Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

İskandinavya Fransa hatta ingiltere yanarken biz hep soğuk taraftayız  bu enaz 15 gün devam ediyor ve sistemler birbirini kovalıyor O SENE BU SENE thumbsup
resim
  Beğenenler:
  • adakar, KardanadamEmin, Primavera, ThunderSnow

(12-21-2018, 11:54 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(12-21-2018, 11:12 PM)Babazilla Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Herkese selamlar değerli kar severler sessiz sessizde olsa yıllardır forum takip ederim kar tahminleriyle alakalı son üç senedir ki kadar tutarsız modeller ve veriler görmedim ve bu insanın siniri çok kötü bozuyor özellikle geçen kış hepimiz perişan olduk umut ederim ki zincirleri Allah ın izniyle kıracağız ve güzel bir kışın bizi beklediğine inanıyorum.

Serkan abi sana daha önce  Avrupa yakası ve Trakya kar konusunda neden şanssız diye sormuştum (bu ihtimalin değişeceğini ve bazen Avrupa bazen Anadolu yakasının şanslı olabileceği biliyorum)  geçtiğimiz kışlarda bu böyle idi ve Avrupa az yağış alırken Trakya nerede ise hiç kar yağışı alamadı abi bu soruyu şimdi şöyle sormak istiyorum İstanbul neden eskisi gibi kar alamıyor abi muhakkak bir açıklaması vardı 2004 ten bu yana bir iki sene haricinde sistem alamadık kışın başındayız biliyorum ama bu senenin de geçen sene gibi olmasından korkuyorum baksana abi -8 arar oldu gözler kafayı yedik  anlamayan

Kardeşim merhaba,

Sorunu daha yeni gördüm.

Bu soruya içi dolu ve istatiksel verilerle cevap vermek daha yerinde olacaktır.
Sorduğun bu soru aklımda ve en kısa sürede bir cevap yazacağım söz. thumbsup
Belkide bununla ilgili bir konu dahi açabilirim.

Teşekkür ederim merakla bekliyorum abi

(12-22-2018, 12:36 AM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İskandinavya Fransa hatta ingiltere yanarken biz hep soğuk taraftayız  bu enaz 15 gün devam ediyor ve sistemler birbirini kovalıyor O SENE BU SENE thumbsup
resim

Yanlız Azorun atak üzerine atak yapması ve her seferinde ülkemize sistem üzerine sistem indirmesi. thumbsup  Farkettiysen güncelleminin son anındada tekrar yukarı pick yapıyor demek istiyorki devamı gelecek!
  Beğenenler:
  • AZOR

EPS MODELİ ATEŞ ETMEYE DEVAM EDİYOR ates
resim
  Beğenenler:
  • adakar, Ömer18, Poyraz, Primavera, ThunderSnow

(12-22-2018, 12:41 AM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: EPS MODELİ ATEŞ ETMEYE DEVAM EDİYOR ates
resim

Minimum -8.8°C ve orası da İstanbul. Allahım daha iyisi olamazdı. Teşekkürler AZORcum
  Beğenenler:
  • AZOR

(Son Düzenleme: 12-22-2018, 12:55 AM, Düzenleyen: AZOR.)

GFS GECE GÜNCELLEMESİ 
Biraz daha batılı gelmiyormu
resim

(12-22-2018, 12:53 AM)suleymando Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(12-22-2018, 12:41 AM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: EPS MODELİ ATEŞ ETMEYE DEVAM EDİYOR :@
resim

Minimum -8.8°C ve orası da İstanbul. Allahım daha iyisi olamazdı. Teşekkürler AZORcum

850 hpa de değilmi  -8.8 bence az beni -12 yada -16 aşağısı kesmez hatta mümkünse - 20 olsa keşke siklonlu ve dekli

Tepeden bir şeyler iniyor
resim
  Beğenenler:
  • adakar

stratosferde bu denli ısınma ve peşinden bölünme sonra tekrar ısınma ve yer değiştirme vakası benn ömrüm hayatımda inanın görmedim.

benzer hareketler gördüm ancak bu çok çok farklı ve kuvvetli.

Modeller bunun alt seviyelere yansımasını nasıl çözecek çok merak ediyorum.

Soğuk çekirdeğin üzerimize itilirken alt seviyelerde YB Alanınında bize doğru genişlemesi fazlaca abartılı.

Daha batılı olması gerekiyor.

İlginç ve daha önce yaşanmamış bir hareket modellerde nasıl denklemlendiriliyor.

GFS GECE GÜNCELLEMESİ 
resim
  Beğenenler:
  • adakar, snow41, snowserkan

Konuyu Okuyanlar:
efe90, 16 Ziyaretçi