| |
ECMWF yine kral benim demiş. Bütün olay aşağı doğru sarkan ana soğuk salınımdan bir parça kopup kopmayacağında. Eğer yüksek bugüne ait Ecmwf çıktısında olduğu gibi o parçayı koparıp bize yollayabilirse ilk kar tanelerini görüyoruz. İnşaallah diyelim yine.
Soran arkadaşlar var, şu an dışarıdayım son verilere bakamadım.
Yalnız şunu söyleyeyim; 1_4 Aralık tahminim var ve marmara'nın bir çok şehrinde kar yağışlarının görüleceğini söyledim. Tahminim değişmedi bunu bilin. Akşam detaylı analizde yaparız.
Beğenenler:
• Alp 1903, Captmehmet,
Öncelikle herkese selamlar,
Yaklaşık 5 senedir sizleri malum siteden takip etmekteydim. Geçen kış sonu bu sitenin kurulumunun farkındaydım fakat okulum ve işlerim sebebi ile anca kayıt oluşturup yorum yazma fırsatım elime geçti. Öncelikle değerli yorumlarınız için teşekkür etmek istiyorum. Sizlerin yorumlarına ekleyebileceğim bir bilgim yok fakat sizleri severek ve heyecanla takip ettiğimi bilmenizi istedim. Yaptığınız şey verileri okumak, değerlendirmek ve tahminde bulunmak. Malum sitede bunun farkına varamadılar ve hakkettiğiniz saygıyı göremediniz. Burada bu bilinçle herkesin saygı ve sevgi içinde bulunuyor olması beni ayrıca mutlu etti ![]() Herkese sevgiler, saygılar. Özellikle uzun zamandır takip ettiğim Emin Bey ve Serkan Beye
(11-24-2018, 01:48 PM)mecnunsnmz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Öncelikle herkese selamlar,Mecnunsnmz, herşeyden önce o malum siteden beri bizleri takipederek göstermiş olduğunuz ilgi ve alakanız için kendiadıma çok teşekkür ediyorum. Burada daha sakin ve herkesin birbirine saygı gösterdiği ve aynı heyecanların paylaşıldığı bir ortama geldiniz, bende size aramıza katılmanızdan dolayı HOŞGELDİNİZ, sefalar getirdiniz diyorum. Bol KARLI, hepberaber güzel günlere diyelim...Saygılar.
Büyük ölçüde yarın (pazar ) akşamına kadar şimdilik tam net geliyor diyemediğimiz sistemin potansiyeli ortaya çıkacaktır. Modellerin hernekadar bizim beklediğimiz, tam istediğimiz gibi olmaması bazı parametrelerin tam rayına oturmaması, yada diğer bir deyişle alçak basınçların değişgen ve farklı konumlanması yüzünden gelgitler yaşanıyor... http://www.wetterzentrale.de/maps/GFSOPEU06_135_2.png http://www.wetterzentrale.de/maps/GFSOPEU06_144_2.png http://www.wetterzentrale.de/maps/GFSOPEU06_162_2.png
Merhabalar mgm de uyarı verdi uzun vade tahmin sayfasında. 8 10 Aralık asıl büyük balık saklanıyor ecmwf öğle diyagramını beğenmedim henüz daha algılamamış tam olarak. Bu sefer Gfs diyagramı düzelmiş biraz daha ilk sistemin -6 -9 bandına oturacağını 500 hpa da -25 -28 bandına oturacağını düşünüyorum yani 500 hpa güzel değil açıkçası kky sulu kar yağar bu durumda belki bazıları fark etmedi ama bundan önce gelen kısmen soğuk dalgada -30 u görmüştük İstanbul olarak ve hava gerçekten çok sertti soğuk olarak 5 6 dereceleri gördü İstanbulun karasal yüksek bölgeleri. Benim için önemli olan 500hpa dır 850 zurnanın 2. 3. deliğidir. Karın kaliteli olmasını isterseniz rüzgar yönüne ve 500 hpa sıcaklığına bakacaksınız ve tabii thickness (kalınlık) değerleri önemlidir. thickness 525 in altında olması lazım. 520 515 harika değerler tabii daha altına da hayır demeyiz. Ayrıca 850 hpa ise soğuğun geliş rotasına göre önem arz eder sistem deniz üzerinden gelince 850 hpa -10 ve daha düşük olması gerekirken karadan gelen sistemlerde -3 -5 yeterli olabiliyor. Bu veriler ışığında bu kış 500 hpa benim canımı sıkıyor bakalım ileride gelecek olan sistemlere nasıl bir yansıma ortaya çıkacak ona göre yeniden değerlendirme yaparız epeydir tahmin paylaşamıyorum vaktim çok yok üniversitede derslerim yoğun öğrencilerle uğraşıyorum havaya bakamıyorum kitaplara bakıyorum daha çok. Eski formumu korumak istiyorum ama kolay değil. Neyse şimdilik bu kadar diyelim.
Beğenenler:
• 3uZgibi, adakar, Burak1980, Captmehmet, mehmet karsever, sahinok, snowserkan,
Sistem aşırı diyebileceğimiz ao ve naonun negatiften pozitife ve hafif nötre çıkışı ile geleceğinden mevsime göre hayli soğuk olacağı aşikar. Bu saatten sonra değişim olmaz çok fazla anahatlar belli. ao nao inişli çıkışlı sürece devam edecek aksiyon bol orta akdeniz balkanlar sıraya girip bize gelecekler inşallah.
(11-24-2018, 01:18 PM)snowserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Soran arkadaşlar var, şu an dışarıdayım son verilere bakamadım. Serkan bey yine dediğiniz çıktı çıkıyor Emin beyide unutmamak lazım artık ayın 29 u itibarıyla soğuk ve kar yagısını her yerde görebiliyoruz MGM de dahil sonunda geliyor
|
| Konuyu Okuyanlar: |
| efe90, snowserkan, 74 Ziyaretçi |