Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(02-11-2025, 03:26 PM)Raffet Adlı Kullanıcıdan Alıntı: bünyamin sürmeli 18 ya da 19 şubatta 1 günlük sistem var dedi. Ayrıca gücü için şuanki sistemin daha da altında dedi ben  şok

Ne dedi,  Ne demedi bilmiyorum.

Eğer dediyse bizden biraz uzak az ötede Kumda oynayacak.

(02-11-2025, 03:40 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(02-11-2025, 03:26 PM)Raffet Adlı Kullanıcıdan Alıntı: bünyamin sürmeli 18 ya da 19 şubatta 1 günlük sistem var dedi. Ayrıca gücü için şuanki sistemin daha da altında dedi ben  şok

Serkan abi , 2 veya 3 ay kadar önce ,itü meteorolojiden bir ablamız var.Onunla konuşma fırsatımız oldu.Tabi hemen sordum :Smileedim ki tamam sizin modelleriniz açık erişimlilerden daha tecrübeli ,daha net sonuçlar çıkarıyor.Peki bizim gördüklerimiz yalan mı söylüyor öylesine modeller mi dedim.Yani sizin gördüğünüzü biz görememiş mi oluyoruz dedim.Bana efsane bir cevap verdi.Dedi ki, şimdi biz devlet kurumlarına da bilgi veriyoruz.Tabi ki bizim gördüklerimizi siz de görüyorsunuz (tam anlamıyla olmasada) ancak koskoca şirketler var ,THY si var , pegasusu var ,özel okulları var.Açık olup ,yüksek ihracat veya ticaret yapan bir sürü iş yeri var.Diyelim ki biz 1 hafta önceden çok sağlam kar yağacak dedik.Kaç kişi uçak biletini iptal eder.Kaç kurum kuruluş ticaretinde sekme yaşar.Kaç okul o güne gelmeden kapısını kapatır ve ya servisçiler iş yapamaz duruma gelir.Sen bağımsız tahmin yapabilirsin.Ancak koskoca Türk hava yollarına biletini iptal ettir diyemezsin.Ya da sattığın bileti 1 hafta önce iptal et zarar et diyemezsin.Keza diğer kuruluşlara da.O yüzden 2 gün bilemedin 3 gün kalana kadar işin uzmanlarından net bilgi duyamazsın.Yoksa 5 gün sonra ne olacağını az çok bilebiliyoruz diye bir konuşma geçti :Smilealla ben hak verdim abi Smile

İşte bu foruma gelse hepsi ellerindeki imkanlarla ama sorumluluk hissetmeden tahmin yapsa eğitse bizi: o öyle değil böyle, ama işte şu basınç alanı da şöyle yapar filan deseler ne de güzel olur...
Serkan Bey'le bilek güreşi yapsalar Serkan Bey hep kazansa filan...Biz de seyirciler olarak böyle keyifle okusak

(Son Düzenleme: 02-11-2025, 04:15 PM, Düzenleyen: Karseven.)

Ecmwf Mart ayi 500 hpa z anomali.Copernicus C3S
Modèle CEP/ECMWF Europe

https://images.meteociel.fr/im/67/10031/..._2etr3.png
Yagis anomali.Bati bölgeler icin normalin bir tik altinda dogu bolgeler normalin uzerinde yagis vermis
https://images.meteociel.fr/im/25/19105/..._2tce6.png
Mart ayi toplam yagis.
https://images.meteociel.fr/im/76/21995/..._2ifb0.png

Diger modellerin mart ayi parametrelerini aksam paylasacagim simdilik herkese bol karli gunler diliyorum.

16-21 Şubat sistemi https://www.facebook.com/share/r/1DqkGWSE8i/  thumbsup

(02-11-2025, 03:55 PM)Snowevren Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(02-11-2025, 03:40 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

Serkan abi , 2 veya 3 ay kadar önce ,itü meteorolojiden bir ablamız var.Onunla konuşma fırsatımız oldu.Tabi hemen sordum :Smileedim ki tamam sizin modelleriniz açık erişimlilerden daha tecrübeli ,daha net sonuçlar çıkarıyor.Peki bizim gördüklerimiz yalan mı söylüyor öylesine modeller mi dedim.Yani sizin gördüğünüzü biz görememiş mi oluyoruz dedim.Bana efsane bir cevap verdi.Dedi ki, şimdi biz devlet kurumlarına da bilgi veriyoruz.Tabi ki bizim gördüklerimizi siz de görüyorsunuz (tam anlamıyla olmasada) ancak koskoca şirketler var ,THY si var , pegasusu var ,özel okulları var.Açık olup ,yüksek ihracat veya ticaret yapan bir sürü iş yeri var.Diyelim ki biz 1 hafta önceden çok sağlam kar yağacak dedik.Kaç kişi uçak biletini iptal eder.Kaç kurum kuruluş ticaretinde sekme yaşar.Kaç okul o güne gelmeden kapısını kapatır ve ya servisçiler iş yapamaz duruma gelir.Sen bağımsız tahmin yapabilirsin.Ancak koskoca Türk hava yollarına biletini iptal ettir diyemezsin.Ya da sattığın bileti 1 hafta önce iptal et zarar et diyemezsin.Keza diğer kuruluşlara da.O yüzden 2 gün bilemedin 3 gün kalana kadar işin uzmanlarından net bilgi duyamazsın.Yoksa 5 gün sonra ne olacağını az çok bilebiliyoruz diye bir konuşma geçti :Smilealla ben hak verdim abi Smile

Belli bi kısmına kadar katılıyorum kardeşim. Ama çıkıpta bazı modelleri görmelerine rağmen yağmayacak yada bundan daha cılız gibi tabirler kullanarak ta yorum yapmaları doğru değil.
                             Sonsuza DEK

(Son Düzenleme: 02-11-2025, 04:30 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

resim

Üstte ki resim 1987 Mart sisteminin bir kaç gün öncesi sinoptiği

Bu sistem nasıl olurda 100 yılın efsaneleri arasına girebilir. Nasıl olur da Son 50 yılın EFSANESİ olabilir.  Nasıl olur da bu sinoptik efsaneye evrilir?

Ortada ne AZOR var ne doğru dürüst İSKANDİNAV var. Atlantik üzerindeki Dev AB Alanı ile birleşmesi kaçınılmaz gibi duruyor

Oluyor işte Basınç dizilimlerinin nasıl tepki verebileceğini zihninde dizayn edebiliyorsan bunu az buçuk tahmin edersin.

Altta ki resim ise Tüm TÜRKİYE'nin diline pelezenk etttiği ( 15 Şubattan itibaren belki Kar yağabilir dediği) bizim ise daha önceden üstüne basa basa söylediğimiz EFSANE.

Ya ARKADAŞ bu sinoptik Nasıl olurda EFSANE ye evrilir. Kardeşim Evrilecek O EFSANE Er yada Geç gelecek Rahat olun.

Sabırla bekleyin. 
TV lerde gördüğünüz, (Kıytırık) tahminci statüsünde kendini bilirkişi gibi lanse eden tipler Modellerden Öteye gidemezler.
İtibar Onlara değil Modellere mi?

Bu bilirkişilerin söylediği klişe...Evet diyor Şu Şu tarihte bir sistem görünüyor ama bir kaç gün içinde daha net şeyler söyleyebiliriz.
Onu DEDEM de söyler.  blahblah
Böyle Tahmincilik olmaz...

Bizim, Olayı değerlendiriş  şeklimiz onlardan çok farklı.
Basınç alanlarının yapacağı olası hareketi çoktan çizdik. 

Modeller de çizecek  Bekliyoruz işte  Rolleyes

resim

resim

(Son Düzenleme: 02-11-2025, 04:38 PM, Düzenleyen: hasanshn.)

@snowserkan @KardanadamEmin @AZOR @Hasan_iSTANBUL 1987'yi gerçekten bizde çok yaşamak istiyoruz şuan için sistemde pürüz yoktur değil mi ?

Düzenleme : @snowserkan bey cevabı vermiş Big Grin

@KardanadamEmin abi ile beraber sistemin gücünü istişare ediyoruz1987 mi 2017 mi ates thumbsup
resim

Konuyu Okuyanlar:
36 Ziyaretçi