| |
16 sistemi oluşum aşamasında
20 ocaktan sonra geleceğini düşündüğümüz sistemde bizi güncellemelerde uykusuz bırakacak cinsden ![]()
Beğenenler:
• adakar, Burak1980,
Arkadaşlar bir önceki sistemden de gördük 120 saate kadar çok ciddi değişime açık, 16ı sistemine bile 1 hafta var, kuvvetlenir mi azalır mı ancak hafta sonu belli olur. Ecmwf Türkiyenide üye olduğu bir topluluk bu yüzden MGM orada çıkan veriler üzerinden analiz yapıyor kar koymasının nedeni de bu. 16 bu kadar belirsizken Modelden yola çıkara 20si ve sonrası için sibirya geliyor demek yada büyük birşey beklemek şuan için hayal.
Uzun vade için jet akımları üst astmosfer hareketleri fikir verebilir bunlarında analizini bir oluşum görünce Serkan bey yapacaktır.
(01-09-2019, 03:43 PM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar bir önceki sistemden de gördük 120 saate kadar çok ciddi değişime açık, 16ı sistemine bile 1 hafta var, kuvvetlenir mi azalır mı ancak hafta sonu belli olur. Ecmwf Türkiyenide üye olduğu bir topluluk bu yüzden MGM orada çıkan veriler üzerinden analiz yapıyor kar koymasının nedeni de bu. 16 bu kadar belirsizken Modelden yola çıkara 20si ve sonrası için sibirya geliyor demek yada büyük birşey beklemek şuan için hayal. Ersel Beyin yorumuna katılıyorum. 16 Ocakta görünen sistem için daha önümüzde 1 haftalık bir periyot var. Kuvvetlenirmi yada azalarakmı gelir bunu şuan kestiremiyoruz. Genelde gelmesine 4-5 gün kalan sistemlerde bile ne değişikler oldu, hep beraber gördük. 20 Ocak ve sonrası içinse bakılacak parametreler tabiki farklı. Onuda Serkan Abi ve değerli yorumcu arkadaşlarımız ilerleyen günlerde masaya yatırırlar. İnsallah bu KAR yagıslı ve sistemli periyot, artarak ve hepimizi tatmin edecek seviyeye fazlasıyla ulaşır. Şahsen ben bu duruma yürekten inanıyorum.
(01-09-2019, 03:43 PM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar bir önceki sistemden de gördük 120 saate kadar çok ciddi değişime açık, 16ı sistemine bile 1 hafta var, kuvvetlenir mi azalır mı ancak hafta sonu belli olur. Ecmwf Türkiyenide üye olduğu bir topluluk bu yüzden MGM orada çıkan veriler üzerinden analiz yapıyor kar koymasının nedeni de bu. 16 bu kadar belirsizken Modelden yola çıkara 20si ve sonrası için sibirya geliyor demek yada büyük birşey beklemek şuan için hayal. 20 si ve sonrası için güzel şeyler oluşacak. Serkan abi bu gün yarın değinecektir. Daha fazla bilgi veremiyorum spoiler olmasın.
SUDAN ADAM
Orta Akdeniz ülke genelini etkileyecek mi? Doğudan o kadar güzel kar resimleri alıyorum ki, “maalesef birkaç güne hepsi eriyecek” demek istemiyorum
ama zannediyorum ülke genelinde ısınma olacak, dogru mudur?
(01-09-2019, 05:31 PM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Orta Akdeniz ülke genelini etkileyecek mi? Doğudan o kadar güzel kar resimleri alıyorum ki, “maalesef birkaç güne hepsi eriyecek” demek istemiyorum 14-15 Ocağa kadar sadece yurdun batısında, kuzey batısında ve Akdeniz'in muhtelif alanlarında yağış var. Doğuya yerleşen YB Alanı yağışların doğuya hareket etmesini engelleyecek.
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| KardanadamEmin, pcz2013, 43 Ziyaretçi |

ama zannediyorum ülke genelinde ısınma olacak, dogru mudur?