Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Karadenizde cılız oluşumlar başladı güçleri karaya kadar yeter mi takip
  Beğenenler:
  • Erol Bıldırcın

serkan bey merhaba bende enginist isimli üyenin sorusuna tüm yürekten katılıyorum,serkan beyin ve diğer üstatların yaptığı tüm değerlendirmelere saygı duyuyorum benimde ricam ocak sonu ve şubat ayının ilk haftasıyla alakalı değerlendirmenizi içtenlikle duygusallığınızı katmadan bizleri bir şekilde aydınlatırsanız çok sevinicez saygı ve sevgimle şimdiden teşekkür ederim .
  Beğenenler:
  • Enginist, Erol Bıldırcın, snowserkan

(Son Düzenleme: 01-21-2020, 11:21 AM, Düzenleyen: snowsnow.)

dün gece ve bu sabah 11 e kadar kar ikonu koymuştu telefondaki hava durumu susurluka. gerçi %40 %50 di saatlik hava durumunda. bırakın kar ı yağmur bile düşmedi. kar yine 400 rakımın üstündeki köylerde kaldı malesef

Şuan levent tarafında ince ince kar yağıyor şükür bunu gördük sonunda

(Son Düzenleme: 01-21-2020, 11:58 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

(01-21-2020, 10:30 AM)hakana Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İstanbul zor bir sehir uzerimizde -8  var ama yer seviyesi 3-4 derece altina inmiyor neden?  Bu sekilde kar beklemek hata olur. İstanbul  gibi 3 tarafi denizle cevrili rakimi az bir sehirde -10,-12 kovalamaliyiz degerli arkadaslar. Ocağin altini kapatin onumuzde kalan 50 gunumuz var

Şubat ilk haftaya bakin Wink
Ben bu yazım tarzını anımsıyorum. 
İnşallah verdiğiniz tarih tam isabet olur ne diyeyim. 
Teşekkürler. 
(01-21-2020, 10:50 AM)Enginist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey hatırlatmama gerek yok biliyorum. Eğer yanlış anlaşılırsam şimdiden özür dilerim.

Bugün yapmayı planladığınız açıklamanın duygusallıktan ziyade hakikatleri içermesini isterim.

Bizler ne kadar üzülecek olsak da eğer olumsuza evrilen bir durum varsa çekinmeden paylaşın lütfen.

Burada bir aile gibi olduk ve bizleri üzmemek için en küçük bir umut bile olsa müjdeli haberler vermek istiyorsunuz anlıyorum.

Ama malumunuz Takdiri İlahi neyse o olur.

Sizin emekleriniz her zaman saygıyı hak ediyor.

Burada ben dahil birçok insana meteorolojiye, hava olaylarına ve atmosfere karşı merak ve ilgi uyandırdınız ve hatta bazılarımız bu sayede bir hobi sahibi bile oldu.

Yapacağınız açıklamayı, dediğim gibi, içinde olumsuzluklar bile olsa heyecan ve merakla bekliyoruz.

Saygılarımla
Engin bey merhaba, 
Uzun vadede yanılmalarımızın nedeni aslında objektif bakmamaktan kaynaklı değil. 
Evet kabul ediyorum. Bazen kar sevdamıza yenik düşüp biraz abartabiliyoruz. 

Yanılgılarımızın nedeni geçmiş yıllarda ki olağan gidişin bu sene olağandışı işleyen üst atmosferdeki bazı parametrelerin sonucunda olduğunu bilmenizi isterim. 

Kar yağışının gerçekleşmesi için en başlıca etkenin soğuk olduğunu herkes biliyor. 
Ancak bu soğukta yerden fışkırmıyor. Soğukların alt seviyelere inebilmesi için üst seviyelerdeki (stratosferik girdabın) çok güçlü olmaması gerekiyor. 

Maalesef bu girdabın direnci bu sene kırılmadı. Evet ataklar aldık ve bu atakların hangi tarihlerde olabileceğini doğru tahmin ettik. Fakat bize daha fazlası lazımdı işte lazım gelen bu fazlalık saydığım etkenden ötürü gerçekleşmedi. 

Bu direncin neticesinde basınç kuşaklarının merkezlerinde kaymaya neden olduğuda bir gerçektir. 

Daha batıdan yükselmesi gereken AZOR YB Alanı daha doğudan ve baskıya maruz kalarak yükseliyor gibi örnekler verilebilir. 

Çok uzatmadan şunu söyleyeyim: Objektiflikten asla ödün vermeyeceğiz. 
Bazılarının söylediği gibi insanlara gaz vererek katılımı diri tutmak gibi bir derdimiz yok. 

Neyi görüyorsam objektif bakış açısıyla söyleyeceğimden zerre şüpheniz olmasın.  thumbsup

(01-21-2020, 11:20 AM)snowözgür Adlı Kullanıcıdan Alıntı: serkan bey merhaba bende enginist isimli üyenin sorusuna tüm yürekten katılıyorum,serkan beyin ve diğer üstatların yaptığı tüm değerlendirmelere saygı duyuyorum benimde ricam ocak sonu ve şubat ayının ilk haftasıyla alakalı değerlendirmenizi içtenlikle duygusallığınızı katmadan bizleri bir şekilde aydınlatırsanız çok sevinicez saygı ve sevgimle şimdiden teşekkür ederim .

Merhaba, 
Üstte yazdığım mesaj sizin içinde bir cevap niteliğindedir. 

Teşekkürler.

Şuan dewpoint 1,4 ve radarda nokta nokta yağışlar gözüküyor
  Beğenenler:
  • Deliismet

resim

İstanbul radarı saat 10.00 da takılmış arızalı

resim

Bursa radarından bakabilirsiniz kütleler geliyor bakalım yagıs olacakmı

ben kartaldayım e5 ustunde hafıf bır yağmur var

Gebzede şu an sıcaklık 1.4 derece dewpoint 0.5

Konuyu Okuyanlar:
31 Ziyaretçi