Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Gefs kontrol harika gelmiş ayrıcada sistemde sorun yok a.o daki dengesizlik verilere yansıyor .
Bu sistemler zor gelir bunu bize öğretiyor 90 saatin üstüne çıktığında modellerin çözemediği basınç salınımları var 
Bizim ünlü meteorologlar bile pazartesiyi görelim diyor oysaki  biz çarşamba gününde beri kararlı bir şekilde bu iş bitmiştir dedik neyse gfs de düzeltmeler bekliyorum bakalım ne olacak.

(02-14-2025, 12:36 PM)тaяaηтυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yahudilerin ağlama duvarına dönmüş burası sanki afedersin sistemi ECMWF getirecekmiş gibi yorumlar yazmış bazı arkadaşlar evet bu sabahki çıktı güzel değil tamam da siz diyagramlardaki hamağı görmüyor musunuz elbette iniş çıkışlar olacak daha bir hafta önceden neredeyse ortalama -12 lere dayanmış Siz herhalde 500 hpa da -44 ün ne demek olduğunu  anlamamışsınız hala bu aşırı gökgürültülü görüş mesafesinin 0 metrelere indiği yoğun tipi demektir. DEK in atası demektir hala sistem öyle sistem böyle diyenlere diyorum ki bırakın bu işleri DEVLET SU İŞLERİ. Bu sisteme ben MATRUŞKA adını veriyorum kimse sahiplenmesin yoksa bozuşurum özellikle de Emin Amca sakın ama sakın Smile Neden peki MATRUŞKA sistemi yazdım çünkü sistem içinde sistem var da o yüzden daha sistem geldiğinde içinden ne sistemler çıkacak o zaman göreceksiniz DEK geçerim bu sistemler zincirini. Siklon Vorteks orajlı yoğun kar fırtınası ve tipi özellikle ulaşımda aksamalar elektrik kesintileri soğuk hava buz kar don ne ararsan var AŞURE sistemi de diyebilirim içinde yok yok. Buradaki arkadaşlar istediklerini yazsınlar ben arkama yaslandım neler olacağını görecez birlikte inşallah Cuma mübarek gün hürmetine dua edelim. Bu arada Serkan 87 nin kankası geliyor demişti ben de diyorum ki 87 nin abisi ağa babası geliyor Allahın izniyle. Amin bi hürmeti Ta ha ve Yasin.

Ahmet Bey beni bilen bilir yıllardır belli aralar versem de buralardayım öyle boş yere temkinli yazmam ağlamak da denmez buna buradaki paylaşımlarım soğuklar mermiler bunları nası boşa atmadıysam 8 şubat 2020 sinoptiğini de boşa atmadım ağlamak değil amaç korkuları beyan etmek amacım.
  Beğenenler:
  • Hasan_iSTANBUL, snowserkan

Korkunun ecele faydası yok kaldı ki o yorumum asla seninle ilgili değil ortaya yazdım birkaç gündür forumda yazılan karamsar yorumları okuyunca. Elbette kelebek etkisi denen bir şey var en ufak bir değişim farklı sonuçlar evrilebilir biz şu an tahminlerimizi görünen verilere göre sentezliyoruz sonuçta dua edip bekliyoruz tahmin bizden takdir Allah'tandır.

kral sen bu forumun müdavimlerindensin.
Sen ve senin gibi onlarca yüzlerce üyemiz var sizin yeriniz ayrı.
Siz rahat olun. 

Geçen gün yazdıklarım birebir yaşanıyor ve yaşanacak.

(02-11-2025, 04:26 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: resim

Üstte ki resim 1987 Mart sisteminin bir kaç gün öncesi sinoptiği

Bu sistem nasıl olurda 100 yılın efsaneleri arasına girebilir. Nasıl olur da Son 50 yılın EFSANESİ olabilir.  Nasıl olur da bu sinoptik efsaneye evrilir?

Ortada ne AZOR var ne doğru dürüst İSKANDİNAV var. Atlantik üzerindeki Dev AB Alanı ile birleşmesi kaçınılmaz gibi duruyor

Oluyor işte Basınç dizilimlerinin nasıl tepki verebileceğini zihninde dizayn edebiliyorsan bunu az buçuk tahmin edersin.

Altta ki resim ise Tüm TÜRKİYE'nin diline pelezenk etttiği ( 15 Şubattan itibaren belki Kar yağabilir dediği) bizim ise daha önceden üstüne basa basa söylediğimiz EFSANE.

Ya ARKADAŞ bu sinoptik Nasıl olurda EFSANE ye evrilir. Kardeşim Evrilecek O EFSANE Er yada Geç gelecek Rahat olun.

Sabırla bekleyin.
TV lerde gördüğünüz, (Kıytırık) tahminci statüsünde kendini bilirkişi gibi lanse eden tipler Modellerden Öteye gidemezler.
İtibar Onlara değil Modellere mi?

Bu bilirkişilerin söylediği klişe...Evet diyor Şu Şu tarihte bir sistem görünüyor ama bir kaç gün içinde daha net şeyler söyleyebiliriz.
Onu DEDEM de söyler.  blahblah
Böyle Tahmincilik olmaz...

Bizim, Olayı değerlendiriş  şeklimiz onlardan çok farklı.
Basınç alanlarının yapacağı olası hareketi çoktan çizdik.

Modeller de çizecek  Bekliyoruz işte  Rolleyes

resim

resim

Serkan Bey merhaba,

GFS'nin bu sabahki çıktısı beklentilere yakın mıdır?Yoksa bir tık üzeri midir beklentiniz?GFS bu çıktısında Avrupa yakası güney ilçeleri 30 cm,orta kuzey ilçelere 45 cm veriyor.Anadolu yakası ise güney ilçelere 50 cm orta ve kuzeye 55-60 cm veriyor.Avrupa yakasını bir tık arttırsa hiç fena olmazSmile
  Beğenenler:
  • adakar, Hasan_iSTANBUL, Snowsedat, snowserkan

Arkadaşlar tabiiki sistemle ilgili herkes görüşlerini açık ve net bir şekilde beyan etme hakkına sahiptirler..Yeterki cevap verirken kullanacağımız sözcüklerin üslup ve dengelerini karşıdakini incitmeyecek şekilde, dozajı sapmadan kullanabilmektir olması gereken..Yaklaşan sistemin olumlu, olumsuz bir çok faktörü içinde barındırdığı sugötürmez bir gerçek ve gelinceye kadar türlü değişimlerde uğrayabiliyor..Bu konuda en önemli faktör Anafikir,anadesendir, gerisi zaten teferruat...Bu sistem başından bahsettiğimiz üzere çok güçlü bir sistem ve ana fikirde bu..Bu işin sadece keyfini çıkarabilmenin yollarını aramalıyız..Geldiğinde zaten İstanbul için birçok handikapı, sıkıntıyı birlikte getirecek..Hemde bir hafta, on gün sürecek bir KAR yağışı sözkonusu..1cm KARda herşey birbirine giriyor.Biz herne kadar işin keyif tarafında olsakda yaşanacaklar birhayli zorlukları beraberinde tutacaktır..Asıl tartışılması gereken sistemin bu yönleridir bana göre.. thumbsup

Gfs öğle güncellemesi gayet iyi gidiyor yağışlarda kayıp yok güncelleme sonu inşallah sistem gün sayısını sabahtan daha fazla olduğunu görürüz

Bu sistemin gelişi 2004 yılına benziyor:
O zamanlar üniversitede öğrenciydim kayak antremanları için okulla Uludağ'daydık. Tüm ocak ayı boyunca çok az kar yağmış ve tüm pistler buzdu. Kar 50cm kadardı.
Yanılmıyorsam pazartesi günü haber geldi. Cuma günü tüm devlet kurumları okullar tatil diye. Hatta Bulgaristan MGMsi ve bizim MGM açıklama yapmıştı çok ciddi bir kar fırtınası geliyor diye. Baya dalga geçmiştik daha 5 gün var nasıl tatil olur hava mükemmel günlük güneşlik.
Neyse çarşamba akşamı dağda hafiften kar atıştırmaya başladı, ertesi sabah dönüş var. Sbaha kalktık ve kar bir karış olmuş gittikçe de şiddetleniyordu. Arabayı temizledik yükledik ve çıktık yola.
Arabada zincir vardı ama önde olduğundan 3 kez spin attık sonunda zincir koptu. Güç bela Bursa'ya indik. Bursa'da kar yeni tutmaya başlamıştı. Arkadaşlar İstanbul'a devam edeceklerdi o yüzden sanayide zincire kaynak yaptırdık. Beni eve bıraktılar ve 7 saatte İstanbul'a gittiler. Dağ yolu da bizden sonra kapanmış zaten.
Perşembe öğleden sonra kar vites arttırdı, tüm gece, ertesi gün cuma gece yarısına kadar aralıksız sürdü. Cumartesi sabahı Bursa kar rekoru 120cm olarak ölçüldü.
O zamanlar internet böyle değil, model nedir bilmiyoruz ancak havayı kokluyoruz. 22 yaş tecrübesi neyse işte daha önce lodos arkası kar görmüşüz durup dururken emare yokken kar yağdığına şahit olmamışız.
İşte bu da böyle bir sistem olabilir. 2004'te muhtemelen cepheyle başlayan sistem soğuk çekirdeğin Karadeniz'e sıkışmasıyla dev bir girdaba dönüşüp yağdırıp durdu.
Geçen haftaki sistem bile 2. turunda küçücük bir vorteks üretti ve bir şekilde İstanbul'un Karadeniz kıyılarına 15cm bıraktı.
Şimdi bu devasa soğuk Karadeniz bölgesinden girse bile son model çıktısıyla taa Suriye'nin güneyine inse kenarındaki soğuk bile geçen haftaki sistemin 3 gömlek üstü. Bu durum atmosferi denizleri öyle bir karıştıracak ki hiç beklenmeyen yağış patternleri üretebilecek.
Kimbilir belki Marmara Denizi'ndeki musilaja bile çare olur.

Canavar gibi GFS .. Hani derler ya bundan iyisi Şam'da kayısı ..Harika bir sistem ..

(Son Düzenleme: 02-14-2025, 01:30 PM, Düzenleyen: hasanshn.)

resim

Harika verdi GFS Big Grin

Konuyu Okuyanlar:
60 Ziyaretçi