilir. Yani gözünüzün önüne gelsin diye söylemek gerekirse İzmir-Antalya hattından girecek ab nin yay çizerek eskişehirden  geçip Zonguldak düzce civarına merkezini yerleştirmesi olabilir. Umarım anlatabilmişimdir.

Evet Çok Hızlı Biraz daha öfkeli olsa güzel bir Vur- Kaç sistemi olacak aksiyon var en azından 

Ecmf akşam güncellemesi 
resimresim
  Beğenenler:
  • mehmet karsever

Konuyu Okuyanlar:
63 Ziyaretçi