| |
(11-20-2018, 02:04 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:aman abi aman diyim(11-20-2018, 11:05 AM)cem5254 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: herkese merhabalar iyi günler dilerim ... emin abi sessiz serkan abiden ses yok . gerildim yav sessilik olunca geriliyorum herşey yolundaysa sıkıntı yok içimize su serptin
(11-20-2018, 03:51 PM)Xooner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan Hocam yarin akşama Güney Ege taraflarında yağmur görünüyor. Gök gürültülü sağanak olacak gibi. Konveksiyonel bir yağış mi olacak yoksa orta akdeniz etkisinin devamı mi olur? Daha da önemlisi yarin akşama verilen bu tahmin ne kadar tutarlı Merhaba, Yarın akşama kalmaz, öğle saatleri gibi giriş yapacak. Şu anda merkezi italya üzerinde bulunan bir AB Alanı mevcut. AB Alanın soğuk cephesi Ege üzerinden ülkemize giriş yapacak. soğuk cephe olduğu için önündeki sıcak sektör havası yükselim gösterip yağışların beklenenden fazla olmasını tetikleyebilir. Yarın Gece saatlerinde AB Alanının merkezi trakya sınırında olacak ve sınırın doğusuna geçer geçmez rüzgar hemen kuzeye dönecek. Marmara'da Egede kuvvetli kuzey rüzgarları olacak sıcaklıklar ani bir şekilde düşecek 8-10 derece birden düşebilir.
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Burak1980,
Aralıkta özelikle ülkemizin kuzey kesimlerinde daha etkili sistemler silsilesiyle karşılaşabiliriz.
http://images.meteociel.fr/im/8400/tempresult_tmk2.gif
(11-20-2018, 08:44 PM)snowlover1907 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Neredeyse 1 ay ötede olan bir görüntü bu. Bu tip sistemleri çokça alacağız onu söyleyeyim. Ama bu sistem için gelir veya gelmez diyemeyiz. Aralık ayının başında sistem beklentim var. tahmininide yaptım. İlk kar tanelerini bahsettiğim bu sistemde görmeyi umuyorum.
Beğenenler:
• adakar, AZOR, burakrpc, KardanadamEmin, mehmet karsever, sahinok, snowlover1907, ThunderSnow, Xooner
Serkan Bey tahmin ettiğiniz sistemi farklı modeller defalarca gösterdi. GFS desteklemese de ECMWF ve GEM’in son çıktıları sistemi gösteriyor.
Tipik bir balkanlardan soğuk ve yağışlı hava sistemi. Belli ki birşeyler gelecek inşaallah beklediğimiz kuvvette gelir. Bu arada gelirse karayelli bir sistem olacak bu da -8lik bir 850 hpa İstanbulda kar yapabilir demek. Sabırla bekliyoruz
(11-21-2018, 12:13 AM)sahinok Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan Bey tahmin ettiğiniz sistemi farklı modeller defalarca gösterdi. GFS desteklemese de ECMWF ve GEM’in son çıktıları sistemi gösteriyor. Şahin Bey, GFS' modeli de gösterecektir . Balkanlardan girecek olan bu sistemin düşey rüzgar bileşeninin kuvvetine bağlı. 850 hpa'da -2'nin girdiği yer seviyesinin 0 derece olduğu sistemler biliyorum. İlk beklentimiz ilk kar tanelerini erken görebilmek. Örtü beklentimiz şu an için yok.
Beğenenler:
• adakar, Burak1980, |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 44 Ziyaretçi |