| |
Serkan bey günaydın,
15 aralıktan sonra modellerin durumu bana pek umut vermedi sizce kar için umutlu olmalı mıyız? sanki modeller güneyden kuzeye bir atak görüp soğuk havayı kuzeye ittririyor, aralığı bu şekilde kapatabilir miyiz? gerçi herşey şuan olması gerektiği gibi ama yinede inssan umut ediyor
Merhabalar dostlar epeydir forumu takip ediyorum. Yazılanları okuyorum doğal olarak modellere göre farklı yorumları görüyorum. Bir kere şunu rahatlıkla söyleyebilirim 11 12 aralık tarihlerinde ciddi bir soğuk sistem gelecek burası net. sistemin gücü için cuma akşamı %90 oranında kesin bir şey söyleyebiliriz. Ayın 10 unda orta akdenizden ılık hava geleceği de kesin gibi. Soğuk sistemin gücü şu anda 500 hpa da -28 -32 bandında olacak gibi 850 hpa da ise -6 -9 bandı arasında gelgit olabilir. İstanbul için yükseklerinde kky ve kar ihtimali hayli yüksek. Ancak bu tablo şu anki görünümünden farklı bir hale gelebilir. Gücü artacak gibi duruyor özellikle 500 hpa da diyagramlardaki iniş sevindirici. Modeller yarın geceden itibaren gelecek olan ve cts gününe kadar sürecek olan soğuk havanın ardından farklı bir yöne evrilebilir. Malum 7 8 aralık sistemi bile son anda ciddi anlamda evrildi ve ilk baştaki halinden çok farklı bir noktaya geldi. Uzun vadeli sinoptiklere baktığımda akdeniz balkanlar hattının hayli aktif olacağı bir süreç bizleri bekliyor olacak gibi. Şimdilik bu kadar modelleri izlemeye devam edin. Zira hergün değişeceğini ve cuma günü ise bambaşka şeyler konuşuyor olabileceğimizi de unutmayın derim.
Bu kış, Adil Tek denen şahsın ve onun gibi ılıkçıların haksız çıkmasını çok istiyorum.
İstanbula kar yağmaz deseniz tutma şansız zaten %80 zor olan karın geleceğini ve tarihini bilebilmektir, bunu yapmaya .. yemediği için atıp tutmak daha kolay geliyor amaç renyting kapmak
(12-05-2018, 10:21 AM)ersel candan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Serkan bey günaydın, Merhaba Ersel bey, Uzun vadeye tahmin yapmak riskli ve zor bir iştir. Modellere itibar en iyi niyetle 5 gündür. Hedef gösterdiğim tarih gerçekten çok uzun. 5 gün itibar edeceğimiz bir yapılar bütününe göre söylediğim tarihlere bakarak yorum yaptığımızda; benim yaptığım tahminin tam tersine yorum yapmak şu an çok mümkün görünüyor. Bu yüzden size hak veriyorum. Fakat büyük resmi modellerde görebilmek için biraz daha beklememiz gerekiyor. Sibirya üzerinden güneye çekilen soğukların Ukrayna-kırım hattından Ülkemize sokulacağını düşünüyorum. Şimdi neden böyle bir hareket beklediğimide yazardım ama süre çok uzun ve kafaları karıştırmak istemiyorum. Daha çok erken en azından 9-10 güne çekelim şu süreyi.
Teşşekürler Serkan bey inşallah aralık bitmeden havada da olsa kar görüp şu hastreti bir nebze gireririz.
Snowserkan abi Modellerde taa Izlanda bölgesinde hatta en kuzey kesimlere kadar olan kısımda ,500 hpa da -42 nin altına düşen model görmedim.Bu 1987 yılındaki martta -45 derecelik bulut marmaraya oturdu yazısı varya gazetelerde.Kuzey bile bu seviyeye gelemezken marmara bunu o tarihte nasıl gördü abi.Takdiri ilahi bi mucize miydi o abi,tesadüfen miydi,yada daha mevsiminde mi değiliz.
12 aralık sistemi bitti bitmedi derken takibe devam ediyorum ne yapacağı hiç belli değil şu an soğuklar Balkanlar'da kesiyor dün trakyaya kar verdi mesela bugün yağış bile vermeyecek nerdeyse ilginç bir sistem İzlanda biraz serbest bırakırsa sistemi en azından yağışı bol uzun soluklu sistem alacağız.
![]()
Modele göre konuşursak zaten kuzeyde bile soğuk yok iskandinavyada bile -8 ler geziyor istanbulda kıyılarda kar görmek için -12ler girmeli -8 ile başlayam salınım bize gelene kadar -4 olarak geliyor ki buda normal bir kış havasına dönüşüyor. Model daha çok değişir haftansonunu beklemek daha doğru olacaktır hem Serkan beyde düşüncelerini paylaşır. Modellerin 192i sonrasına çok takılmamak lazım
1987 kışı yaşayanlardan bırıyım bıraz anlatayım o sene şubat ayında 20 hatta 24 derecelere varan sıcaklar olmuşdu ıst da genclığın verdığı enerjı galıba kısa tışort gıydığımı hatırlıyorum hatta hıc kımse öyle bırşey beklemıyordu bazılarına göre kış bıtmış bundan sonra kar yağmaz dıyorlardı marmara bolgesınıne heryıl olduğu gıbı mart başında soğuk sıstem gelır o senede geldı mart 3 salı günü fırtınayla beraber ılkonce yağmur sonra kar başladı ve devam ettı O zamanlar trt de ALI ERSIN YADA ESINMI BÖYLE ISIMDE HAVA DURUMU SUNAN KIŞI YE SORUYORLARDI BU KADAR KAR NE ZAMAN ERIYECEK DIYE BIR LODOS ESER HEPSINI ALIR GIDER DEDIĞINI HATIRLIYORUM AMA HIC ÖYLE OLMADI BENIM YAŞADIĞIM ANADOLUHISARINDA NISAN BAŞINDA HALA YERLERDE BUZ VARDI YALNIZ UNUTMAYINKI 1985 ŞUBAT KIŞINDA DAHA COK KAR YAĞDI DAHA SOĞUK HAVALAR VARDI ANNEM HEP DERDI KIRAZLARIN ÜSTÜNE KAR YAĞDIĞINI BILIYORUM DERDI AMA HANGI YIL OLDUĞUNU SORAMADIM NIYE SORMADIM BILMIYORUM KISACA BIZLERIN EVIMIZDE KIZAKLARIMIZ VARDI IST KAR YAĞDIĞI ICIN GÖZÜMÜZ GIBI SAKLARDIK BU SENEDE ESKI KIŞLAR GIBI BAŞLADI DAHA ARALIK AYINDAYIZ TAM MEVSIM OTURMADI BIRAZ BEKLEYIN GÜZEL ŞEYLER OLACAK
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, AZOR, Burak1980, |
| Konuyu Okuyanlar: |
| efe90, snowserkan, 73 Ziyaretçi |