Hoşgeldin Ziyaretçi, Henüz üye değil misiniz? Üye ol  
Modeller   Diyagramlar   Radar  

İstanbul için KAR Tahminleri (KAR Sevdalıları)

Haziran ayında Avrupa sıcaklarla boğuşyor biz serin taraftayız, Temmuzda işler tersine dönme ihtmali fazlalaşıyor  Sunny
  Beğenenler:
  • Burak1980, mehmet karsever, Snowsedat

Bulunduğum konum itibariyle bugün gündüz sıcaklıkları 12 derecenin üstüne çıkmadı sabah akşam soba yakıyoruz Mayıs 23 ten beri yaklaşık 1 tondan fazla odun yakmışızdır. thumbsup

Bu ayın 9 da Haziran son haftaya işaret etmiştim Kuzey Afrika Avrupa'nın kuzeyine kadar sıcaklarını taşırken biz serinlemeye devam edeceğiz 
resim

Dün güzel serinlik vardı bugünde dahil 3 gün daha poyraz serinletecek biraz olsun bu sıcaklıklarda nefes aldırıyor çarşambaya kadar sıcaklıklar 26 - 28 ler sonrası yine 30 ların üstünü görecek gibi şimdilik önümüzdeki haftada yağış görünmüyor
  Beğenenler:
  • mehmet karsever, snowserkan

(06-20-2026, 12:01 AM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bulunduğum konum itibariyle bugün gündüz sıcaklıkları 12 derecenin üstüne çıkmadı sabah akşam soba yakıyoruz Mayıs 23 ten beri yaklaşık 1 tondan fazla odun yakmışızdır. thumbsup

Bu ayın 9 da Haziran son haftaya işaret etmiştim Kuzey Afrika Avrupa'nın kuzeyine kadar sıcaklarını taşırken biz serinlemeye devam edeceğiz 
resim

aysonu sistemi Karadeniz'in yükseklerine kar getiriyor ates

Avrupa da yangın başladı en düşük sıcaklık 35 gerisini siz düşünün 
temmuz başlarında bize uğraması muhtemel gözüküyor
resim

ayrıca mega el niño koşar adım yaklaşıyor

Üst seviyeler yakında BASRA Alçak basıncının devreye gireceğini sıcaklıklarında kademeli olarak artacağını gösteriyor. kızgın sinirli

Henüz erken en az 1 hafta var değişir inşallah..

resim

resim

Daha öncede yazdığımız gibi Ülkemiz önümüzdeki günlerde Basra Alçak basıncına bağlı olarak sıcaklıklarda kademeli artışlar yaşayacak.
Özellikle Ülkemizin güneyi ve yer yer iç kesimlerinde Nem oranında artışlar yaşanacağı için hissedilen sıcaklıklar reel sıcaklıklardan daha fazla olacak.

İnsan bünyesinin alışık olmadığı öfff dedirten cinsten günler yaklaşıyor.

Güney kesimlerde ( Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güneyinde) Batıda ise Ege bölgesi ve yer yer ( düşük olasılıkla Marmara'nın güneyi) Sıcaklık artışı ve nemden etkilenecek.

Sıcaklıklar güneyde 40 ila 45 derecelere dayanabilir.

Güneyde 1 hafta kadar etkili Batıda ise 2-3 gün sürecek.
AB Alanının saat yönünün tersine hareketinden dolayı Bu sıcak günlerde Marmara bölgesinin kuzeyi ağırlıklı olmak üzere sert poyraz rüzgarı ile bir miktar rahatlama yaşayacak.

5 Temmuz'dan itibaren ise Kuzeyden daha serin ve nispeten ferahlatıcı havanın etkisine gireceğiz.
Bu ferahlamadan Marmara ve Karadeniz daha fazla nasiplenirken Güney kesimlerin çokta işine yaramayacak gibi duruyor.

resim

(Son Düzenleme: 06-28-2026, 02:24 AM, Düzenleyen: REALSHADOW.)

@snowserkan .. Üstad bu mega el nino nun illa ki kışa yansımaları da olacaktır. Tarihde çok kez el nino nun mega boyuta ulaştığı dönemler oldu mutlaka. tabi ki bunun okyanusa yakın bölgelerdeki etkileri ile bizdeki farklı olacakttır.Şu an Batı ve güney Avrupayı kavuran bir dalga var ve bize yansıması az oluyor-olacak. Peki kış mevsiminde bizdeki beklenti ne olmalı.

Temmuzda enteresan hava olayları olacak şuan için sistemler Orta Avrupa ve bizim coğrafya arası gidip geliyor benim tahminim %70 bizde

(06-28-2026, 11:47 AM)AZOR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Temmuzda enteresan hava olayları olacak şuan için sistemler Orta Avrupa ve bizim coğrafya arası gidip geliyor benim tahminim %70 bizde

inşallah şöyle güzel yağışlar olsa sıcaklar bunalttı

Konuyu Okuyanlar:
sirgalton, 24 Ziyaretçi