Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

evet ustadim burasi akli basinda ukalalik yapmayan harala gurele konusmayanlarin toplandığı cok guzel bir forum olmus size malum sitede siz forum acin orada toplanalim dedigim icin beni banlamislardi hatirlarsaniz amam diyeyim sakin burayi kapatmayın gunde en az 20 kez arama motoruna yaziyorum ilk siralara yukselelim diye sizi zevkle takip ddiyorum ve diger yorumcu arkadaslari abilerimi basarilarinizin devamini diliuorum

(Son Düzenleme: 11-28-2018, 11:11 AM, Düzenleyen: snowserkan.)

(11-28-2018, 08:37 AM)Trakia Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sıcaklık 4-5 derecelere düşeceğini beklerken yine 10 derece civarında kalacak gibi duruyor.Ancak Trakya için istikarar sürüyor orası Perşembe-Cuma gündüz 1 derece civarında.

Serkan Hocam ve diğer üstadlara sormak istediğim birşey var.

İstanbul için bu sıcaklık öngörü değişkenliği neden var?Yine geçen seneki durum mu yaşanıyor?

Yani baktığımda geçen hafta Edirne için yarın ve öbür gün için verilen sıcaklık değeri istikararlı ile İstanbul için bukadar değişken olması normal mi?

Yoksa hain Azor yine birşeyler peşinde mi ?

Ayrıca Aralık 10-15 arası yine modeller bahar havası gösteriyor acaba tam soğuma yine olmuyor mu?

Teşekkürler

Biz soğuk çekirdeğin sınırlarımıza daha yakın konumlanacağını düşündük.

Biraz uzağımızda kaldı soğuk kütle.

Edirne ile İstanbul'u bu sistem için aynı şekilde değerlendiremeyiz.
Hatta Çanakkale'yi bile aynı şekilde değerlendiremeyiz.

Neden Edirne -2C oluyor da, Neden Çanakkale 2-3c derece oluyor da Çanakkale ile aynı 850 hpa sıcaklığına sahip İstanbul neden 8-9c oluyor.?

Bunun böyle olmasının en büyük nedeni rüzgarın nereden, neyin üzerinden geldiği dir.
Rüzgar bileşeni önemlidir bu sistemde

İstanbul üzerine esen rüzgar Karadeniz üzerinden, Karadeniz'in kuzeydoğusundan geliyor.
Bu rüzgarın geldiği noktada ekstrem bir soğuk yok, soğuk kütle yok ve bu rüzgar Görece sıcak deniz üzerinden geçiyor geçerken havayı da nispeten ısıtıyor.

Ama Edirne üzerine esen rüzgar öyle değil hatta Çanakkale üzerine esen rüzgarda.
Bu alanda esen rüzgar hem soğuk kütlenin bulunduğu alandan geliyor (yıldız) hemde bu rüzgar kara üzerinden hareket ediyor.
Havayı ısıtacak bir etken,bir bileşen yok.

İstanbul'a esen rüzgar poyraz, deniz üzerinden ısınıyor ve yükseliyor.
Edirne veya Çanakkale üzerine esen rüzgar yıldız, karasal kökenli geliyor,ısı kazanımı ve nem olmadığı için hava alçalıyor. (karadeniz'e oranla)

Yoksa Çanakkale merkez ile İstanbul'un rakımı farklı değil.

resim

Tüm bunlar basınç alanlarının konumu ve aldığı şekil ile alakalı.

Soğuk hava Balkanlar üzerine salındı, adriyatik denizi ve ege üzerinde tepki siklonu patladı bundan dolayı soğuk güneye inemedi.

Bu arada Marmara'nın bir çok ilinde kar olabileceğini, İstanbul'da ise ilk kar tanelerinin görülebileceğini söyledik.
İnce bir çizgide kaçırdı istanbul kar yağışını.
50 cm kar yağacak demedik. potansiyel barındıran her sistemde beklentiye girilebilir.
lütfen kar sevdalılarını sinirlendirecek sözlerden kaçınalım.
Beklentiye girmek için buradayız hepimiz. thumbsup Smile

(Son Düzenleme: 11-28-2018, 11:39 AM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

(11-28-2018, 09:28 AM)Captmehmet Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sen arsivin den bir fotograf koy Emin ona bakalim.kar yagmasi ihrimalini seviyoruz

Captmehmet, bende fotoğraf bol maşaALLAH, yazın onlara bakarak KAR açlığımı bastırıyorum,oda olmasaydı yazın sıcak ve uzun günleri nasıl geçirirdik, kafayı yerdik maazALLAH....... eye Big Grin Spiteful Smile thumbsup
  Beğenenler:
  • Captmehmet, sahinok

(Son Düzenleme: 11-28-2018, 11:41 AM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

(11-28-2018, 10:19 AM)dogan54 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: evet ustadim burasi akli basinda ukalalik yapmayan harala gurele konusmayanlarin toplandığı cok guzel bir forum olmus size malum sitede siz forum acin orada toplanalim dedigim icin beni banlamislardi hatirlarsaniz amam diyeyim sakin burayi kapatmayın gunde en az 20 kez arama motoruna yaziyorum ilk siralara yukselelim diye sizi zevkle takip ddiyorum ve diger yorumcu arkadaslari abilerimi basarilarinizin devamini diliuorum

Doğan54, daha bu muhabbetler bişey değil, kazara o beklediğimiz devasa soğuklar, tipiler ve KARFIRTINALARI bir gelsinde burayı o zaman birgörün derim...ben bile burayı hayal bile edemiyorum. Burda hemen hemen herkes KARSEVDALISI ve burda herkes ılık, sıcak hava lafını duyunca beyinde error, veriyor, arızaya geçiyor ve kriz geçiriyorlar...o derece yani.... Big Grin eye Spiteful Smile thumbsup
  Beğenenler:
  • Burak1980, Captmehmet, cem5254, dogan54, mehmet karsever, Xooner

(Son Düzenleme: 11-28-2018, 12:10 PM, Düzenleyen: KardanadamEmin.)

Arkadaşlar, Edirne'de şuan itibarıyle, şiddetli yağışlar mevcut ve bazı yerlerde seller sıkıntı yaratıyor. Orta Akdenizden gelen siklonlu yağışa öğle saatlerinden itibaren Balkanlar üzerindeki soğuk hava kütlesi birleşince olan oldu. Şiddetli güneyli rüzgarlar şu aralar karayele dönüyor ve akşam saatlerinden itibaren KKY ve yeryer KAR yağışları görüleceğinden Edirne'lilerin dikkatli olmalarında yarar var. İstanbul'da durum şuan nisbeten sakin, kapalı hava ve yağışlar görülsede öğleden sonra kuzeyli rüzgarlar ve yağışların etkisini arttıracağından,subaskınları ve sel ihtimaline karşı dikkatli olunmalı. İstanbul'da sıcaklıkların 8-10 derece aralığına gerileyeceğini söylemiş olalım.... thumbsup https://www.facebook.com/SevereWeatherTu...54836/?t=8
  Beğenenler:
  • ersel candan, mehmet karsever

Snowserkan ve diğer üstadlar
Rüzgar sanki cuma akşamı ve cumartesi Yıldız'dan esecek gibi duruyor bu durumda yüksek rakımlı yerlerin hiç şansı olmaz mı

EDİRNE'DEN SON DURUM FOTOĞRAFLARI........    https://scontent.fada1-1.fna.fbcdn.net/v...e=5CB2654C     https://scontent.fada1-6.fna.fbcdn.net/v...e=5C6915F0
  Beğenenler:
  • AZOR, Burak1980, ersel candan, mehmet karsever, Xooner

ESKI BIR SITE VARDI ABUK SAPUK SACMA SAPAN INSANLAR VARDI ORADA SERKAN VE EMIN KARDEŞLERIMIZE HAKARETE
VARAN KELIMELER KULLANIYORLARDI BURASIDA ORAYA BENZEMESIN KARSEVER BUTUN ARKADAŞLARA SAYGILARIMI SUNUYORUM VE KOLAY GELSIN
  Beğenenler:
  • Burak1980, Captmehmet, KardanadamEmin, Xooner

(11-28-2018, 11:36 AM)KardanadamEmin Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(11-28-2018, 10:19 AM)dogan54 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: evet ustadim burasi akli basinda ukalalik yapmayan harala gurele konusmayanlarin toplandığı cok guzel bir forum olmus size malum sitede siz forum acin orada toplanalim dedigim icin beni banlamislardi hatirlarsaniz amam diyeyim sakin burayi kapatmayın gunde en az 20 kez arama motoruna yaziyorum ilk siralara yukselelim diye sizi zevkle takip ddiyorum ve diger yorumcu arkadaslari abilerimi basarilarinizin devamini diliuorum

Doğan54, daha bu muhabbetler bişey değil, kazara o beklediğimiz devasa soğuklar, tipiler ve KARFIRTINALARI bir gelsinde burayı o zaman birgörün derim...ben bile burayı hayal bile edemiyorum. Burda hemen hemen herkes KARSEVDALISI ve burda herkes ılık, sıcak hava lafını duyunca beyinde error, veriyor, arızaya geçiyor ve kriz geçiriyorlar...o derece yani.... Big Grin eye Spiteful Smile thumbsup
valla abi ılık havaları görünce birde sistemler  romanya ve bulgaristana kadar gelip  bize uğramıyor ya error ne demek  kopuyorum  çatlıyorum ama ne yaparsın takdir- ilahi kabullenmekten başka çaremiz yok ki ... yav elim ayağım kamaşıyyor abi Smile
  Beğenenler:
  • KardanadamEmin

(11-28-2018, 12:14 PM)sinan kamcı Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ESKI BIR SITE VARDI ABUK SAPUK SACMA SAPAN INSANLAR VARDI ORADA  SERKAN VE EMIN KARDEŞLERIMIZE  HAKARETE
VARAN KELIMELER KULLANIYORLARDI   BURASIDA ORAYA BENZEMESIN   KARSEVER BUTUN ARKADAŞLARA SAYGILARIMI SUNUYORUM VE KOLAY GELSIN

Teşekkürler Sinan KARdeş, sağol, varol. thumbsup
  Beğenenler:
  • sinan kamcı

Konuyu Okuyanlar:
Əspəranza34, Poyrazkarayel, sirgalton, 55 Ziyaretçi