| |
merhaba, ben de wowdan takip ediyordum, karmaşasından kurtulmak iyi geldi. başarılar..
Arkadaşlar hepiniz hoşgeldiniz. Kar sevdası olan herkes cok şükürki buradayiz..
Serkan hocam açıklama için teşekkürler. Yanlız ben pek anlayamadım da zamanınız varsa rica etsem biraz daha detaylı açıklamanız mümkün müdür? Kuzey kutbu taraflarında normal zamanlarda alçak basınçlar mi hakimdir, nedense hep tam tersi olarak düşünürdüm. Bir de Stratosfer ısınması olması o bölgedeki soğukların daha alçaklara indiği anlamına gelmez mi?
http://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/kar-...i-2204826/
Aşağı yukarı Serkan üstad ile benzer açıklamaları yapmış. Yani iddia edildiği gibi kış boyunca her 850 hpa da maviliği gördükçe ortaya atılan bişey değil, sistemlerin nasıl son anda kaçtığını da resmi ağızdan görmüş olduk
Alçak Basra abimiz inatçılığını devam ettirmede kararlı olursa, 15'inde yine bir soğuma ile yetineceğiz. Azcık doğulasa Slovenya'nın tarihinde ilk defa gördüğü bu kadar kar yağışını Marmara'da görmemiz içten bile değildi.
Siteniz hayırlı uğurlu olsun. Umarım sevgi saygı çerçevesinde güzel sohbetler geçer
(02-05-2018, 02:36 PM)snowberke Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan hocam açıklama için teşekkürler. Yanlız ben pek anlayamadım da zamanınız varsa rica etsem biraz daha detaylı açıklamanız mümkün müdür? Kuzey kutbu taraflarında normal zamanlarda alçak basınçlar mi hakimdir, nedense hep tam tersi olarak düşünürdüm. Bir de Stratosfer ısınması olması o bölgedeki soğukların daha alçaklara indiği anlamına gelmez mi? Arkadaşlar öncelikle üye olan ve desteklerini samimi bir şekilde dile getiren tüm dostlara teşekkürler, Üye olmadan takip eden diğer dostlarada selamlar olsun. Hepinize teşekkür ederim. Berke bu konuyu müsait olduğumda mutlaka detaylı anlatacağım. Görselli olarak AO ve NAO nun pozisyonlarına değineceğim.Söz Ama kısaca bir şeyler söylemeliyim. Devamlı sıcak ve soğuk olan bölgelerde termal nedenlerden dolayı yani direk Güneş ile alakalı durumlarda termik kökenli kalıcı basınç alanları oluşur. Mesela ekvatorda sıcaktan dolayı devamlı AB Alanları vardır. Kutuplarda ise zeminin devamlı kar ve buzla kaplı olmasından dolayı yükselemeyen hava yani Yüksek Basınç hakimdir. Fakat batı rüzgarları vardır. ![]() 30° kuzey ve güney paralellerindeki YB Alanlarından, 60° paralellerine esen rüzgarlardır bunlar. Deniz üzerinden geçerken nem kazanırlar ve devasa AB Alanlarını oluştururlar. kutup rüzgarlarıyla çarpıştıklarında mükemmel yağışları oluştururlar. İşte bu AB Alanları kutuplarda zemine çökmüş olan devasa extrem soğukların üzerinde saatin tersi yönünde hava girdabı oluşturarak , zemindeki soğuğun çevreye yayılmasını engelleyerek üst seviyelere taşırlar ve hapsederler,(pozitif AO) Kısaca böyle ileride daha detaylı anlatacağım.
Serkan abi site de bugün aşırı yavaşlama ve yükleme sorunu var dı abi haberin olsun, bir ara siteye hiç bağlanamadım sorun benden mi kaynaklı bilmiyorum abi
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 58 Ziyaretçi |