| |
Karadenizde cılız oluşumlar başladı güçleri karaya kadar yeter mi takip
serkan bey merhaba bende enginist isimli üyenin sorusuna tüm yürekten katılıyorum,serkan beyin ve diğer üstatların yaptığı tüm değerlendirmelere saygı duyuyorum benimde ricam ocak sonu ve şubat ayının ilk haftasıyla alakalı değerlendirmenizi içtenlikle duygusallığınızı katmadan bizleri bir şekilde aydınlatırsanız çok sevinicez saygı ve sevgimle şimdiden teşekkür ederim .
dün gece ve bu sabah 11 e kadar kar ikonu koymuştu telefondaki hava durumu susurluka. gerçi %40 %50 di saatlik hava durumunda. bırakın kar ı yağmur bile düşmedi. kar yine 400 rakımın üstündeki köylerde kaldı malesef
Beğenenler:
• Abdullahkara61, adakar, Aslan536, Burak1980, Captmehmet, mehmet karsever,
(01-21-2020, 10:30 AM)hakana Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İstanbul zor bir sehir uzerimizde -8 var ama yer seviyesi 3-4 derece altina inmiyor neden? Bu sekilde kar beklemek hata olur. İstanbul gibi 3 tarafi denizle cevrili rakimi az bir sehirde -10,-12 kovalamaliyiz degerli arkadaslar. Ocağin altini kapatin onumuzde kalan 50 gunumuz varBen bu yazım tarzını anımsıyorum. İnşallah verdiğiniz tarih tam isabet olur ne diyeyim. Teşekkürler. (01-21-2020, 10:50 AM)Enginist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey hatırlatmama gerek yok biliyorum. Eğer yanlış anlaşılırsam şimdiden özür dilerim.Engin bey merhaba, Uzun vadede yanılmalarımızın nedeni aslında objektif bakmamaktan kaynaklı değil. Evet kabul ediyorum. Bazen kar sevdamıza yenik düşüp biraz abartabiliyoruz. Yanılgılarımızın nedeni geçmiş yıllarda ki olağan gidişin bu sene olağandışı işleyen üst atmosferdeki bazı parametrelerin sonucunda olduğunu bilmenizi isterim. Kar yağışının gerçekleşmesi için en başlıca etkenin soğuk olduğunu herkes biliyor. Ancak bu soğukta yerden fışkırmıyor. Soğukların alt seviyelere inebilmesi için üst seviyelerdeki (stratosferik girdabın) çok güçlü olmaması gerekiyor. Maalesef bu girdabın direnci bu sene kırılmadı. Evet ataklar aldık ve bu atakların hangi tarihlerde olabileceğini doğru tahmin ettik. Fakat bize daha fazlası lazımdı işte lazım gelen bu fazlalık saydığım etkenden ötürü gerçekleşmedi. Bu direncin neticesinde basınç kuşaklarının merkezlerinde kaymaya neden olduğuda bir gerçektir. Daha batıdan yükselmesi gereken AZOR YB Alanı daha doğudan ve baskıya maruz kalarak yükseliyor gibi örnekler verilebilir. Çok uzatmadan şunu söyleyeyim: Objektiflikten asla ödün vermeyeceğiz. Bazılarının söylediği gibi insanlara gaz vererek katılımı diri tutmak gibi bir derdimiz yok. Neyi görüyorsam objektif bakış açısıyla söyleyeceğimden zerre şüpheniz olmasın. (01-21-2020, 11:20 AM)snowözgür Adlı Kullanıcıdan Alıntı: serkan bey merhaba bende enginist isimli üyenin sorusuna tüm yürekten katılıyorum,serkan beyin ve diğer üstatların yaptığı tüm değerlendirmelere saygı duyuyorum benimde ricam ocak sonu ve şubat ayının ilk haftasıyla alakalı değerlendirmenizi içtenlikle duygusallığınızı katmadan bizleri bir şekilde aydınlatırsanız çok sevinicez saygı ve sevgimle şimdiden teşekkür ederim . Merhaba, Üstte yazdığım mesaj sizin içinde bir cevap niteliğindedir. Teşekkürler.
Beğenenler:
• Abdullahkara61, adakar, ahmetcengiz, Aslan536, bokers36, Burak1980, burakrpc, Captmehmet, Emirsiyahbeyaz, Emreitsa,
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 31 Ziyaretçi |