| |
Şu an en azından yağış açısından sıkıntı yok aralık 10 için
http://images.meteociel.fr/im/4440/tempresult_yns6.gif
İkisindede bize gelen bisey yok dostum maalesef..mavilikler etrafımız da dolaşıyor ama sınırdan geçemiyor henüz
serkan abi şu modellere desen olarak bakıyorum da bu işten anlamayan biri olarak şu aklıma takıldı özellikle akşam modelindeki desene bakınca
acaba sistemlerin bize inmemesinde karadeniz ve hazar denizinin etkisi var mı yani ne bileyim nemlilik yüzünden oluşan ablerden inmiyor diye düşündüm ?
8 10 aralıkta sürpriz olabilir pts salı netleşir eksi 5 eksi 7 bandında 500 de eksi 25 28 gibi bekliyorum ufak bir değişim çok şey değiştirebilir.
(11-30-2018, 10:50 PM)duman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: serkan abi şu modellere desen olarak bakıyorum da bu işten anlamayan biri olarak şu aklıma takıldı özellikle akşam modelindeki desene bakınca Soğukların güney enlemlere inememesinin nedeni polar vorteks (kutup girdabı) in güçlü oluşu ile alakalı. Ve şu anda güçlü olmasıda çok doğal. Aralık ayının ortaları gibi kısmi bölünmeler ve ani stratosferik ısınmalar gözllemleyeceğiz. İşte o zaman güneye ataklar başlayacak. Aşağıda kuzey kutbu üzerinde fırıldak gibi dönen soğuklar yerinden kıpırdamıyor olduğu yerde dönüp duruyorlar. Stratosferde ani ısınmalar ve vorteks'de bölünmeler olacak. Bunlara tepki olarak daha alt seviyelerde YB Alanları güçlenecek. Uygun bir konumlamada neler olur o zaman göreceğiz. ![]() İstanbul'da bir kaç gündür neredeyse aralıksız yağışlar gördük. Bu yağışları -10 ve altı bir sistemde alsaydık Bir çok yerde 1 metre'nin üzerinde kar örtüsü olurdu. Ama hiç sıkıntı yok, buna benzer sistemler çokça uğrayacak ülkemize O Zaman herkes görecek, biz ne demeye çalışmışız o zaman anlayacaklar. Daha başlamadık ama o günler çokta uzakta değil.
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, AZOR, duman, mehmet karsever, Primavera, Serko, Snowevren, volkan34tr, Xooner
(11-30-2018, 11:17 PM)тaяaηтυℓa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 8 10 aralıkta sürpriz olabilir pts salı netleşir eksi 5 eksi 7 bandında 500 de eksi 25 28 gibi bekliyorum ufak bir değişim çok şey değiştirebilir. Her şey mümkün, Ancak sınırda ve hızlı dalgalı kur dönemindeyiz. Yine bu sisteme benzer bir atak olabilir. ![]() Önce şu MJO denen zamazingo hint okyanusunu bir geçsin orada karnını bir doyursun.Bu süreç Aralığın 15'ini 20'sini bulabilir. Gelecek olan sistemde öyle nazlı falan olmayacak. Geldi mi en az 20-30 cm bırakacak.
Serkan hocam gecen seneye göre iyi bu sene yağış bile var.kasımda kar kovalamakta ayarı bir heycan bu sene
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| 31 Ziyaretçi |