| |
(12-19-2018, 02:08 PM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey modeller bozma eğlimine girdi ecmwf italyaya gfs avrasyaya yolladı birden ne bu kadar etkiliyor, aralığı karsız kapatma durumu olabili mi? insan ürkmüyor değil ters birşey olacak diye, sizden onay alma ihtiyacı hissediyoruz. Ersel bey merhaba, Serkan abiye sormuşsunuz fakat kendisi olmadığı için ben size açıklamaya çalışıyım, Modellerin bu kadar istikrarsız çıktılar vermesinin büyük nedeni aşırı güçlenen Kutbi Girdap, İstikrarlı modeller gördüğümüzde daha çok yüksek basınç alanları görüyoruz, Fakat Kutbi Girdap şu zamanda aşırı güçlenip geniş alana yayıldığı için modellerinde istikrarsız çıktılar sunmasına sebep oluyor, ay sonu sisteminde şuan hiçbir sıkıntı görünmüyor.
Yok arkadaş ister istemez tedirgin oluyorum.
Tamam Serkan beyin bilgisi ve deneyimine güvenimiz tam ama daha önce yaşadığımız hüsranlar geliyor aklıma elimde değil. Bazen bu işleri takip etmeyi bırakıp, eskisi gibi, bir sabah uyandığımda ortalığın bembeyaz olduğunu görmeyi mi beklesem diyorum kendi kendime. Tahminler, modeller, diyagramlar, AO NAO'lar, basınç merkezleri, atmosfer tabakaları, rüzgar yönleri, deniz suyu sıcaklıkları vs nedir bilmezdim ama o bembeyaz sabaha uyanmak var ya..İşte o mutluluğun tarifi yok. Çok özledim çook.. Rabbim hepimizi hayırlısı ile kavuştursun inşallah.
Arkadaslar sakin kalmak cok onemli bir sey. Ne "oley kar kis kiyamet geliyor yasasin" moduna girin ne de "bu sene de kayip verdi sistemi italyaya gitti bitti kis" moduna girin. Gayet guzel bir kis yasiyoruz su anda. Aralik 2 haftada 2 kez en azinda havada gorebilecegimiz sistem yasadik. Su an onlardan birini de yasiyoruz. Aralik gibi aralik ayi yasiyoruz su anda. Ocak icin herkes umutlu. Kis daha yeni basladi ve gercekten kis gibi basladi ve devam ediyor.
Modeller bi bozucak bir verecek lutfen panige kapilmayin. Pazartesi gunu modeller artik ayni fikirde olmaya basliyacaktir. Hatta pazartesiye bile kalmaz yani. |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 3uZgibi, Ftherdem, 79 Ziyaretçi |