Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

(Son Düzenleme: 12-05-2018, 03:20 PM, Düzenleyen: snowserkan.)

(12-05-2018, 01:40 PM)Snowevren Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Snowserkan abi Modellerde taa Izlanda bölgesinde hatta en kuzey kesimlere kadar olan kısımda ,500 hpa da -42 nin altına düşen model görmedim.Bu 1987 yılındaki martta -45 derecelik bulut marmaraya oturdu yazısı varya gazetelerde.Kuzey bile bu seviyeye gelemezken marmara bunu o tarihte nasıl gördü abi.Takdiri ilahi bi mucize miydi o abi,tesadüfen miydi,yada daha mevsiminde mi değiliz.

Hava nasıl bir hareket sergilediğinde soğuyordu?

Hava yükseldiğinde soğuyordu değil mi.

O tarihin daha öncesine gidersen Sibiryadan İskandinavya ya kadar uzanan bir Yüksek basınç alanı görürsün
ve o yükseğin hemen güneyinde derin bir AB Alanının engellenerek hareket alanının kısıtlandığı ve havanın devamlı surette neredeyse hareket edemeden olduğu yerde yükselme gösterdiğini de görürsün.

Eğer bir hava kütlesi hemde soğuk kara üzerinde yükseliyorsa extrem derece soğur.
hatta o kadar yükselmişki 500 hpa seviyesininde üzerine çıkarak üst seviye yada yukarı seviye alçağına dönüşmüş.

Sonra kuzeyde genişleyen yükseğin bu soğuğu güneye taşıması olayı gerçekleşmiş.

Bu tür desenlerin oluşması için biraz erken.
Sibiryadan Avrupa'ya doğru yayılan bir kar örtüsü lazım ve bunun üzerinde kuvvetlenen alçalıcı bir hareket.

Tesadüfmüydü? derken.

Kainatta hiç bir şey tesadüf değildir.
Var olan herşey bir sistem üzerinde denge ve dengesizlikleri oluşturur

Habertürk canlı yayında adil tek beyfendinin açıklamalarını izledim şimdi;
Yoğun tepkilerden olsa gerek, ilk açıklamalarına göre biraz farklı açıklamaları oldu.
Geçmiş yıllardan bu yana ortalama sıcaklıkların arttığını belirtmiş. Bunu sera gazlarıyla ilişkilendirmiş. Atmosferde bu gazlardan kaynaklı yüksek miktarda enerji olduğu ve bununda ülkemize yansıması hortum, yıldırım vs.. olduğunu belirtmiş.
Ayrıca ortamala sıcaklık artışlarıda bunlara etken olduğunu belirtmiş.
Kışın tabiki bu durumların olması istanbula kar yağmayacağı anlamına gelmiyor. Önceden 5 yağıyorsa şimdi 2 yağacak. Ortalama kış sıcaklığı 9 dereceyse 11 derece olacak. Ortalama sıcaklık artışı demek kışın tshirt le dolaşacağız anlamına gelmiyor diye belirtmiş.
Ocak şubat grafikleri paylaştı. Sıcaklıklar ortalamalar üzerinde.
Aralık ayı içerisinde kar yağışı bekliyormuş.

Netice olarak ben açıklamalara kısmen katılıyorum kısmen katılmıyorum.
Ben sera gazları durumuna takıldım. Bununla ilgili verileri inceleyeceğim.
Bilgilerinize.

(12-05-2018, 02:30 PM)sinan kamcı Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 1987 kışı yaşayanlardan bırıyım  bıraz anlatayım   o sene şubat ayında  20   hatta 24 derecelere varan sıcaklar olmuşdu ıst da  genclığın verdığı enerjı galıba  kısa tışort gıydığımı hatırlıyorum  hatta  hıc kımse öyle bırşey beklemıyordu bazılarına göre  kış bıtmış bundan sonra kar yağmaz dıyorlardı   marmara bolgesınıne  heryıl olduğu gıbı  mart başında  soğuk sıstem gelır  o senede geldı  mart 3  salı günü  fırtınayla beraber  ılkonce yağmur sonra  kar başladı  ve devam ettı O zamanlar trt de ALI ERSIN  YADA ESINMI  BÖYLE ISIMDE HAVA DURUMU SUNAN  KIŞI  YE SORUYORLARDI   BU KADAR KAR NE ZAMAN   ERIYECEK DIYE  BIR LODOS ESER HEPSINI ALIR GIDER DEDIĞINI HATIRLIYORUM AMA HIC ÖYLE OLMADI  BENIM YAŞADIĞIM  ANADOLUHISARINDA NISAN  BAŞINDA  HALA YERLERDE BUZ VARDI YALNIZ UNUTMAYINKI  1985 ŞUBAT KIŞINDA DAHA COK KAR YAĞDI DAHA SOĞUK HAVALAR VARDI   ANNEM HEP DERDI  KIRAZLARIN ÜSTÜNE KAR YAĞDIĞINI BILIYORUM DERDI  AMA HANGI YIL OLDUĞUNU  SORAMADIM  NIYE SORMADIM BILMIYORUM   KISACA BIZLERIN  EVIMIZDE KIZAKLARIMIZ VARDI   IST KAR YAĞDIĞI ICIN  GÖZÜMÜZ GIBI SAKLARDIK    BU SENEDE  ESKI KIŞLAR GIBI BAŞLADI  DAHA ARALIK AYINDAYIZ   TAM MEVSIM OTURMADI    BIRAZ BEKLEYIN GÜZEL ŞEYLER OLACAK

Kiraza kar yağdığını anneannem de söylerdi. 1960lar olabilir. Kiraz çok erken, kar da çok geç yağdı herhalde. Kiraz da daha kızarmamıştır muhtemelen.
Ama günümüzde olsa herhalde dünyanın sonunu getirirler.
  Beğenenler:
  • AZOR, Nil.Trabzon, sinan kamcı, Xooner

(12-05-2018, 03:50 PM)Dolunay Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Habertürk canlı yayında adil tek beyfendinin açıklamalarını izledim şimdi;
Yoğun tepkilerden olsa gerek, ilk açıklamalarına göre biraz farklı açıklamaları oldu.
Geçmiş yıllardan bu yana ortalama sıcaklıkların arttığını belirtmiş. Bunu sera gazlarıyla ilişkilendirmiş. Atmosferde bu gazlardan kaynaklı yüksek miktarda enerji olduğu ve bununda ülkemize yansıması hortum, yıldırım vs.. olduğunu belirtmiş.
Ayrıca ortamala sıcaklık artışlarıda bunlara etken olduğunu belirtmiş.
Kışın tabiki bu durumların olması istanbula kar yağmayacağı anlamına gelmiyor. Önceden 5 yağıyorsa şimdi 2 yağacak. Ortalama kış sıcaklığı 9 dereceyse 11 derece olacak. Ortalama sıcaklık artışı demek kışın tshirt le dolaşacağız anlamına gelmiyor diye belirtmiş.
Ocak şubat grafikleri paylaştı. Sıcaklıklar ortalamalar üzerinde.
Aralık ayı içerisinde kar yağışı bekliyormuş.

Netice olarak ben açıklamalara kısmen katılıyorum kısmen katılmıyorum.
Ben sera gazları durumuna takıldım. Bununla ilgili verileri inceleyeceğim.
Bilgilerinize.

Sera gazı seviyesi geçtiğimiz yıllarda 400ppm'i (part per million)  ilk defa geçti. Son 400.000 yıldır böyle oranların yanına bile yaklaşmamış. Son buzul çağlarında 200ppm, aralarındaki sıcak dönemlerde 280ppm olarak gerçekleşmiş. Ancak 2 milyon yıl geriye gidersek günümüzdeki oranlara yükseldiği tahmin ediliyor. O zamanlar deniz seviyesi 60m daha yüksek, tropikal kuşak orta enlemlere kadar genişmiş. Varın siz düşünün başımıza gelecekleri.
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, sinan kamcı, snowserkan

eskı kışlar dönem dönem oluyor ıst da daha cok görmemız ıcın ıstanbulun enıyle boyunla fazla oynamamak gerekır ıstanbul enı 70 km boyuda 170 km fılan bu alana 25 mılyon ınsan yerleştırmeyı dşünüyorlar ağacların yerıne bına dıkılıyor dört mevsım yaşanan güzel bır ülkemız var bunun kıymetını bılmelıyızkı cocuklarımız ve sızler ıst cok yakışan kar yağışlaını görün ve görsünler eskıden ders kıtaplarımızda kar yağışının yararlarını güzelıklerını anlatırlardı ŞİMDI ISE 3 GÜNLÜK KAR YAĞDIMI ŞIKAYET EDIYOR INSANLAR BOYLE CINS INSANLAR VAR TOPLUMDA
  Beğenenler:
  • 3uZgibi, jacobsss, sahinok, snowserkan, ThunderSnow

ya arkadaşlar ben mi bişey kaçırdım  emin abi nerdedir?
  Beğenenler:
  • adakar, AZOR, KardanadamEmin, sahinok

12 Aralık kendini göstermeye başladı 
resim

(Son Düzenleme: 12-05-2018, 06:31 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

2 hafta içerisinde ani stratosfer ısınması ile birlikte kuzey kutbu üzerinde polar vorteks avrasyaya kayacak.bir çok veri bunu doğrular nitelikte.2004 ve 2006 vari sistem kaçınılmaz.aralığın 2. yarısını bekleyin.
resim

resim

(12-05-2018, 05:32 PM)cem5254 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ya arkadaşlar ben mi bişey kaçırdım  emin abi nerdedir?

Burdayım cem5254,  işyerimde yılsonu yoğunluğu mevcut olduğundan biraz uzak kalmak zorunda kalıyorum. eye Smile

Yine mi su bastı emin abi Big Grin Big Grin
SUDAN ADAM
  Beğenenler:
  • adakar, burakrpc, KardanadamEmin, snowserkan, ThunderSnow

Konuyu Okuyanlar:
3uZgibi, 78 Ziyaretçi