| |
Serkan abicim Bursa Mustafakemelpasa Karacabey buralara yakın bir zamanda kar gözüküyor mu?
Katılıyorum 18-19 için 500hpa değerleride yüksek soğuk salınım ve yağış olacaktır kar zor.
Polar vorteks bolunurse amerikaya yarar diyorlar biz sicak tarafta kalirmisiz boyle bir risks varmis efsane semihin ongorusu
(12-14-2018, 10:43 AM)Parkinozkn Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Polar vorteks bolunurse amerikaya yarar diyorlar biz sicak tarafta kalirmisiz boyle bir risks varmis efsane semihin ongorusu Vorteks bölünmüyor. Aşırı ani ısınma meydana geliyor stratosfer alt seviyelerinde. Bölünmüş dahi olsa nerede bölündüğü ve hareketin nereye olduğu önemli. Hafta sonunuda görelim.
Burada meydana gelen ısınma Vorteksi bölebilirdi ama bölmüyor.
Vorteks bölünmeye zorlanıyor,uzatılıyor ancak bu işlem gerçekleşmiyor. Hapsolan soğuk boşalıyor. Nereye boşalıyor bu soğuk biz göremiyoruz? Isınan bölge var ya işte oraya kaçıyor soğuklar. Eee soğuklar oraya kanalize oluyorsa o bölge neden ısınmaya devam ediyor.? Çünkü şu anda baktığımız görsel 30 km yukarıyı temsil ediyor. Isınan bölgede alt seviyelere zorlama vardır. Soğuk transferi vorteksten gerçekleşecek. Şu görüntü ile Modelin alt seviyeler için tahmin ettiği görüntü Antalya ile Erzurum kadar ters birbirine. Değişecek. Eğer stratosferdeki görüntü bize bunu sunuyorsa, sunacaksa değişecek. Dğişmek zorunda. 2x2'nin 3 ettiğini hiç görmedim duymadım çünkü.
Beğenenler:
• adakar, AZOR, Babazilla, Captmehmet, |
| Konuyu Okuyanlar: |
| bulcelik, 28 Ziyaretçi |