Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(Son Düzenleme: 12-16-2018, 10:48 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

Arkadaşlar Gfs Paralel modelinide takip edin.
Çünkü Ocak ayından itibaren operasyonel olarak ona bakacağız.

Şu anda bakmakta olduğumuz Gfs Ana senaryo hayatına control çıktısı olarak devam edecek.

(12-16-2018, 10:30 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(12-16-2018, 09:57 PM)samet1929 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bence biraz daha beklemekte fayda var. Sistem giris tarihini hala kestiremiyor gfs. 190 li saatlere girdikten sonra daha ney seyler konusabiliriz.

Sametciğim beklemek uzun vadede bazı tüyoları kapabilmek adına elbette önemli ve faydalı.

Ama biliyorsun Uzun vade tahmini yapıyoruz yada yapmaya çalışıyoruz diyeyim  eye

Bu işin doğasında bu var tahminini bazı argümanlara dayandırır ve olacakları beklersin.

Gelmesini tahmin ettiğimiz Sistemimin adını BEYAZ BALİNA koyduk. nasıl güzel isim değil mi.  Smile

Su son guncellemelerde benim biraz kafam karıştı o yüzden. Cok oynadi giris tarihi ile ama ao nao indeksine gore yorum yapilirsa 26-27 aralik gibi  giris yapabilir.
  Beğenenler:
  • snowserkan

(Son Düzenleme: 12-16-2018, 11:38 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(12-16-2018, 11:16 PM)samet1929 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(12-16-2018, 10:30 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sametciğim beklemek uzun vadede bazı tüyoları kapabilmek adına elbette önemli ve faydalı.

Ama biliyorsun Uzun vade tahmini yapıyoruz yada yapmaya çalışıyoruz diyeyim  eye

Bu işin doğasında bu var tahminini bazı argümanlara dayandırır ve olacakları beklersin.

Gelmesini tahmin ettiğimiz Sistemimin adını BEYAZ BALİNA koyduk. nasıl güzel isim değil mi.  Smile

Su son guncellemelerde benim biraz kafam karıştı o yüzden. Cok oynadi giris tarihi ile ama ao nao indeksine gore yorum yapilirsa 26-27 aralik gibi  giris yapabilir.

AO NAO verileri o tarihlerde nötr olacak gibiler.
Herhangi bir iniş-çıkış göremediğimiz için şu an bize net sinyal vermiyorlar.

Ancak benim düşünceme göre engelleme olacağının sinyali bu nötr pozisyonu.

resim

AO Salınımı negatif değerlere inecek bunu modellerden de anlıyoruz fakat sonrasında pozitif değer almadan kararlı bir şekilde nötr olarak yoluna devam ediyor.

Soğuk salınım engelleniyor bir yerlerde, hareket kabiliyeti duruyor gibi de anlayabilirsin.

AO-NAO Görsel verisindeki 0 çizgisi bulunduğumuz konumu temsil ediyor.

AO Negatife inerse batımız veya güneyimize, Pozitif değer alırsa doğumuz veya kuzeyimize soğuk akışı oluyor genelde.

Tabloyu baş aşağı çevir ve 0 çizgisinde bulunduğunu düşün. Smile

resim

Beyaz Balina.

Aklıma yazar Herman Melville'in Moby Dick adlı romanı geldi.

Çocuk klasikleri arasındadır. Ben de birkaç kez okumuştum. Hatta sinemaya da uyarlandı.

Bu adı beğendim doğrusu.

Bu sefer de biz klasikler arasına girecek bir macera yaşayalım şu balina ile Smile
  Beğenenler:
  • Burak1980, KardanadamEmin, samet1929, snow41, snowserkan

Gfse göre balina doğu anadolu azerbaycan tarafına kaçmış var mı böyle bir durum Serkan abi

(12-16-2018, 11:43 PM)sevimlican1903 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Gfse göre balina doğu anadolu azerbaycan tarafına kaçmış var mı böyle bir durum Serkan abi

Güncellemelere bakmadım. 
Bu güncellemede kafkaslara kaçar bir dahaki güncellemede balkanlara. 

Modellerin tabiatına has bir durum ve öylede olmalı. 
Vade uzun ve böyle çıktıları çokça göreceğiz. 

Önemli olan süre daraldığında sundukları çıktılar dır.
  Beğenenler:
  • hakancitak, mehmet karsever, snow41

(12-16-2018, 11:36 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(12-16-2018, 11:16 PM)samet1929 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(12-16-2018, 10:30 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sametciğim beklemek uzun vadede bazı tüyoları kapabilmek adına elbette önemli ve faydalı.

AO NAO verileri o tarihlerde nötr olacak gibiler.
Herhangi bir iniş-çıkış göremediğimiz için şu an bize net sinyal vermiyorlar.

Ancak benim düşünceme göre engelleme olacağının sinyali bu nötr pozisyonu.

resim

AO Salınımı negatif değerlere inecek bunu modellerden de anlıyoruz fakat sonrasında pozitif değer almadan kararlı bir şekilde nötr olarak yoluna devam ediyor.

Soğuk salınım engelleniyor bir yerlerde, hareket kabiliyeti duruyor gibi de anlayabilirsin.

AO-NAO Görsel verisindeki 0 çizgisi bulunduğumuz konumu temsil ediyor.

AO Negatife inerse batımız veya güneyimize, Pozitif değer alırsa doğumuz veya kuzeyimize soğuk akışı oluyor genelde.

Tabloyu baş aşağı çevir ve 0 çizgisinde bulunduğunu düşün. Smile

resim

Yani ao nun pozitif değerde oldugunda da salınım alabiliyoruz. Negatif olursa o zaman polar vorteks dedigimiz o kutbi girdap guney enlemlere iner. Şimdi bizim icin negatif ao pozitif nao olmasi bir salınım icin daha uygun degil mi ?

Sormak istedigim bir baska sey de indexte tarihi nasil belirliyoruz ? Orda cunku sadece ayin basini ve ortasini gosteriyor onun disinda bir tarih yok.
  Beğenenler:
  • ersel candan, snowserkan

(12-16-2018, 11:56 PM)samet1929 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yani ao nun pozitif değerde oldugunda da salınım alabiliyoruz. Negatif olursa o zaman polar vorteks dedigimiz o kutbi girdap guney enlemlere iner. Şimdi bizim icin negatif ao pozitif nao olmasi bir salınım icin daha uygun degil mi ?

Sormak istedigim bir baska sey de indexte tarihi nasil belirliyoruz ? Orda cunku sadece ayin basini ve ortasini gosteriyor onun disinda bir tarih yok.

AO tek başına negatif olursa soğuk hava güneye iniyor demektir.
bu durumda batı veya orta avrupa'ya inen soğukların doğusunda kalacağımız için nispeten ılık ve yağışlı havalar alabiliriz.
AO Salınımı kuvvetli negatif olduğunda AZOR bazen doğuya doğru genişler pide olur.
o zamanda durgun ve yağışsız bir periyot olacaktır.

AO güneye indiğinde AZOR YB Alanı baskı göreceği için NAO İndex değeride genellikle negatif olur.
AO ve NAO indeksi İzlanda siklonu ve AZOR Antisiklonunun kuzey atlantikteki birbirine olan dengesidir.

AO pozitif yani kuzey atlantik üzerinden güneye inmiyor ise NAO İndeks değeride pozitif yani AZOR YB Alanı aktif ve kuzey enlemlere çıkıyor ise bize bu hareketlerin yansıması kuzey veya doğu cihetinden olacaktır.

NAO Pozitif ise , AO yada kutup girdabı  kuzeyden doğuya hareket gösterecektir.
AZOR'un uygun pozisyon alması durumunda soğuklar üzerimize akacaktır.

çok fazla varyasyon var kafan karışabilir.

tarih olayı ise basit.

10 nokta aralığı var ayın başı ve ortası için.
yani her nokta + 1,5 gün. thumbsup

(12-17-2018, 12:18 AM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(12-16-2018, 11:56 PM)samet1929 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yani ao nun pozitif değerde oldugunda da salınım alabiliyoruz. Negatif olursa o zaman polar vorteks dedigimiz o kutbi girdap guney enlemlere iner. Şimdi bizim icin negatif ao pozitif nao olmasi bir salınım icin daha uygun degil mi ?

AO tek başına negatif olursa soğuk hava güneye iniyor demektir.
bu durumda batı veya orta avrupa'ya inen soğukların doğusunda kalacağımız için nispeten ılık ve yağışlı havalar alabiliriz.
AO Salınımı kuvvetli negatif olduğunda AZOR bazen doğuya doğru genişler pide olur.
o zamanda durgun ve yağışsız bir periyot olacaktır.

AO güneye indiğinde AZOR YB Alanı baskı göreceği için NAO İndex değeride genellikle negatif olur.
AO ve NAO indeksi İzlanda siklonu ve AZOR Antisiklonunun kuzey atlantikteki birbirine olan dengesidir.

AO pozitif yani kuzey atlantik üzerinden güneye inmiyor ise NAO İndeks değeride pozitif yani AZOR YB Alanı aktif ve kuzey enlemlere çıkıyor ise bize bu hareketlerin yansıması kuzey veya doğu cihetinden olacaktır.

NAO Pozitif ise , AO yada kutup girdabı  kuzeyden doğuya hareket gösterecektir.
AZOR'un uygun pozisyon alması durumunda soğuklar üzerimize akacaktır.

çok fazla varyasyon var kafan karışabilir.

tarih olayı ise basit.

10 nokta aralığı var ayın başı ve ortası için.
yani her nokta + 1,5 gün. thumbsup

Anladim teşekkür ederim Serkan abi. Ama ao negatifken sadece bati ve orta avrupa mi faydalanabiliyor asil soguktan ? Sonucta bizim kuzeyimizde de duruyor. Hem ao nun negatif hem de nao nun pozitif oldugu durumda azorun bize uygun bir konumu ile soguklar tam bize inebilir diye dusunuyorum.
  Beğenenler:
  • ersel candan, snowserkan

Yazmış olduklarım genel manada böyle sonuçlanır.
Önemli olan basınç dizilimlerinin şekli ve bize olan konumu.

AO - NAO pozisyonlarını ve bize olan sonuçlarını bir kalıba sokmayı ben sevmiyorum.

Pozisyonları ve etkilerini yorumlarken mevcut pattern dikkate alınmalı.
AO-NAO'nun pozitif veya negatif olması her zaman aynı etkiyle sonuçlanmıyor çünkü.
  Beğenenler:
  • ersel candan, mehmet karsever, samet1929

Konuyu Okuyanlar:
37 Ziyaretçi