Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

abi 3 ocak 2016 da samsun alaçam ilçesinde 107 cm kar yapmıştı hepsi dek..alaçam ilçesi sahil ilçesi hemde

(12-22-2018, 01:16 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: stratosferde bu denli ısınma ve peşinden bölünme sonra tekrar ısınma ve yer değiştirme vakası benn ömrüm hayatımda inanın görmedim.

benzer hareketler gördüm ancak bu çok çok farklı ve kuvvetli.

Modeller bunun alt seviyelere yansımasını nasıl çözecek çok merak ediyorum.

Soğuk çekirdeğin üzerimize itilirken alt seviyelerde YB Alanınında bize doğru genişlemesi fazlaca abartılı.

Daha batılı olması gerekiyor.

İlginç ve daha önce yaşanmamış bir hareket modellerde nasıl denklemlendiriliyor.

Serkan hocam çok cahilce soruyorum lutfen kusura bakmayın .. bu tam olarak ne manaya geliyor? Bizim alacağimız kar yağışı, miktar, cm vs.. bakımından???
  Beğenenler:
  • snowserkan

Serkan bey sabah güncelemesine az kaldı uyumaya gerek yok bence Big Grin
  Beğenenler:
  • Alp 1903, Burak1980, oguzsoydan, snowserkan, ThunderSnow

(Son Düzenleme: 12-22-2018, 03:50 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

Alıntı:Serkan hocam çok cahilce soruyorum lutfen kusura bakmayın .. bu tam olarak ne manaya geliyor? Bizim alacağimız kar yağışı, miktar, cm vs.. bakımından???

Estağfurullah,

Üst atmosferde meydana gelen ısınma, bölünme veya yer değiştirme hadiseleri daha alt seviyelere extrem soğuklar ve kar yağışlarını getiriyor.
Bu hadiselerin yaşandığı yer ve zamana göre uzun süreli soğuklar ve peş peşe ataklar gerçekleşiyor.

Olayı ilginç kılan yönü genel manada  bunlar.

Herkese iyi geceler..

(12-22-2018, 03:42 AM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey sabah güncelemesine az kaldı uyumaya gerek yok bence Big Grin

Biraz hastayım , yoksa beklerdik sabahı Smile
  Beğenenler:
  • adakar, ersel candan

Geçmiş olsun iyi geceler

Serkan Abicim üstadımızsın. tek kelimeyle bu kadar ya. Bünyamin Bey acaba söylediklerinin hesabını nasıl verecek? Manitaya mesaj atmıyorum uyuyorum diyip gelip mesajları okuyorum. Kar sevdası herşeyden üstün be abicim. O güzel haberi verdin ya daha ne olsun Bayramdır bayram. bu arada 12 Ocak denmiş. Rekor falan diyince ben bi 1m falan bekliyorum Şişli de o zaman?
  Beğenenler:
  • Captmehmet

(Son Düzenleme: 12-22-2018, 05:05 AM, Düzenleyen: suleymando.)

Bu arada 3-4 Ocak için şimdiden %40-50 verilmiş [quote="AZOR" pid='9946' dateline='1545436240']
Gfs diyagramı
resim
[/quote]
Bu demek oluyor ki kar gelooooooo @TARANTULA ?

(12-22-2018, 03:49 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(12-22-2018, 03:42 AM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey sabah güncelemesine az kaldı uyumaya gerek yok bence Big Grin

Biraz hastayım , yoksa beklerdik sabahı Smile

Geçmis olsun serkan bey bugun guzel haberlerinizi bekliyoruz

Meteorolojik ALARM!!! Yurdumuz salı gününden itibaren günlerce sürecek soğuk ve karlı havaların etkisine girecek gibi bu yüzden bu uzun periyotta görülecek olan ara ara yoğun kar yağışları buzlanmadan ötürü meydana gelecek olan olumsuzluklara karşı şimdiden dikkatli ve tedbirli olmanızda fayda var epeydir yazsam mı yazmasam mı diye bekledim ama günlerdir bu tablo değişmedi ben de uyarımı yapmak istedim. Yakında haber bültenlerinde sadece kar ve soğuk olacak. Umarım bu şekilde gelmez yoksa işin şakası yok. İstanbul'da hayat çok olumsuz etkilenebilir. Değişim olursa tekrardan yazarım şimdilik bu kadar.
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, Captmehmet, Enginist, Gulusu, hakancitak, Özgür, Talut

Konuyu Okuyanlar:
23 Ziyaretçi