Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Kendi kisimizi biraktik artik daglardaki kara amerikada kara bakiyoruz ama hic biri ilgimi cekmiyor isterse abd de 100 derece dussun. Pencereden 40 cm kar gormeyince sogumaya basladim artik modellerden de
  Beğenenler:
  • snowserkan

Kışa küstük artik. Aralik ayi tokoc bi ay oldu kac senedir. Defterden de sildim artik. Dost degiliz. Sad

(12-23-2022, 12:16 AM)LionTiger Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kışa küstük artik. Aralik ayi tokoc bi ay oldu kac senedir. Defterden de sildim artik. Dost degiliz. Sad

Ufak bir hatırlatma : Aralık kış mevsiminin ilk ayıdır.. Bu ay içinde sonbahardan kalan etkiler de vardır, kışa ısınma turları da .. O yüzden aralık ayı için zaten çok büyük beklentilere girmek çok da doğru değildir. Extrem drumlarda aralık güzel kar yağışları verse de asıl büyük yağışları ocak ve şubat aylarında alırız. .. Ha gerçek şu ki aralık bu sene nispeten az yağışlı geçiyor. Ama benim nacizane gözlemim bu durum da çok anormal değil .Yakın geçmişimizde bununla ilgili de çok örnek vardır. Bize düşen ustaları günlük takip etmek ve güzel haberlerin geleceği umudunu kaybetmemektir ...

Benim kendi şahsi görüşümdür bu takip eden aylara ve eski dönemlere baktıkça gerçekten mevsimlerin artık birer ay ileri atmaya başladığına inanmaya başladım Aralık ayında resmen kasımı yapaşadık mesala geçen Eylül ağustos gibiydi sene keza sene başındaki mart ayı şubat gibiydi
  Beğenenler:
  • snowpiercer, snowserkan, snowsnow, Snowtime

(Son Düzenleme: 12-23-2022, 09:43 AM, Düzenleyen: snowsnow.)

(12-23-2022, 09:33 AM)Raulde Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Benim kendi şahsi görüşümdür bu takip eden aylara ve eski dönemlere baktıkça gerçekten mevsimlerin artık birer ay ileri atmaya başladığına inanmaya başladım Aralık ayında resmen kasımı yapaşadık mesala geçen Eylül ağustos gibiydi sene keza sene başındaki mart ayı şubat gibiydi

Aynısını geçen bende yazdım bunda kötü birsey düşünülmelmeli son yıllarda bunu yaşıyoruz arkadaşlar.  Hatta yazdım da Nisan da nasıl kar görmeye başladıysak Aralık ayını da es geçmeye başladık.
  Beğenenler:
  • snowserkan

(Son Düzenleme: 12-23-2022, 10:08 AM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Selamün Aleykum, hayırlı Cumalar, hayırlı sabahlar..Arkadaşlar bu sabahki verilere ve modellere bakıp karamsar olmayın, hani derler ya; gün doğmadan neler doğar..Aralık ayı daha bitmedi ve ayın bitmesine tamı tamına 9 gün var..Atmosfer kaotikdir, değişgendir,  resmen KIŞ ayı içindeyiz, tam umutlar tükendi dersiniz, bir bakarsınız birkaç güncelleme sonra kutuplar iniyor..Nasılki KAR'ın yağmasının garantisi yoksa, yağmamasınında garantisi yokdur..Bu sabahki veriler tamamıyle KAR lı sistem beklentisini yok etmişsede, ilerleyen güncellemelerde çok şeyler değişecektir, herşey düzelecektir, rahat olun ve umudunuzu asla yitirmeyin..Bakın önümüzdeki günlerde bu sabahki karamsar görüntüler yerini nelere bırakacak...Bekleyip görelim.. thumbsup Heran herşey değişecektir...

(12-23-2022, 10:05 AM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selamün Aleykum, hayırlı Cumalar, hayırlı sabahlar..Arkadaşlar bu sabahki verilere ve modellere bakıp karamsar olmayın, hani derler ya; gün doğmadan neler doğar..Aralık ayı daha bitmedi ve ayın bitmesine tamı tamına 9 gün var..Atmosfer kaotikdir, değişgendir,  resmen KIŞ ayı içindeyiz, tam umutlar tükendi dersiniz, bir bakarsınız birkaç güncelleme sonra kutuplar iniyor..Nasılki KAR'ın yağmasının garantisi yoksa, yağmamasınında garantisi yokdur..Bu sabahki veriler tamamıyle KAR lı sistem beklentisini yok etmişsede, ilerleyen güncellemelerde çok şeyler değişecektir, herşey düzelecektir, rahat olun ve umudunuzu asla yitirmeyin..Bakın önümüzdeki günlerde bu sabahki karamsar görüntüler yerini nelere bırakacak...Bekleyip görelim.. thumbsup Heran herşey değişecektir...

Aleyküm Selam,

Emin dostum söylediklerine katılıyorum.

Ancaak Smile Bak bir kaç gün önce bir tahmin paylaştım Aralık ayı içerisinde İstanbul için Kar ihtimali yok denecek kadar azdır bu tahmine göre.

Ocak ayına girer girmez  en geç 7-8 Ocak gibi bir sistemin İstanbul'a ciddi manada bir kar yağışı bırakacağını bu tahminde paylaştım.

Modeller bu sistemi yine en geç 28 Aralık gibi kararlı bir şekilde her güncellemede göstermeye başlayacaklardır.

Şimdi sana diyorum ki; Gel O sistemi takibe alalım. thumbsup

(12-22-2022, 10:24 AM)Ümit Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kısaca yakın vadede nerler bizi bekliyor?

Benim istanbul dahil batı bölglerimizin de kar alma ihtimali olan tarih 8-15 ocak arası, ben mevut desenin ocak ilk haftada benzer olacağını düşünüyorum 500 hpa haritaları bu şekilde.

süreci hep beraber takip edelim

Benim beklentim olan tarih araligi bu şekilde çünkü şu an indexlerde maalesef çok fazla bir değişiklik yok 1 Ocak gibi modelleri degisimi goruruz diye düşünüyorum bazen kisin basinda bu şekilde süreci yaşıyoruz önemli olan şu an yağışı yakalamak zaten yağış olursa sıcaklıklar çoğu bölgede kar değerlerinde takip edelim bakalım

Helal olsun Emin Üstad sen de olmazsan şu karamsar günlerde ne yapacaktık. İyi ki varsın ve bizimlesin

(Son Düzenleme: 12-23-2022, 10:48 AM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

(12-23-2022, 10:16 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(12-23-2022, 10:05 AM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selamün Aleykum, hayırlı Cumalar, hayırlı sabahlar..Arkadaşlar bu sabahki verilere ve modellere bakıp karamsar olmayın, hani derler ya; gün doğmadan neler doğar..Aralık ayı daha bitmedi ve ayın bitmesine tamı tamına 9 gün var..Atmosfer kaotikdir, değişgendir,  resmen KIŞ ayı içindeyiz, tam umutlar tükendi dersiniz, bir bakarsınız birkaç güncelleme sonra kutuplar iniyor..Nasılki KAR'ın yağmasının garantisi yoksa, yağmamasınında garantisi yokdur..Bu sabahki veriler tamamıyle KAR lı sistem beklentisini yok etmişsede, ilerleyen güncellemelerde çok şeyler değişecektir, herşey düzelecektir, rahat olun ve umudunuzu asla yitirmeyin..Bakın önümüzdeki günlerde bu sabahki karamsar görüntüler yerini nelere bırakacak...Bekleyip görelim.. thumbsup Heran herşey değişecektir...

Aleyküm Selam,

Emin dostum söylediklerine katılıyorum.

Ancaak Smile Bak bir kaç gün önce bir tahmin paylaştım Aralık ayı içerisinde İstanbul için Kar ihtimali yok denecek kadar azdır bu tahmine göre.

Ocak ayına girer girmez  en geç 7-8 Ocak gibi bir sistemin İstanbul'a ciddi manada bir kar yağışı bırakacağını bu tahminde paylaştım.

Modeller bu sistemi yine en geç 28 Aralık gibi kararlı bir şekilde her güncellemede göstermeye başlayacaklardır.

Şimdi sana diyorum ki; Gel O sistemi takibe alalım. thumbsup
Değerli dostum, Serkan...Senin tahminlerine hava konularındaki bilgi, bilimsel donanım, tecrübe ve deneyimlerine hayranlığım sugötürmez bir gerçektir..Seninle çok eskiye dayanan bir hava birlikteliğimiz var ve bu zaman dilimi içersinde hiçbir zaman senin bu tahmincilik üstünlüğünle bir rekabet içine girmedim ve girmemde..Hani derler ya..Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır..Senin verdiğin tarihlere ve tahminlerine saygım sonsuz..Benim bu sabahki paylaşımımdaki serzenişler sadece geçmişteki yaşanmışlıklar, tecrübelerim ve kuzeyimizdeki birtürlü yön bulmamış kuvvetli soğuk çekirdeğin parçalanarak aşağı enlemlere polar koridorun açılmasıyla gelebileceğini düşündüğüm tahminsel yorumumdu ve halada bu düşüncemi üstümden atamadım, umarım beni anlıyorsundur..Senin ustalık ve donanımınla asla boy ölçüşmek ve rekabet gibi bir saçma düşüncem yok ve olamazda..Sevgi ve saygılarımla değerli KARdeşim..  thumbsup

Konuyu Okuyanlar:
14 Ziyaretçi